Kosárlabda: rigai erőpróba előtt az Alba Fehérvár U16-os fiúcsapata

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 08:51
Címkék
Az Alba Fehérvár együttese hamarosan elutazik Rigába, ugyanis ott rendezik meg az U16-os Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szuperdöntőjét, amelyre tíz csapat kvalifikálta magát. Az első ellenfél a tallinni TTÜ KK alakulata.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huPéntek kezdődik Rigában az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U16-os európai szuperdöntője, amelyre az Alba Fehérvár korosztályos együttese is kvalifikálta magát. A háromnapos viadalon 10 csapat küzd meg a bajnoki címért.Krasznai Bence –utanpotlassport.huPéntek kezdődik Rigában az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U16-os európai szuperdöntője, amelyre az Alba Fehérvár korosztályos együttese is kvalifikálta magát. A háromnapos viadalon 10 csapat küzd meg a bajnoki címért.

A fehérváriak csütörtök délután érkeznek meg Lettországba, s ezt követően elemzik videón első ellenfelüket, a tallinni TTÜ KK gárdáját. Pethő Ákos, az Alba edzője összegezte, milyen formában van a csapat:

Sodiq Seyi Awogbemi is ott lesz Rigában
Sodiq Seyi Awogbemi is ott lesz Rigában

Sodiq Seyi Awogbemi is ott lesz Rigában

„Ahhoz képest, hogy a szezon legnehezebb időszakában járunk, kifejezetten jó állapotban vannak a fiúk. Nemrégiben volt két olyan nap is, amikor két mérkőzést játszottunk. Ennek ellenére nem engedtük meg magunknak a tökéletes regenerációt, nem edzettünk kevesebbet, és a tréningek intenzitásából sem vettünk vissza. Felkészültünk a fináléra. A csütörtök délután viszont szabad lesz Rigában, hogy valamelyest azért kipihenje magát a csapat. Kitaláltuk, hogy sétálunk a városban, és talán fürdőzünk is. Ezután este, videóelemzésbe kezdünk.”

A mester arról is beszélt, hogy gyenge vetélytárs biztosan nem lesz, és nagyon oda kell tenniük magukat a fiúknak.

„A Stellazzurra Kosárlabda Akadémián kívül nem ismerünk senkit. Velük a Székesfehérváron rendezett közép-európai rájátszásban találkoztunk, s róluk tudjuk, hogy nagyon erős csapatot alkotnak. Könnyű mérkőzésre tehát biztosan nem számíthatunk. Célunkat már elértük azzal, hogy itt vagyunk, innen kezdve az a lényeg, hogy a srácok tegyenek meg mindent a győzelemért, s akkor bármi is történjék, elégedetten távozunk majd.”

Pethő szerint a hazai bajnokság szempontjából is remek felkészülésnek számít ez a torna, hiszen a rájátszás véget ért, és a nyolcas döntőben résztvevő csapatoknak egy hónapjuk maradt a fináléig. Elmondta, hogy éppen ezért szeretnének minél többet profitálni a rigai megméretésből technikailag és taktikailag egyaránt.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik