Kosárlabda: újabb magyar győzelem az U17-es vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 15:28
Címkék
Második mérkőzését is megnyerte az U17-es leány kosárlabda-válogatott a Minszkben zajló korosztályos világbajnokságon. Ezúttal Új-Zélandot verte 68−60-ra. A találkozót jól kezdte Völgyi Péter együttese, a végjáték azonban hozott némi izgalmat, hiszen két pontra került attól az ellenfél, hogy megfordítsa a találkozót.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huAmint arról már szombaton beszámoltunk, a magyar U17-es leány kosárlabda-válogatott 85−61-re megnyerte első mérkőzését Argentína ellen a Minszkben zajló korosztályos világbajnokságon. A soron következő ellenfél Új-Zéland volt. Az együttesről előzetesen nem sok mindent lehetett tudni. A vezetőedző, Völgyi Péter elmondta, hogy nem sikerült videofelvételeket szerezni róluk a felkészülési időszakban, dea Spanyolország ellen vívott nyitómeccsen− amelyet 83−48-ra elveszített az óceániai gárda− megfigyelhető volt, hogy van három nagyon erős játékosuk, akikre figyelni kell.Krasznai Bence –utanpotlassport.huAmint arról már szombaton beszámoltunk, a magyar U17-es leány kosárlabda-válogatott 85−61-re megnyerte első mérkőzését Argentína ellen a Minszkben zajló korosztályos világbajnokságon. A soron következő ellenfél Új-Zéland volt. Az együttesről előzetesen nem sok mindent lehetett tudni. A vezetőedző, Völgyi Péter elmondta, hogy nem sikerült videofelvételeket szerezni róluk a felkészülési időszakban, dea Spanyolország ellen vívott nyitómeccsen− amelyet 83−48-ra elveszített az óceániai gárda− megfigyelhető volt, hogy van három nagyon erős játékosuk, akikre figyelni kell.

Magyarország magabiztosan kezdte a találkozót. A támadójáték szinte tökéletesen működött, avédekezés viszont hagyott némi kivetnivalót maga után. Az első tíz perc végül 23−15-ös magyar győzelemmel zárult.

Mányoky Réka (fehérben) 11 pontot dobott új-Zéland ellen Forrás: FIBA
Mányoky Réka (fehérben) 11 pontot dobott új-Zéland ellen Forrás: FIBA

Mányoky Réka (fehérben) 11 pontot dobott új-Zéland ellen  •  Forrás: FIBA

A második negyedben Varga Aliz és Mányoky Rékaremekelt. Jobban fókuszáltak a lányok a védekező játékra, a félidőben 40−25-ra vezettünk.

A harmadik játékrész nem úgy sikerült, ahogyan azt a lányok eltervezték, az új-zélandiak átvették az irányítást. Sok jó betörést mutatott be az ellenfél, a mieink pedig többet hibáztak a kelleténél. A negyedet 18−15-re behúzta az óceániai alakulat.

A záróetap Helen Matthews hárompontosával kezdődött, ezzel Új-Zéland 11 pontra zárkózott fel. Völgyi Péter együttese öt percig nem tudott pontot szerezni, ellenfelünk viszont igen, ráadásul még egy hárompontost, így végül két pontra voltak attól, hogy döntetlenre módosítsák az eredményt. Ekkor azonbanVarga Alizmásfél perc alatt dobott hat pontot. Az előny meg tudta tartani a csapat, így szoros csatában, de második mérkőzését is megnyerte, a végeredmény 68−60 lett.

LEÁNY U17-es VILÁGBAJNOKSÁG, MINSZK
Magyarország−Új-Zéland 68−60 (23−15, 17−10, 15−18, 13−17)
A magyar pontszerzők
Varga Aliz 16 pont, Mányokí Réka 11 pont, Angyal Barbara 9 pont, Dombai Réka 8 pont, Tóth Franka 8 pont, Wentzel Nóra 6 pont, Kiss Angelika 5 pont, Kovács Georgina 3 pont, Horváth Fruzsina 2 pont

Amit eddig a világbajnokságról írtunk
Nyolc közé távolról?
Argentína kipipálva

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik