Kosárlabda: U16-os leánycsapatunk 65‒57-re nyert a lengyelek ellen

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 20:34
Címkék
A magyar leány U16-os kosárlabda-válogatott 65‒57-re megnyerte a harmadik csoportmeccsét Lengyelország ellen, így két győzelemmel és egy vereséggel a tabella második helyén zárt. A nyolcaddöntőben a litvánokkal szemben kell bizonyítaniuk Mészárosné Kovács Andrea tanítványainak.

Krasznai Bence−utánpótlássport.huEgy vesztes és egy nyertes mérkőzést követően a csoportkör utolsó fordulójához érkezett a leány U16-os kosárlabda-válogatott a kaunasi korosztályos Európa-bajnokságon. A lengyelek ugyanolyan mérleggel álltak eddig a tornán, mint Mészárosné Kovács Andrea tanítványai; az olaszoktól kikaptak, míg a horvátokat felülmúlták, így a C csoport második helye volt a tét.Krasznai Bence−utánpótlássport.huEgy vesztes és egy nyertes mérkőzést követően a csoportkör utolsó fordulójához érkezett a leány U16-os kosárlabda-válogatott a kaunasi korosztályos Európa-bajnokságon. A lengyelek ugyanolyan mérleggel álltak eddig a tornán, mint Mészárosné Kovács Andrea tanítványai; az olaszoktól kikaptak, míg a horvátokat felülmúlták, így a C csoport második helye volt a tét.

A vezetőedző elmondta, hogy előzetesen nem sok mindent lehetett tudni a lengyelekről, azonban az sokat sejtet, hogy fejlődő tendenciát mutat a kosárlabdázás az országukban, így mindenképpen óvatosnak kell lenniük.

Dombai Rékáékat (pirosban) nem tudták megállítani a lengyelek Forrás: FIBA
Dombai Rékáékat (pirosban) nem tudták megállítani a lengyelek Forrás: FIBA

Dombai Rékáékat (pirosban) nem tudták megállítani a lengyelek  •  Forrás: FIBA

A lányok fantasztikusan kezdték a találkozót; három és fél perc alatt máris hatpontos előnyt dolgoztak ki, s ehhez Dombai Réka két triplája, valamint a duplája nagyban hozzájárult. A lengyelek azonban a negyed végére felzárkóztak. Mi több, végül két ponttal el is vitték a játékrészt (20−18).

A második tíz perc elején stagnált a különbség, ekkor azonban érkezett Madár Eszter, Szerencsés Tamara, Vincze Nikolett, no, meg Rakita Lili, s a lányok letarolták a lengyeleket a pályáról (22‒9), így a félidőre tetemes,40‒29-es előnnyel vonulhattak le.

A harmadik felvonás lengyel dominanciát hozott. Szymkiewicz parádézott, ennek ellenére komolyabb nyomást nem tudott gyakorolni az ellenfél a mieinkre. A negyedet négypontos különbséggel vittel el Lengyelország (16‒12), szóval a magyarok előnyéből hét pont maradt a záróetap előtt.

Mészárosné Kovács Andrea együttese azt csinálta az utolsó tíz percben, amit kellett. Stabilan védekezett, kevés helyet hagyott a lengyeleknek, ezzel őrizte az előnyét. Sőt, a végjátékot is sikerült megnyerni 13‒12-re, tehát a párharcot is behúzták 65‒57-re.

Mindenképpen ki kell emelni, hogy Dombai Réka 27 pontot dobott a találkozón.

A magyar válogatott ezzel a B csoport második helyén zárt, s következő ellenfele Litvánia lesz a nyolcaddöntőben.

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAUNAS
Csoportkör, 3. forduló. Magyarország‒Lengyelország 65‒57 (18‒20, 22‒9, 12‒16, 13‒12)
A magyar csapat pontszerzői
Dombai Réka 27 pont, Madár Eszter 12, Vincze Nikolett 11, Szerencsés Tamara 6, Rakita Lili 3, Dénes Anna 2, Aya Keita 2, Vég-Dudás Anna 2.

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik