Kosárlabda: Tóth Franka a DVTK-ban folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 18:20
Címkék
Az U18-as Európa-bajnoki bronzérmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth Franka hamarosan Miskolcra költözik, hiszen az ELTE BEAC Újbuda csapatából az Aluinvent DVTK-ba igazolt.

Tóth Franka a DVTK-ban folytatja Forrás: FIBA
Tóth Franka a DVTK-ban folytatja Forrás: FIBA

Tóth Franka a DVTK-ban folytatja • Forrás: FIBA

Tóth Franka a DVTK-ban folytatja Forrás: FIBA
Tóth Franka a DVTK-ban folytatja Forrás: FIBA

Tóth Franka a DVTK-ban folytatja  •  Forrás: FIBA

Az U17-es világbajnoki negyedik, U18-as Eb-bronzérmes, még mindig csak 19 éves kosárlabdázó, Tóth Franka az ELTE BEAC Újbuda csapatából az Aluinvent DVTK-ba igazolt− közölte a klub honlapja.Franka 2018. szeptember 30-án, 17 évesen mutatkozott be az élvonalban a Győr elleni idegenbeli mérkőzésen − ekkor még a Vasas Akadémia színeiben. Az évad második felében már a BEAC felnőttalakulatában számítottak rá: 11 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a párharcokon 5,4 pontot, 2,5 lepattanót és 1 gólpasszt átlagolt. Érdekesség, hogy az egyik legsikeresebb ütközetét éppen a DVTK ellen játszotta− tíz pontot szerzett.

„Nagyon örültem a DVTK megkeresésének, azonnal megtetszett a felvázolt szakmai koncepció. Több fiatallal kezdjük a szezont, amellyel kapcsolatban nagyon optimista vagyok. Izgatottan várom, hogy az országszerte híres diósgyőri szurkolók előtt léphessek pályára piros-fehér színekben”mesélte Franka a dvtk.eu-nak.

„Az egyik legtehetségesebb utánpótlás-válogatott játékost sikerült a DVTK-ba szerződtetnünk. Játék közben erőcsatárként érzi legjobban magát, de más szerepkörben is látunk benne fantáziát. Elsősorban fizikálisan kell még előre lépnie. Nagy erősítés lesz a következő években, hosszú távon számolunk vele”− nyilatkoztaVölgyi Péter, az együttes sportszakmai igazgatója, aki egyben az U18-as leányválogatott mestere is.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik