Kosárlabda: szoros csaták várhatók a fiú juniorbajnoki döntőben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 13:52
Címkék
Kiszámíthatatlanság, kiegyenlítettség, emberfeletti csaták. Valószínűleg ezek a kifejezések jellemzik majd leginkább a fiú junior kosárlabdázók nyíregyházi országos döntőjének a mérkőzéseit. Az esélyekről Pethő Ákos, az Alba Fehérvár juniorjainak a vezetőedzője, Ráthonyi Tamás, a Debreceni KA mestere, Svajda Gábor, a Falco KC Szombathely trénere, valamint Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője nyilatkozik honlapunknak.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huCsütörtökön kezdődik a fiú junior kosárlabdázók országos döntője Nyíregyházán. Az alapszakaszt és a rájátszást egyaránt a kiegyenlítettség jellemezte. Oda-visszaverések tömkelegét tapasztalhatták meg a csapatok. Az viszont egyértelműen kijelenthető, hogya hazai pálya előnye sokat nyom a latban.Krasznai Bence –utanpotlassport.huCsütörtökön kezdődik a fiú junior kosárlabdázók országos döntője Nyíregyházán. Az alapszakaszt és a rájátszást egyaránt a kiegyenlítettség jellemezte. Oda-visszaverések tömkelegét tapasztalhatták meg a csapatok. Az viszont egyértelműen kijelenthető, hogya hazai pálya előnye sokat nyom a latban.

Tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum győzött a fináléban. Vajon idén is sikerül neki?
Tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum győzött a fináléban. Vajon idén is sikerül neki?

Tavaly a Nyíregyházi Sportcentrum csapata győzött a fináléban. Vajon idén is sikerül neki?

Ebből a szempontból a címvédő Nyíregyházi Sportcentrum gárdája járt az élen, hiszen otthon az egész szezonban veretlen maradt. Más kérdés, hogy a rájátszásban így is csak ötödik lett.

De vajon hogyan vélekednek az esélyekről a vetélytársak mesterei ?

Faragó Péter, a Vasas Akadémia juniorjainak a vezetőedzője így látja a dolgot:

„Egy ilyen tornán mindig az első találkozó a legfontosabb. Az első párharcban a Nyíregyházával találkozunk a csoportkörben. Ők a bajnokok, s ha le tudnánk győzni őket, az nagyon beindítaná a gépezetünket. Amennyiben képesek leszünk ugyanazt a– hazai pályán megszokott – gyors, egy az egy elleni játékot játszani idegenben is, akkor nem lehet gond. Nyerni fogunk, mert jobb csapat vagyunk. Egyértelmű célunk a négy közé kerülés, és az, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk. Ha ez megvan, akkor rossz érzésekkel semmiképpen sem távozunk majd. Úgy vélem, hogy jelenleg az Alba Fehérvárnál zajlik a legstabilabb munka, és ellenük lehet legnehezebb győzni.”

Pethő Ákos, az Alba vezetőedzője szerint az utolsó pillanatig kiélezett meccsek jellemzik majd a finálét.

„Abszolút készen áll a csapat. Szerencsére nincsen meghatározó hiányzónk. Első párharcunkat a Budapesti Honvéd ellen vívjuk majd meg, és az dönt majd, hogy ki tud jobban alkalmazkodni a reggeli ritmushoz. Ugyanazt játsszuk majd a tornán, mint az egész szezonban: negyven perc agresszív támadás és védekezés. Szeretnénk akaratunkat teljesen ráerőltetni ellenfeleinkre, de véleményem szerint az utolsó pillanatig kiélezett lesz az összes találkozó. Mindenképpen szeretnénk bejutni legalább az elődöntőbe.”

A Debreceni KA megnyerte a rájátszást, igaz, ugyanannyi ponttal, mint az Alba és a Falco. A hajdúsági gárda mestere, Ráthonyi Tamásnem titkolta, győzni mennek Nyíregyházára:

„Van néhány hiányzónk, de felkészültünk, semmire sem lehet kifogásunk. Apró célokat tűztünk ki eddig magunk elé, a következő viszont már az, hogy mi nyerjük meg az országos bajnokságot. Semmi kétség sem lehet afelől, hogy jelenleg a junior a legkiegyenlítettebb utánpótlás-korosztály. Ezt teljes mértékben bizonyította a rájátszás is, amelyben gyakorlatilag körbeverték egymást a csapatok. Több új felállást is kipróbáltunk, s végül amellett döntöttünk, hogy a védekezésünket egy kicsit átrendezzük; szeretnénk meglepni az ellenfeleinket. Minden azon múlik majd, hogy fejben ki bírja jobban ezt a négy napot, illetve, melyik csapatnak lesz a leghosszabb a kispadja.”

Svajda Gábor, a Falco KC Szombathely vezetőedzője kijelentette, hogy csapata az életéért küzd majd:

„Folyamatosan készültünk. Jónéhány játékosom szerepelt az U20-as döntőn is, amelyen harmadik lett a gárda. A többiek pedig több felkészülési mérkőzést is játszottak. Első találkozónk a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen lesz. Egyértelmű, hogy kiélezett csata lesz közöttünk, de győzni akarunk. A lehető legtovább szeretnénk jutni. Ugyanazzal a rendszerrel lépünk pályára, mint ami az egész szezonban jellemzett minket. Viszont sokkal jobban kell alkalmaznunk a formáinkat, mint eddig. Minden csapatot komolyan kell vennünk, az életünkért játszunk majd.”

A FIÚ JUNIORBAJNOKI DÖNTŐ CSOPORTBEOSZTÁSA
A csoport: Debreceni KA, Vasas Akadémia, Nyíregyházi Sportcentrum, Szedeák
B csoport: Falco KC Szombathely, Alba Fehérvár, Budapesti Honvéd, Kosárlabda Akadémia Pécs

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik