HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.08 08:42 Frissítve: 2018.09.11 17:06

Kosárlabda: spanyol profi szerződést kapott a 18 éves Somogyi Ádám

A Vasas Akadémia korábbi növendéke, Somogyi Ádám már két éve pallérozódik Spanyolországban. A fiatal fiú amellett, hogy a szkopjei U18-as B divíziós Európa-bajnokság egyik legjobbja volt, meghívást kapott a felnőttválogatottba, sőt augusztus közepén aláírta szerződését a spanyol harmadosztályban szereplő Aquimisia Laboratorios Zamorano csapatához. „Lényegében ez lesz az első profi évem, erre vártam kiskorom óta. Nagyon izgatott vagyok, és bizakodva tekintek előre, a legjobbakat várom ettől az évtől. Szeretném bebizonyítani, hogy ifjú korom ellenére megállom a helyemet a profi felnőttek mezőnyében is” ‒ mondja a 18 éves fiú.

HIRDETÉS

M. Sz.utanpotlassport.hu Sokat fejlődött az utóbbi időben a Vasas Akadémia korábbi kosárlabdázója Somogyi Ádám. Az irányító az U18-as válogatott tagjaként nyáron részt vett a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon, jelenleg pedig felnőttválogatottal készül a világbajnoki selejtezőkre. Ráadásul augusztus közepén aláírta profi szerződését a sportági nagyhatalom Spanyolország harmadik ligájában szereplő Aquimisia Laboratorios Zamorano együttesével.

A szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon szereplő U18-as válogatott húzóembere volt Somogyi Ádám Forrás: fiba.basketball

A szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon szereplő U18-as válogatott húzóembere volt Somogyi Ádám  •  Forrás: fiba.basketball

„Gyakorlatilag beleszülettem a kosárlabdázásba, hiszen édesapám is ezt a sportágat űzte; korábban válogatott játékos volt, nővérem pedig NB I-es szinten játszott. Nem kellett túl sok idő, hogy rájöjjünk: az én sportom szintén ez lesz. Négyéves korom óta pattogtatom a labdát, első klubom a Csata DSE volt, majd a Keresztúri Sportegyesülethez szerződtem. Onnan kerültem a Vasashoz, ami az egyik legfontosabb állomása volt a pályafutásomnak” ‒ meséli Ádám.  ‒ „Nem is tudom szavakba önteni, hogy mennyit köszönhetek a Vasasnak, nélkülük biztos nem tartanék itt, ahol most vagyok. Tízéves voltam, amikor odaigazoltam, kezdetben egy évvel idősebbek között játszottam. Az ott eltöltött idő alatt mindenkitől maximális támogatást kaptam, fontos állomása volt az életemnek.”

2016 szeptemberében nagy lehetőség állt Ádám előtt: a sevilla-i Real Betis szerette volna megszerezni a játékjogát. Az akkor 16 éves fiú számára pedig nem is volt kérdés, hogyan dönt.

„Amikor szüleim közölték velem, hogy megkerestek, szinte fel sem fogtam. Nagy álmom volt, hogy Spanyolországban kosárlabdázhassak, először pont emiatt volt nehéz  elhinni, hogy valóra válhat. Amikor realizálódott bennem a dolog, nagyon izgatott lettem, és álltam elébe a kihívásnak, mindannak ellenére, hogy tudtam: biztosan nehéz lesz.”

Ádámnak egy álma vált valóra azzal, hogy Spanyolországban játszhat Forrás: fiba.basketball

Ádámnak nagy álma vált valóra azzal, hogy Spanyolországban játszhat  •  Forrás: fiba.basketball

Ádám a Sevillában töltött egy év után a spanyol fővárosba költözött, ahol a felnőtt ötödosztályban szereplő Torrelodones csapatával hároméves kontraktust írt alá. A madridi klub azonban a magyar fiú fejlődése érdekében közös megegyezéssel a következő évadra kölcsönadta őt a harmadosztályú Zamora gárdájának.

„Lényegében ez lesz az első profi évem, erre vártam kiskorom óta. Nagyon izgatott vagyok, és bizakodva tekintek előre, a legjobbakat várom ettől az évtől. Szeretném bebizonyítani, hogy ifjú korom ellenére megállom a helyemet a profi felnőttek mezőnyében is.”

Ádám szintlépése nem is meglepő, hiszen a nemrég véget ért szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon a magyar válogatott húzóembere volt. Az egész torna mezőnyét tekintve a legjobb tízben végzett pontszerzésben, gólpasszokban és az összesített pontok alapján is. Mindemellett a magyar együttes legjobbja volt tripladobásban, büntetőzésben, szerzett labdákban és játszott percekben, illetve posztja ellenére a második legjobb lepattanószerzésben is.

Ragyogó évad és fényes jövő várhat a 18 éves fiúra…

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS