Kosárlabda: sima vereség a litvánoktól az U16-os leány Eb-n

Vágólapra másolva!
2019.08.26. 21:22
Címkék
Litvánia minden tekintetben jobbnak bizonyult a magyar lányoknál a szkopjei A divíziós U16-os kosárlabda Európa-bajnokság hétfői mérkőzésén. A 74–60-as magyar vereség azt jelenti, hogy az alsó ágon folytatják tovább a kontinenstornát Szkocsovszki Igor tanítványai.

Hétfőn Litvániával találkozott az U16-os leány kosárlabda-válogatott a szkopjei A divíziós Európa-bajnokságon, a tét nagy volt, hiszen ezen a mérkőzésen dőlt el, hogy Szkocsovszki Igor tanítványai az alsó vagy felső ágon folytathatják a kontinenstornát.Szkocsovszki Igor tanítványai az alsó vagy felső ágon folytathatják a kontinenstornát.

A litvánok kezdték meg a pontgyártást, majd magyar részről Habling Lara fejezte be szépen ziccereit, ezután sokáig egyik csapat sem tudott betalálni a gyűrűbe. A pontcsend után a litvánok váltottak hamarabb, előbb öt, a negyed végére pedig kilenc ponttal is elléptek (15–24).

 

fiba kos
fiba kos

Forrás: FIBA

 

A második 10 percben nem sikerült feljavulniuk a magyar lányoknak, az ellenfél folyamatosan növelte előnyét, a nagyszünetben már 46–26-ra vezetett.

A pihenő után ott folytatták az együttesek ahol abbahagyták, és ez magyar szempontból nem sok jóval kecsegtetett. Hablingék hat perc alatt három pontot tudtakszerezni, a litván előny pedig 30 pont fölé nőtt.

A meccs idejekorán eldőlni látszott, a zárónegyedre semmilyen izgalmas momentum nem maradt, de a magyar csapat azért igyekezett csökkenteni a különbséget, és sikerült is „csupán” 14 pontos, 74–60-as litván győzelemre kozmetikázni a végeredményt. A csapat így az alsó ágra került és a cseh–svéd mérkőzés vesztesével találkozik a következő játéknapon.

 

LEÁNY U16-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZKOPJE
Nyolcaddöntő
Magyarország
Litvánia 6074 (1524, 1122, 916, 2512)
Magyarország: Renczes 8/15, Balogh 5/3, Sitku 2, Habling 13, Krasovec 3.
Csere: Telegdy 9, Dúl 1, Kuncz 3, Pfeiffer -, Gyöngyösi 3, Ferenczi -.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik