utanpotlassport.hu 2019.01.09 18:41 Frissítve: 2019.01.09 18:50

Kosárlabda: rangos utánpótlástorna Pécsett

Pécs ad otthont a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat következő fordulójának. Az U20-as férfi korosztály legjobb utánpótlásműhelyeinek csapatai lépnek pályára a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a European Youth Basketball League keretében január 10-13. között.

UP-info A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia ad otthont január 10-13. között az European Youth Basketball League, a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat U20-as korosztályú tornájának. Francia, spanyol, cseh, észt, svéd, angol  csapatok, a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár, valamint egy különleges együttes, az afrikai kontinens legígéretesebb játékosait képző NBA Academy Africa érkezik Pécsre, utóbbi csapat soraiban alig találni két méter alatti játékost.

Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplésért a házigazda Rátgéber Akadémia együttese Forrás: Rátgéber Akadémia

Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében a házigazda Rátgéber Akadémia együttese  •  Forrás: Rátgéber Akadémia

Az első, székesfehérvári fordulót a Rátgéber Akadémia két győzelemmel és két vereséggel zárta, a nemzetközi tornán végig kiváló teljesítményt nyújtó Scherer Bálintot pedig beválasztották az All Star csapatba.

„Nagy öröm Akadémiánk számára, hogy Európa és Afrika legjobb utánpótlás-műhelyeit fogadhatjuk új létesítményünkben, és ezekkel a komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérheti össze játéktudását U20-as és fiatalabb, juniorkorosztályú fiúkból álló csapatunk. Versenyeztetési filozófiánk alappillére, hogy minél korábban ki kell lépni a játékosokkal nemzetközi színtérre, az ilyen játéktapasztalat ugyanis pótolhatatlan, enélkül nem lehet minőségi játékosképzésről beszélni. Szakmai szempontból nagyon hasznos, a közönség számára pedig látványos nemzetközi mérkőzésekre számítok a tornán, melyre mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Rátgéber László, a Rátgéber Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.