HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.09 18:41 Frissítve: 2019.01.09 18:50

Kosárlabda: rangos utánpótlástorna Pécsett

Pécs ad otthont a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat következő fordulójának. Az U20-as férfi korosztály legjobb utánpótlásműhelyeinek csapatai lépnek pályára a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a European Youth Basketball League keretében január 10-13. között.

UP-info A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia ad otthont január 10-13. között az European Youth Basketball League, a legrangosabb nemzetközi utánpótlás-versenysorozat U20-as korosztályú tornájának. Francia, spanyol, cseh, észt, svéd, angol  csapatok, a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár, valamint egy különleges együttes, az afrikai kontinens legígéretesebb játékosait képző NBA Academy Africa érkezik Pécsre, utóbbi csapat soraiban alig találni két méter alatti játékost.

Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplésért a házigazda Rátgéber Akadémia együttese Forrás: Rátgéber Akadémia

Székesfehérvár után Pécsre látogatnak az U20-as korosztály legjobbjai; mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében a házigazda Rátgéber Akadémia együttese  •  Forrás: Rátgéber Akadémia

Az első, székesfehérvári fordulót a Rátgéber Akadémia két győzelemmel és két vereséggel zárta, a nemzetközi tornán végig kiváló teljesítményt nyújtó Scherer Bálintot pedig beválasztották az All Star csapatba.

„Nagy öröm Akadémiánk számára, hogy Európa és Afrika legjobb utánpótlás-műhelyeit fogadhatjuk új létesítményünkben, és ezekkel a komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérheti össze játéktudását U20-as és fiatalabb, juniorkorosztályú fiúkból álló csapatunk. Versenyeztetési filozófiánk alappillére, hogy minél korábban ki kell lépni a játékosokkal nemzetközi színtérre, az ilyen játéktapasztalat ugyanis pótolhatatlan, enélkül nem lehet minőségi játékosképzésről beszélni. Szakmai szempontból nagyon hasznos, a közönség számára pedig látványos nemzetközi mérkőzésekre számítok a tornán, melyre mindenkit szeretettel várunk” – nyilatkozta Rátgéber László, a Rátgéber Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.