Kosár: nyolc között a magyar lányok az U18-as, 3x3-as Ek-ban

Vágólapra másolva!
2018.09.01. 21:29
Címkék
Nagy csatában 15‒13-ra legyőzte a litvánokat, az oroszoktól viszont 14‒11-re kikapott a magyar U18-as 3x3-as leányválogatott a Debrecenben zajló korosztályos Európa-kupán. Földi Attila alakulata ezzel csoportmásodikként jutott tovább a legjobb nyolc közé, s ellenfele az eddig veretlen belga gárda lesz.

M. Sz.utanpotlassport.hu A magyar leány U18-as 3×3-as kosárlabda-válogatott csoportmásodikként jutott tovább a legjobb nyolc közé a Debrecenben zajló korosztályos Európa-kupán. A megnevezés ne tévesszen meg senkit, ez a torna a szakág Európa-bajnokságának felel meg.M. Sz.utanpotlassport.hu A magyar leány U18-as 3×3-as kosárlabda-válogatott csoportmásodikként jutott tovább a legjobb nyolc közé a Debrecenben zajló korosztályos Európa-kupán. A megnevezés ne tévesszen meg senkit, ez a torna a szakág Európa-bajnokságának felel meg.

Csoportmásodikként jutott tovább a magyar válogatott a debreceni korosztályos Eb-n Forrás: fiba.basketball
Csoportmásodikként jutott tovább a magyar válogatott a debreceni korosztályos Eb-n Forrás: fiba.basketball

Csoportmásodikként jutott tovább a magyar válogatott a debreceni korosztályos Eb-n  •  Forrás: fiba.basketball

A Budácsik Dorottyával, Madár Katával, Révész Borókával és Tóth Orsolyávalfelálló magyar alakulat először a litvánokkal mérte össze tudását. Nagy iramban kezdődött a találkozó, az ellenfél szerezte meg a vezetést, majd 3‒1-es vezetésnél egy kétpontossal tovább növelték a különbséget. A mieink futottak az eredmény után, de a távoli próbálkozások nem jöttek be, így sokáig nem sikerült felkapaszkodni. A párharc felénél aztán fordult a meccs képe: előbb egy pontra jött fel Földi Attila együttese (6‒7), majd egyenlített, végül pedig átvette a vezetést. Belendültek Madárék, el is léptek két pontra, ami leginkább a védekező játék feljavulásának volt köszönhető. Fej-fej mellett haladt a két csapat, két és fél perccel a vége előtt újra döntetlen volt az állás (11‒11). Ezután ugyan megszerezték a litvánok a vezetést, tartani nem tudták az előnyt. Az utolsó egy percben leányaink fordítottak, és megnyerték a párharcot 15‒13-ra.

Az esti villanyfényes, oroszok elleni találkozó a továbbjutás szempontjából már érdektelen volt, mivel az oroszok is felülmúlták Litvánia legjobbjait, így egyetlen kérdés maradt: ki szerzi meg a csoportelsőséget? Másfél percig nem esett kosár, majd az oroszok szereztek vezetést. Tóth egyenlített büntetőből, ám ezután magasabb fokozatba kapcsolt az ellenfél, és egy távoli, valamint négy közeli sikeres kísérlet után 7‒1-re meglépett. Pontatlan, rosszul szervezett volt a mieink játéka, 7‒3-at mutatott az eredményjelző féltávnál. Ekkor fordult kicsit a meccs képe, és elkezdtek zárkózni Révészék. Előbb 8‒6-ra jöttek fel, majd egy perccel később Budácsik kiharcolt és értékesített büntetője után egyre kapaszkodtak. Három és fél perc volt hátra, amikor Tóth dobhatott kettőt az egyenlítésért rögzített helyzetből… mindkettő kimaradt. Sőt, a lepattanó megszerzése után egy kétpontossal ismét meglógtak az oroszok, ezt a hátrányt pedig már nem sikerült ledolgozni, többek között a gyenge büntetőzés miatt. 14‒11-re kikapott a magyar válogatott, így vasárnap a tornán még veretlen belga együttessel mérkőzik meg a legjobb nyolc között.

U18-AS EURÓPA-KUPA, DEBRECEN
Csoportmérkőzés, 1. forduló. Magyarország‒Litvánia 15‒13
Csoportmérkőzés, 2. forduló. Magyarország‒Oroszország 11‒14

Amit eddig a tornáról írtunk:
Félpályára fel!
Másodikként tovább

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik