Kosárlabda: negyedszer is kikapott csapatunk az U16-os fiú Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 20:57
Címkék
Sorozatban negyedszerre kapott ki a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott a Szarajevóban zajló B divíziós Európa-bajnokságon. Váradi Attila tanítványai szépen küzdöttek az eddig veretlen Lengyelország ellen, azonban a mérkőzés második felére elfogytak a fiúk, s 97−73-ra kikaptak.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMuszáj lenne végre valamit letennie az asztalra a fiú U16-os kosárlabda-válogatottnak a szarajevói B divíziós Európa-bajnokságon, ugyanis a csapat− enyhén szólva− nem muzsikált eddig túl jól a kontinensviadalon. Először Ciprustól, majd Finnországtól, végül Izlandtól is vereséget szenvedett a C csoportban, s a soron következő ellenfele az eddig veretlen Lengyelország volt.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMuszáj lenne végre valamit letennie az asztalra a fiú U16-os kosárlabda-válogatottnak a szarajevói B divíziós Európa-bajnokságon, ugyanis a csapat− enyhén szólva− nem muzsikált eddig túl jól a kontinensviadalon. Először Ciprustól, majd Finnországtól, végül Izlandtól is vereséget szenvedett a C csoportban, s a soron következő ellenfele az eddig veretlen Lengyelország volt.

Váradi Attila alakulatának mindenképpen változtatnia kell valamin, különben jó eséllyel pályázhat az utolsó helyek valamelyikére. Ez pedig egyáltalán nem lenne célszerű, hiszen a B divíziónál is van lejjebb...

A magyar csapat Szarajevóban Forrás: FIBA
A magyar csapat Szarajevóban Forrás: FIBA

A magyar csapat Szarajevóban  •  Forrás: FIBA

Jól kezdte a párharcot a válogatottunk. Szép triplákkal, az eddigieknél sokkal stabilabb védekezéssel tartotta a lépést Lengyelországgal. Horváth Hunor két remek hármast jegyzett, és Kass Balázs is hintett egyet. A lengyelek húzóemberével, Kacper Klaczekkel viszont nem tudtak mit kezdeni a mieink; nyolc perc alatt kilenc pontot dobott a fiú. A negyedet végül 19−15-re nyerte meg az ellenfél, a játék képe azonban biztató jeleket mutatott. Abszolút partiban voltak a fiúk.

Neuwirth Bence kettesével kezdődött a második felvonás. Kármán Domonkos egyenlített, fél percre rá pedig a vezetést is megszerezte. Radics Gerzson tovább növelte az előnyt, ám ekkorUlczynski volt eredményes kétszer is.Ziolkowski juttatta ismét előnyhöz Lengyelországot, de a srácok szépen hajtottak; Kass először kettest, majd egy hármast is átszórt az ellenfél gyűrűjén. A triplázók névsorához csatlakozott Csátaljay Barna is, kiváló megoldást talált. A probléma csupán annyi volt, hogy a lengyelek folyamatosan megtalálták a választ. Az előny néha itt, másszor pedig ott volt. A félidőre ismét Lengyelország vonulhatott le vezetéssel, de nem nyugodhatott meg, hiszen csak két pont volt a mieink hátránya (42−40).

A harmadik játékrész is hasonlóan kiegyenlített volt, ám egy hajszállal (25 perc elteltével egészen pontosan hat ponttal) a lengyelek még mindig előttünk jártak. Még egy kis pluszt kellene csempészni a játékukba a fiúknak, csupán egy kicsit. A negyed végéhez közeledve azonban már elúszni látszott a mérkőzés; már 11 ponttal vezetett volt az ellenfél. S ez a differencia nem csökkent a negyed végére. Sőt, az állás 69−54 volt a Lengyelország javára. A sikerhez hatalmas bravúrt kellene előhúzni a tarsolyból...

A záróetap egyperces szélcsenddel indult, majd Radics Gerzson dobta az első kétpontost. Ziolowski reflektált, ráadásul duplán. Úgy tűnik, az utolsó tíz perc sem Váradi alakulatáról szólt. A gárda védekezése fellazult, s a lengyelek semlegesíteni tudták a támadásainkat. Ennek az lett az eredménye, hogy a magyar csapat újabb vereséget szenvedett, ezúttal 97−73-ra.A fiúk szépen küzdöttek, azonban teljesen elfogytak a végére.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ
Lengyelország−Magyarország 73–97 (19−15, 23−25, 27−14, 28−19)
A magyar csapat pontszerzői
Kármán Domonkos 14 pont, Radics Gerzson 12 pont, Mészáros László 10 pont, Kass Balázs 8 pont, Sövegjártó Ábel 6 pont, Horváth Hunor 6 pont, Csátaljay Barna 5 pont, Takács Erik 4 pont, Neuwirth Bence 4 pont, Kovács Ákos 3 pont, Kiss Dávid 1 pont

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik