Kosárlabda: mozgalmas évet tudhat maga mögött a 18 éves Tóth Orsolya

Vágólapra másolva!
2019.01.17. 19:05
Címkék
Mozgalmas évet tudhat maga mögött Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia 18 esztendős hátvédje. Több korosztályos kosárlabda-válogatottnak is tagja volt, megjárta az ifjúsági olimpiát, Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát, emellett klubjában is hétről hétre bizonyít. Vele beszélgettünk tavalyi élményeiről, jelenlegi csapatáról, valamint kitértünk hatalmas népszerűségére is a közösségi médiában.

UP-info Nagyszerűen teljesít az NB I A-csoportjában a Vasas Akadémia 18 éves korosztályos válogatott kosárlabdázója, Tóth Orsolya. A pasaréti kiválóságot kérdeztük.UP-info Nagyszerűen teljesít az NB I A-csoportjában a Vasas Akadémia 18 éves korosztályos válogatott kosárlabdázója, Tóth Orsolya. A pasaréti kiválóságot kérdeztük.

– Hány éves korodban, és milyen módon kerültél kapcsolatba a kosárlabdával?

– Tizenegy éve kosárlabdázom. A MAFC-ban kezdtem, majd a nővéremet követve,tizenkét éves koromban jöttem a Vasasba, a húgommal együtt.

– Majd jött a 3x3, ahol komoly ismertségre tettél szert.

– 2017-ben behívtak a 3x3-as U18-as válogatottba, az az évünk nagyon sok sikert hozott. Ott készítettek rólam egy videós anyagot, aminek köszönhetően jött ez a népszerűség a közösségi oldalakon (Orsitnegyvenezren követik Instagramon – a szerk.).

Nagy népszerűségnek örvend a közösségi médiában Tóth Orsolya Forrás: MKOSZ
Nagy népszerűségnek örvend a közösségi médiában Tóth Orsolya Forrás: MKOSZ

Nagy népszerűségnek örvend a közösségi médiában Tóth Orsolya  •  Forrás: MKOSZ

– Mi változott a hirtelen jött népszerűséggel?

– Több követőm lett, és tavaly aláírtam egy szerződést egy sportszergyártó céggel, ők küldenek nekem térdvédőket, amiket nagyon szeretek hordani. Egyébként minden maradt az életemben ugyanolyan, mint korábban, és szeretném, ha ez így is maradna.

– Mozgalmas nyarad volt a legutóbbi, hiszen részese voltál az U18-as Eb-bronzérmes csapatnak, ott voltál a 3x3-as U18-as Eb-n, valamint a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is. Három különböző élmény, melyik volt a legjobb?

– A legnagyobb élményem az Eb-bronz, ez volt az első korosztályos válogatottban szerzett érmem, és nem számítottam rá, hogy ilyen jók leszünk. A 3x3-ban sajnos nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy terveztük, ennek ellenére az olimpia különleges élmény volt, egy új dolog, amit eddig nem tapasztaltam.

– A Vasasban egy fiatal, tehetséges társaság tagja vagy, sőt csaknem tízpontos átlagoddal Dombai Réka után a legjobb dobó. Milyennek ítéled a Pasaréten folyó munkát? Ott tartotok, ahol előzetesen elterveztétek, előrébb, vagy esetleg hátrébb?

– A Vasas speciális hely, nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok képzésére. Szinte mindenkivel foglalkoznak külön az edzőink, a mérkőzéseken rendre megkapjuk a bizalmat tőlük. Azt gondolom, az én játékom is ezeknek a dolgoknak köszönhetően lép előre. Talán még egy pár mérkőzést megnyerhettünk volna, akkor elégedettebbek lehetnénk a pozíciónkkal.

– Csaknem megdupláztad a tavalyi pontátlagodat. Mik azok a játékelemek, ahol véleményed szerint a legtöbbet kellene fejlődnöd, illetve mit tartasz legnagyobb erősségednek?

– A legnagyobb erősségemnek azegy-egy elleni játékomat tartom, de úgy érzem, a játék minden elemében tudok fejlődni.

– Nemrég az Euroliga-ezüstérmes Sopron Basket ellen remek meccset játszottatok, neked is jól ment a játék,tizenöt pontot szórtál. Hogyan készültetek a bajnok ellen? A mérkőzés után mikre hívta fel a figyelmet Földi Attila vezetőedző?

– A mi csapatunk sok mindenre képes. Tudunk nagyon jól játszani és meglepetéseket okozni, de olykor vannak gyengébb periódusok is – ez a hullámzás a fiatalságunk miatt jellemző ránk. A Sopronra ugyanúgy készültünk, mint más mérkőzésekre: elemeztük a játékukat. Attila annyit kért tőlünk, hogy nefeltartott kézzel lépjünk pályára, motiváljon minket, hogy ilyen ellenfél ellen játszhatunk.

– Más bajnokságokat követsz? WNBA? NBA? Más sportokat netán?

– A saját bajnokságunkon kívül rendszeresen nem követek semmit, de minden, ami kosárlabda, érdekel.

– Hogyan ragadtál meg a kosárlabda mellett?

– Tetszett benne, hogy csapatsport, hogy többen vagyunk a pályán, és egymásért harcolunk.

– Ha nem kosaraznál, mivel foglalkoznál szívesen?

– Mindenféleképpen sportolnék, ha nem a kosárlabda, akkor talán az atlétika lenne a sportágam.

– Civilben van hobbid? Milyen a pályán kívül Tóth Orsi?

– Teljesen átlagos embernek érzem magam, szeretek a barátaimmal, a családommal lenni, és minden szabadidőmet olyan emberekkel tölteni, akiket szeretek.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik