Kosárlabda: megkezdte felkészülését az U16-os leányválogatott

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.10. 17:51
Címkék
„Senki nem marad le semmiről; aki esetleg nem kapott most meghívót, nem azt jelenti, hogy így is marad, mi több, biztos jutnak mások is szóhoz még” − mondja az U16-os leány kosárlabda-válogatott vezetőedzője, Mészárosné Kovács Andrea.

A felnőtt, az U20-as és az U18-as női kosárlabda-válogatott után pénteken megkezdhette felkészülését a Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os együttes is a székesfehérvári MKOSZ Központban. A nemzetközi szövetség az idén nyáron esedékes összes Európa-bajnokságot törölte, így a szakvezetők már a jövő évi tervezett keretekkel dolgozhatnak, ily módon most a 2005-ös és 2006-os születésű lányok dolgoznak: harmincketten, két csoportra osztva, kétszer öt napig.Mészárosné Kovács Andrea vezette U16-os együttes is a székesfehérvári MKOSZ Központban. A nemzetközi szövetség az idén nyáron esedékes összes Európa-bajnokságot törölte, így a szakvezetők már a jövő évi tervezett keretekkel dolgozhatnak, ily módon most a 2005-ös és 2006-os születésű lányok dolgoznak: harmincketten, két csoportra osztva, kétszer öt napig.

Mészárosné Kovács Andreáék megkezdhették a járvány okozta leállást követő felkészülést Forrás: FIBA
Mészárosné Kovács Andreáék megkezdhették a járvány okozta leállást követő felkészülést Forrás: FIBA

Mészárosné Kovács Andreáék megkezdhették a járvány okozta leállást követő felkészülést  •  Forrás: FIBA

„Nincs túl sok realitása annak, hogy a jelenlegi állapotuk alapján bármiben döntsünk, hiszen nagyon hosszúra nyúlt a járvány okozta leállás, amely közben a sportolók más-más körülmények között edzhettek; akadtak olyanok is, akik egyáltalán nem vagy csak keveset tréningezhettek. A cél emiatt nem az lesz, hogy rájöjjünk, ebben a korosztályban ki képviseli jövőre a magyar színeket, hanem hogy megismerkedjünk egymással és visszaszokjanak a pályára”− nyilatkozik Mészárosné Kovács Andrea.

A szakember kifejtette, nagy segítség, hogy egy lépéssel előrébb vannak, hiszen az első összetartást októberben szokták tartani.

„A szövetség égisze alá tartozó összes versenysorozatot törölték, így az utánpótlás országos bajnoki nyolcas döntők mindegyike elmaradt. A játékosok rutinja rengeteget fejlődhet egy-egy ilyen megméretés által. Türelmesnek kell lennünk, szeptemberben kezdődnek újra a ligák, senki nem marad le semmiről; aki esetleg nem kapott most meghívót, nem azt jelenti, hogy így is marad, mi több, biztos jutnak mások is szóhoz még.”

Az U16-osok összetartása valószínűleg ősszel lesz legközelebb, ezt követi egy-egy téli és tavaszi foglalkozás. Azt egyelőre nem lehet tudni, lesz-e lehetőség a barátságos mérkőzésekre.

AZ U16-OS LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE
Első csoport: Bajzáth Lili (Csata DSE), Aho Tyra (Vasas Akadémia), Kohn Petra (NKA-Pécs), Palásti Julianna (PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia), Egresits Réka (Soproni Darazsak Sportakadémia), Sinka-Pálinkás Szonja (Kecskeméti KC), Piukovits Dorka (NKA-Pécs, Atomerőmű KSC Szekszárd), Dobó Lilla (Nyíregyházi Kosársuli), Toman Petra (Csata DSE), Ács Luca (Soproni Darazsak Sportakadémia), Kókai Patrícia (Soproni Darazsak Sportakadémia), Villányi Diána (Vasas Akadémia), Kádár Orsolya (Vasas Akadémia), Varga Napsugár (NKA-Pécs), Kastl Dóra (Csata DSE), Strausz Edina (Csata DSE)
Második csoport: Óház Julianna (ZTE NKK), Jánosi Virág (Csata DSE), Albert Szidónia (DVTK Akadémia), Tózer-Nemes Boglárka (Kecskeméti KC), Szakolczi Diána (NKA-Pécs), Beac Rátkai Eszter (Vasas Akadémia) Toman Dóra (Csata DSE), Vér Alexandra (Szegedi Kosárlabda Egylet), Farkas Léna Virág (Csata DSE), Szórád Anna (Kanizsai Vadmacskák), Simon Dorottya (NKA-Pécs), Szűcs Gréta (Atomerőmű KSC Szekszárd), Rácz Kitti (Szegedi Kosárlabda Egylet), Maiser Sophia Vivienne (Vasas Akadémia), László Anna (NKA-Pécs), Karsai Zsóka (Nyíregyházi Kosársuli)

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik