Kosárlabda: magyar győzelmek a fiú U20-as EYBL-tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.12. 20:34
Címkék
Dupla sikert könyvelhettek el a hazai kosárlabdasport drukkerei, ugyanis az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának harmadik napján a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár, ha szoros mérkőzésen is, de egyaránt győzni tudott. A pécsiek a prágaiakat, a székesfehérváriak pedig a londoniakat múlták felül.

M. Sz. utanpotlassport.hu Az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának harmadik napján ismét pályára lépett mind a két magyar kosárlabdacsapat: a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár. A pécsieknek az első győzelem megszerzése, míg a székesfehérváriaknak veretlenségük megőrzése volt a céljuk.M. Sz. utanpotlassport.hu Az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának harmadik napján ismét pályára lépett mind a két magyar kosárlabdacsapat: a Rátgéber Akadémia és az Alba Fehérvár. A pécsieknek az első győzelem megszerzése, míg a székesfehérváriaknak veretlenségük megőrzése volt a céljuk.

Megszerezte első győzelmét a Rátgéber Akadémia együttese az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán Forrás: Alba Fehérvár
Megszerezte első győzelmét a Rátgéber Akadémia együttese az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán Forrás: Alba Fehérvár

Megszerezte első győzelmét a Rátgéber Akadémia együttese az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán  •  Forrás: Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár kosarasai játszották a szombati nap korábbi mérkőzését a London United együttese ellen, és úgymond keretbe foglalták a párharc eseményeit. Az első negyedet még egyértelműen az angolok uralták, ezt jelezte tizenegy pontos előnyük is, ám a második és harmadik játékrészben száznyolcvan fokos fordulatot vett a meccs képe, és a hajrá előtt már a mieink vezettek 63‒52-re. A befejezés ugyan a londoniaknak sikerült jobban, de fordítani nem tudtak, így 82‒78-ra Balsay Ádámék diadalmaskodtak.

A székesfehérváriakkal ellentétben a pécsiek szinte végig vezettek, de szükségük is volt rá, hiszen két vereséggel kezdték a tornát. Az egyéni teljesítményekre cseppet sem lehetett panasz, ugyanis a torna előző állomásán az álomcsapatba választott Scherer Bálint 29 pontot szórt az ellenfélnek ötven százalék fölötti pontossággal, s ez elképesztő teljesítmény. A végeredmény 79‒73 lett a mieink javára, a sikert pedig nemcsak a játékosoknak, de a hazai szurkolók is nagyon várták már.

A torna utolsó napján a Rátgéber Akadémia játékosai a Djurgarden Basket fiataljaival találkoznak, míg az Alba Fehérvár kosárlabdázói az Independents Basketball France csapatával mérkőznek meg.

U20-AS EYBL-TORNA, PÉCS
Harmadik nap.
Alba Fehérvár‒London United 82‒78 (14‒25, 24‒16, 25‒11, 19‒26)
Alba Fehérvár: Ekenedilichukwu Promise Udemezue, Kuttor Gergő 10 pont, Balsay Ádám 17 pont, Lévi Kevin, Áment Máté, Sodiq Seyi Awogbemi 18 pont, Polster Attila 12 pont, Takács Martin 15 pont, Góbi Marcell, Gyapjas Máté, Nagy Zsombor 7 pont, Takács Erik 3 pont
Rátgéber Akadémia‒USK Prága 79‒73 (16‒8, 24‒23, 13‒20, 26‒22)
Rátgéber Akadémia: Herger Salamon, Fekete Dávid 14 pont, Viktor Kelechi Okoh 10 pont, Váits Olivér 10 pont, Balaska Bertalan, Borsos Balázs, Vanja Vukas 11 pont, Scherer Bálint 29 pont, James Ugochukwu Nnaji 4 pont, Vad Bence, Bálint Bence 1 pont, Dervalics Attila

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik