Kosárlabda: kevés játékperc jutott a fiataloknak a férfi NB I-ben

Vágólapra másolva!
2019.01.10. 13:00
Címkék
Csupán nyolc utánpótláskorú kosárlabdázó volt eredményes a férfi NB I A-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Az elenyésző játéklehetőségekhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a találkozók zöme kiélezett volt, néhány pont döntött csak a győztes kilétéről. A legeredményesebb fiatal ezúttal az Egis Körmend 20 esztendős kiválósága, Németh Ákos volt, aki tizenhat pontot szerzett

M. Sz.utanpotlassport.hu Az év első, a férfi NB I A-csoportjának a tizennegyedik fordulót játszották le a felnőtt kosárlabdázók az elmúlt napokban. Ezúttal az összes együttes pályára lépett, amelyekben akadt néhány 1998. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú játékos is.M. Sz.utanpotlassport.hu Az év első, a férfi NB I A-csoportjának a tizennegyedik fordulót játszották le a felnőtt kosárlabdázók az elmúlt napokban. Ezúttal az összes együttes pályára lépett, amelyekben akadt néhány 1998. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú játékos is.

Majdnem összejött a szezonbeli második győzelem Krnjajski Boriséknak (fehérben) Forrás: MKOSZ
Majdnem összejött a szezonbeli második győzelem Krnjajski Boriséknak (fehérben) Forrás: MKOSZ

Majdnem összejött a szezonbeli második győzelem Krnjajski Boriséknak (fehérben)  •  Forrás: MKOSZ

A fiatalok közül nyolcan voltak eredményesek. A legkiemelkedőbb teljesítményt az Egis Körmend 20 esztendős kiválósága, Németh Ákos nyújtotta, aki tizenhat pontot szerzett, és külön öröm számára, hogy együttese 113‒82-re felülmúlta a DEAC gárdáját. Ám nem csupán a „legtermékenyebb”, hanem a legfiatalabb kosarast is a körmendiek adták: a 16 éves Takács Kristóf két egységet vállalt a sikerből. A debrecenieknél a 2000-es születésű, klubjában az előző év legjobbjának választott Godwin Ekene Omenaka volt elemében, ő hatot szórt.

Nem sokon múlt a Tehetséges Fiatalok alakulatának második győzelme az idei versenykiírásban. Az utánpótláskorúakra nagy hangsúlyt fektető klub csupán két ponttal maradt alul a Kaposvári KK ellen. A 81‒79-re elveszített párharc során a 20 éves Krnjajski Boris kilenc, míg Filipovic Stefan két egységet dobott.

Serco-TF-Budapest‒Kaposvári KK 79‒81
T: Krnjajski Boris (20) 9 pont, Filipovic Stefan (20) 2 pont
K: ‒
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely‒Sopron KC 75‒74
Sz: ‒
S: ‒
Pécsi VSK-Veolia‒Alba Fehérvár 78‒73
P: ‒
F: ‒
Szolnoki Olaj KK‒Naturtex-SZTE-Szedeák 64‒58
Sz: ‒
Szo: Kerpel-Fronius Gáspár (20) 6 pont
Atomerőmű SE‒JP Auto-JKSE 71‒72
A: ‒
J: ‒
KTE-Duna Aszfalt‒Zalakerámia ZTE KK 97‒91
K: ‒
Z: Gulyás Milán (20) 3 pont, Doktor Péter (20) 3 pont
Egis Körmed‒DEAC 113‒82
K: Németh Ákos (20) 16 pont, Takács Kristóf (16) 2 pont
D: Godwin Ekene Omenaka (18) 6 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik