Kosárlabda: kései győzelem a svédek ellen a fiú U16-os Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 22:55
Címkék
Sikerrel vette a Svédország jelentette akadályt a magyar U16-os fiúválogatott a szarajevói korosztályos kosárlabda Európa-bajnokságon. A mieink nyeretlenül, utolsó helyen zárták a csoportküzdelmeket, majd a koszovóiak ellen tettek róla, hogy jövőre ismét a B divízióban szerepelhessenek, és ne csússzanak lejjebb. A svédek ezzel szemben legyőzték az íreket, a luxemburgiakat és a norvégokat is, a magyar alakulattal azonban nem bírtak el. Váradi Attila legénysége hosszabbítás után végül 92–83-ra győzött, így a 17. helyért játszik az utolsó napon.

M. Sz.utanpotlassport.hu Egyetlen célja maradt a magyar U16-os fiúválogatottnak a Szarajevóban zajló korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon: megszerezni a még elérhető tizenhetedik helyet. Koszovó után a svédek jelentették a következő akadályt ezen az úton. Nos, a játékosok mindent meg is tettek az ügy érdekében…M. Sz.utanpotlassport.hu Egyetlen célja maradt a magyar U16-os fiúválogatottnak a Szarajevóban zajló korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon: megszerezni a még elérhető tizenhetedik helyet. Koszovó után a svédek jelentették a következő akadályt ezen az úton. Nos, a játékosok mindent meg is tettek az ügy érdekében…

A tizenhetedik helyért játszik szombaton a magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball
A tizenhetedik helyért játszik szombaton a magyar U16-os válogatott Forrás: fiba.basketball

A tizenhetedik helyért játszik szombaton a magyar U16-os válogatott  •  Forrás: fiba.basketball

Már az első negyed kedvezően alakult, Váradi Attila tanítványai hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és tizenkét pontos előnyt gyűjtöttek össze az első negyed végére (27‒15). A folytatás már döcögősebben, ugyanakkor eredményesen telt, s a félidőre újabb három ponttal toldotta meg a piros-fehér-zöld alakulat (43‒28).

A nagyszünet a svédeknek tett jót, akik elkezdtek felzárkózni a ‒ kontinenstornán jó formába lendülő ‒ magyar csapat ellen, és kilenc ponttal csökkentették hátrányukat, és feljöttek négy pontra a hajrá előtt (61‒57). Az utolsó felvonás tartogatta a legtöbb izgalmat, folyamatosan csökkentette a fórt az ellenfél. Olyannyira, hogy a rendes játékidő döntetlennel ért véget (77‒77). A hosszabbítást már összeszedettebben teljesítette Váradi Attila együttese, így alakult ki 92‒83-as végeredmény. Ennek értelmében pedig a magyar csapat szombaton a tizenhetedik helyért játszik.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ
Magyarország‒Svédország 92‒83 hosszabbítás után (27‒15, 16‒13, 18‒29, 16‒20, 15‒6)
A magyar válogatott: Kass 22/9, Kármán 23/6, Radics 18, Neuwirth 5/3, Mészáros -. Csere: Horváth 6/6, Kiss 6, Csátaljay 6/6, Kovács 6, Mózer -, Takács -, Sövegjártó -. Vezetőedző: Váradi Attila.
Svédország legjobb dobói: Larsson 20/18, Andersson 18, Cupan 15/3, Pohto 15/3.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik