Kosárlabda: Kenéz Csaba kemény munkával jutna lehetőséghez Körmenden

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 17:32
Címkék
A mindössze 17 éves utánpótlás-válogatott Kenéz Csabát leigazolta az Egis Körmend felnőtt első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő együttese, amely immár kilenc U23-as játékossal vághat neki a következő kiírásnak.

Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását Forrás: FIBA
Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását Forrás: FIBA

Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását • Forrás: FIBA

Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását Forrás: FIBA
Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását Forrás: FIBA

Kenéz Csaba Körmenden folytatja pályafutását  •  Forrás: FIBA

„Már tavaly is megkeresett az Egis Körmend, de akkor tértem hazaFloridából, a Montverde Akadémiából. A fejlődésem szempontjából azt tartottam ideálisnak, ha a Falco KC Szombathely juniorcsapatában játszom még egy évadot. Nem szerettem volna túlterhelni magam, így azt sem vállaltam, hogy az U20-as mezőnyben bizonyítsak. Azt tartottam szem előtt, hogy vezér szerepet töltsek be a korosztályomban, és úgy vélem, ez sikerült. Meglepetésemre ismét ajánlatot kaptam a Körmendtől, és erre már nem mondhattam nemet; nagyon jól esett”− meséli az egyes és kettes poszton egyaránt bevethető kosárlabdázó, Kenéz Csaba.

A még mindig csak 17 éves sportoló a nehézségek ellenére is hasznosnak találta a Floridában töltött egy évet.

„Tizedikes középiskolásként nagyon éles váltás volt az Egyesült államok: magányosnak éreztem magam, hiányzott a családom, a barátaim, honvágyam volt. Ettől függetlenül egy pillanatra sem bántam meg, hogy kiutaztam, remek élményekkel gazdagodtam, jó volt megtapasztalni, miként dolgoznak a sportági nagyhatalomban. Lehet azt mondani, hogy visszaléptem egy lépcsőfokot azzal, hogy hazatérve a korosztályomban játszottam, de fontosnak tartottam megtapasztalni, milyen, amikor én vezetem az együttest.”

A 191 centiméter magas korosztályos válogatott játékos kettő plusz egy éves szerződést írt alá Körmenden.

„Sok fiatal küzdhet Körmenden a következő évadban életbe lépő fiatalszabály által adódott pályára lépési lehetőségért. Az első szezonban az lesz a legfőbb célom, hogy kemény munkával alapemberré váljak az U20-as alakulatban, és néha a felnőttbajnokságban is pályára lépjek. Fokozatosan szeretnék eljutni odáig, hogy én legyek az első számú U23-as kosaras az együttesben, úgy vélem, ez akár három éven belül sikerülhet.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik