HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 21:30 Frissítve: 2018.05.27 21:32

Kosárlabda: Hazai siker a fiú serdülők bajnoki döntőjében

Befejeződött Sopronban a fiú serdülő kosárlabdázók országos nyolcas döntője. A fináléban a hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata találkozott a címvédő Vasas Akadémia együttesével. A két gárda öt évvel ezelőtt is megküzdött az aranycsatában, akkor a pasarétiek diadalmaskodtak. Most a nyugat-magyarországi alakulat múlta felül ellenfelét, a végeredmény 70‒69 lett. A dobogó harmadik fokára ‒ csakúgy, mint a kadét korosztályban ‒ a Szombethelyi SI KA csapata állhatott fel.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban befejeződött a fiú serdülő kosárlabdázók országos bajnokságának nyolcas döntője. A zárónapon a dobogós helyezésekért léptek pályára az alakulatok.

Hiába verte meg a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata a Soproni Sportiskolát a csoportkörben, a kvartett utolsó helyén végzett. A szombati keresztbejátszás során aztán ‒ amelyen az ötödik helyért zajló csata volt a tét ‒, kikaptak a zalaiaktól, így a mai helyosztókon az első meccset ők játszották a hetedik pozícióért a nyolcas döntőben még nyeretlen Dombóvári Kosársuli ellen. A párharcot a Tolna megyei játékosok kezdték jobban, az első negyedben tízpontos előnyre tettek szert, amiből a második játékrészben a kőbányaiaknak sikerült lefaragniuk ötöt. Ám a dombóváriak a folytatásban újra elléptek ellenfelüktől. A negyedik felvonásban még egy utolsó rohamot indított a fővárosi gárda, erőfeszítéseit azonban nem koronázta siker, a dunántúli csapat végül 78‒60-ra nyert, amivel a hetedik helyet.

A hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata nyerte a fiú serdülőbajnokság országos döntőjét Forrás: Soproni SI KA

A hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata nyerte a fiú serdülőbajnokság országos döntőjét  •  Forrás: Soproni SI KA

Az ötödik pozícióért a MAFC vívott csatát a Zalakerámia ZTE ellen. Mindkét csapat csoportja harmadik helyén végzett,  majd a tegnapi keresztbejátszás alkalmával magabiztos diadallal jutottak el a helyosztókig. A Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokba kilátogatók  szoros ütközetre számítottak, ám ez nem így történt. Már a mérkőzés elején bekezdtek a MAFC játékosai, a félidőre tizenöt pontos előnyt sikerült kialakítaniuk, és a játék képe ezután sem változott: mind a harmadik, mind a negyedik negyedben a fővárosiak domináltak, végül 80‒58-ra megnyerték a találkozót, ezzel megszerezve az ötödik helyet a nyolcas döntőben. A meccs legeredményesebb játékosa a műegyetemi csapat kosárlabdázója, Boka-Magó Áron volt, 29 dobott ponttal és 9 szerzett lepattanóval.

Két egymást jól ismerő gárda találkozott a bronzmeccsen, a Szombathelyi Sportiskola és a Debreceni KA legénysége már a csoportkörben is szembekerült egymással. Akkor a hajdúságiak voltak eredményesebbek, amivel ki is harcolták az első helyet a kvartettjükben. A szombathelyiek favoritként jutottak be az országos döntőbe, így meglepetést jelentett, hogy sem a csoportjukat, sem az elődöntős találkozójukat nem tudták megnyerni. Vigaszdíjként megmaradt a harmadik hely, csupán annyi volt a dolguk, hogy visszavágjanak a debrecenieknek. A vasiak végül 77‒73-ra nyerték a párharcot. Váradiné Szarka Ildikó vezetőedző a meccs végén elmondta, hogy az egész éves munkát koronázta meg ez a diadal. Külön dicséret illeti Kovács Leventét, aki 27 ponttal, és Büki Lórántot, aki 22-vel segítette csapatát az idei szezon utolsó tétmeccsén.

Délután rendezték a serdülők aranycsatáját, ahol a hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola és a címvédő Vasas Akadémia volt érdekelt. Az első két negyedben a nyugat-magyarországi klub dominált (21‒19, 15‒9). A pasarétiek a harmadik játékrészt 20‒13-ra megnyerték, így a Sopron előnyéből mindössze egy pont maradt az utolsó tíz perc előtt. Csátaljay Gábor kosárlabdázói végül nem engedték kicsúszni a kezükből az aranyat. A záróetap döntetlen (21−21) lett, tehát 70‒69-re győzött a Soproni Sportiskola KA. A legértékesebb játékos Csendes Péter lett, aki a pályán eltöltött harminc perce alatt 28 pontot és 9 lepattanót szerzett, valamint 2 gólpasszt is kiosztott.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, SOPRON
A helyosztók
A 7. helyért: Dombóvári Kosársuli KE‒Zsíros Akadémia Kőbánya 78‒60 (31‒21, 12‒17, 18‒12, 17‒10)
Az 5. helyért: MAFC‒Zalakerámia ZTE KK 80‒58 (25‒16, 16‒10, 18‒14, 21‒18)
A 3. helyért: Szombathelyi Sportiskola KA‒Debreceni KA 77‒73 (22‒21, 14‒19, 17‒17, 24‒16)
Az 1. helyért: Soproni Sportiskola KA‒Vasas Akadémia 70‒69 (21‒19, 15‒9, 13‒20, 21‒21)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS