HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 21:30 Frissítve: 2018.05.27 21:32

Kosárlabda: Hazai siker a fiú serdülők bajnoki döntőjében

Befejeződött Sopronban a fiú serdülő kosárlabdázók országos nyolcas döntője. A fináléban a hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata találkozott a címvédő Vasas Akadémia együttesével. A két gárda öt évvel ezelőtt is megküzdött az aranycsatában, akkor a pasarétiek diadalmaskodtak. Most a nyugat-magyarországi alakulat múlta felül ellenfelét, a végeredmény 70‒69 lett. A dobogó harmadik fokára ‒ csakúgy, mint a kadét korosztályban ‒ a Szombethelyi SI KA csapata állhatott fel.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu A soproni Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban befejeződött a fiú serdülő kosárlabdázók országos bajnokságának nyolcas döntője. A zárónapon a dobogós helyezésekért léptek pályára az alakulatok.

Hiába verte meg a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata a Soproni Sportiskolát a csoportkörben, a kvartett utolsó helyén végzett. A szombati keresztbejátszás során aztán ‒ amelyen az ötödik helyért zajló csata volt a tét ‒, kikaptak a zalaiaktól, így a mai helyosztókon az első meccset ők játszották a hetedik pozícióért a nyolcas döntőben még nyeretlen Dombóvári Kosársuli ellen. A párharcot a Tolna megyei játékosok kezdték jobban, az első negyedben tízpontos előnyre tettek szert, amiből a második játékrészben a kőbányaiaknak sikerült lefaragniuk ötöt. Ám a dombóváriak a folytatásban újra elléptek ellenfelüktől. A negyedik felvonásban még egy utolsó rohamot indított a fővárosi gárda, erőfeszítéseit azonban nem koronázta siker, a dunántúli csapat végül 78‒60-ra nyert, amivel a hetedik helyet.

A hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata nyerte a fiú serdülőbajnokság országos döntőjét Forrás: Soproni SI KA

A hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola csapata nyerte a fiú serdülőbajnokság országos döntőjét  •  Forrás: Soproni SI KA

Az ötödik pozícióért a MAFC vívott csatát a Zalakerámia ZTE ellen. Mindkét csapat csoportja harmadik helyén végzett,  majd a tegnapi keresztbejátszás alkalmával magabiztos diadallal jutottak el a helyosztókig. A Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokba kilátogatók  szoros ütközetre számítottak, ám ez nem így történt. Már a mérkőzés elején bekezdtek a MAFC játékosai, a félidőre tizenöt pontos előnyt sikerült kialakítaniuk, és a játék képe ezután sem változott: mind a harmadik, mind a negyedik negyedben a fővárosiak domináltak, végül 80‒58-ra megnyerték a találkozót, ezzel megszerezve az ötödik helyet a nyolcas döntőben. A meccs legeredményesebb játékosa a műegyetemi csapat kosárlabdázója, Boka-Magó Áron volt, 29 dobott ponttal és 9 szerzett lepattanóval.

Két egymást jól ismerő gárda találkozott a bronzmeccsen, a Szombathelyi Sportiskola és a Debreceni KA legénysége már a csoportkörben is szembekerült egymással. Akkor a hajdúságiak voltak eredményesebbek, amivel ki is harcolták az első helyet a kvartettjükben. A szombathelyiek favoritként jutottak be az országos döntőbe, így meglepetést jelentett, hogy sem a csoportjukat, sem az elődöntős találkozójukat nem tudták megnyerni. Vigaszdíjként megmaradt a harmadik hely, csupán annyi volt a dolguk, hogy visszavágjanak a debrecenieknek. A vasiak végül 77‒73-ra nyerték a párharcot. Váradiné Szarka Ildikó vezetőedző a meccs végén elmondta, hogy az egész éves munkát koronázta meg ez a diadal. Külön dicséret illeti Kovács Leventét, aki 27 ponttal, és Büki Lórántot, aki 22-vel segítette csapatát az idei szezon utolsó tétmeccsén.

Délután rendezték a serdülők aranycsatáját, ahol a hazai közönség előtt játszó Soproni Sportiskola és a címvédő Vasas Akadémia volt érdekelt. Az első két negyedben a nyugat-magyarországi klub dominált (21‒19, 15‒9). A pasarétiek a harmadik játékrészt 20‒13-ra megnyerték, így a Sopron előnyéből mindössze egy pont maradt az utolsó tíz perc előtt. Csátaljay Gábor kosárlabdázói végül nem engedték kicsúszni a kezükből az aranyat. A záróetap döntetlen (21−21) lett, tehát 70‒69-re győzött a Soproni Sportiskola KA. A legértékesebb játékos Csendes Péter lett, aki a pályán eltöltött harminc perce alatt 28 pontot és 9 lepattanót szerzett, valamint 2 gólpasszt is kiosztott.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, SOPRON
A helyosztók
A 7. helyért: Dombóvári Kosársuli KE‒Zsíros Akadémia Kőbánya 78‒60 (31‒21, 12‒17, 18‒12, 17‒10)
Az 5. helyért: MAFC‒Zalakerámia ZTE KK 80‒58 (25‒16, 16‒10, 18‒14, 21‒18)
A 3. helyért: Szombathelyi Sportiskola KA‒Debreceni KA 77‒73 (22‒21, 14‒19, 17‒17, 24‒16)
Az 1. helyért: Soproni Sportiskola KA‒Vasas Akadémia 70‒69 (21‒19, 15‒9, 13‒20, 21‒21)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS