Kosárlabda: hasítottak a soproni fiúk a nyitónapon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 22:27
Címkék
Győzött a nagy esélyes Szombathely, hozta a kötelezőt a Debrecen is. A MAFC kikapott a nyitómérkőzésén, de szépíteni tudott a két vereséget elszenvedő Zsíros Akadémia ellen. Lejátszották a B csoport rangadóját is, amelyen a házigazda Soproni Sportiskola csapata aratott sikert, így száz százalékosan áll. A kvartett második helyén a címvédő Vasas Akadémia található a fiú serdülő kosárlabdázók országos bajnoki döntőjének első napja után.

Sztrik Martin ‒ utanpotlassport.hu Lezajlott Sopronban a fiú serdülő kosárlabdázók országos nyolcas döntőjének az első napja. Az A csoportban kettő, míg a B-ben négy mérkőzést játszottak le az alakulatok.utanpotlassport.hu Lezajlott Sopronban a fiú serdülő kosárlabdázók országos nyolcas döntőjének az első napja. Az A csoportban kettő, míg a B-ben négy mérkőzést játszottak le az alakulatok.

Az A csoport első mérkőzését a nagy esélyesnek számító Szombathelyi SI játszotta a Zalakerámia ZTE ellen. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a felek már az első negyed végére 44 pontnál jártak, 26‒18-s elosztásban a szombathelyiek javára. A feszített tempó később sem hagyott alább, a csapatok a maradék három játékrészben ugyanúgy tartották a közel negyvenes átlagot, a vasi gárda pedig az előnyét, s végül 87‒78-ra megnyerte a találkozót. A mérkőzés legeredményesebb játékosa zalai oldalról huszonnyolc ponttal Szalay Domonkos, szombathelyi oldalról pedig tőle hárommal elmaradva Kovács Levente. A nyugat-dunántúli alakulat vezetőedzője, Váradiné Szarka Ildikó szerint a fegyelmezettebb klub győzött.

Elkezdődött a serdülő fiúk bajnokságának országos döntője Sopronban
Elkezdődött a serdülő fiúk bajnokságának országos döntője Sopronban

Elkezdődött a serdülő fiúk bajnokságának országos döntője Sopronban

A csoport másik találkozóján a debreceniek találkoztak a Dombóvári Kosársulival, ahol szoros első játékrészt követően hajdúsági fölény alakult ki, és 80‒68-s Debrecen siker született. Mindkét edző úgy értékelt a meccs után, hogy küzdelmes viadal volt, két jól szervezett csapat között.

A B jelű kvartettben kétszer is pályára léptek a játékosok a csütörtöki napon. A nyitómérkőzésen a MAFC nézett szembe a Soproni Sportiskolával, és nem kímélték a palánkokat a felek. Profi kosárlabdázókat meghazudtoló módon összesen 166 pont született, 95‒71-s elosztásban a soproniak javára, akik az utolsó negyedben kicsit leengedtek, de szükségük is volt rá, hiszen este lejátszották csoportjuk rangadóját a Vasas együttese ellen. A pasaréti csapat a délelőtt folyamán már szintén elkönyvelhetett egy sikert a Zsíros Akadémia ellen. Érdekesség, hogy a találkozó műszaki-technikai problémák miatt félbeszakadt, s ez ‒ Nagy Zoltán, a Vasas vezetőedzője szerint ‒ megzavarta a játékosokat, akik aztán jól vették fel újra a ritmust és megérdemelten nyertek. A 67‒51-s diadal után a fővárosiak is magabiztosan léptek pályára az esti derbin.

Ahogyan azt előzetesen várta mindenki, szoros csata zajlott a csoportgyőzelemre esélyes két gárda között. Az első három játékrészben a Vasas dominált, komoly előnyre azonban nem tudott szert tenni, így az utolsó negyedre is maradt izgalom bőven. Öt perccel a vége előtt csupán egy pont volt a különbség a csapatok között. Úgy látszott, a hajrában a hazai közönség előtt játszó Sopron bírja jobban szusszal, és meg tudja fordítani a mérkőzést, ami végül be is igazolódott, ugyanis Csátaljay Gábor legénysége 67‒64-re győzött.

A négyes negyedik párharcán a MAFC játszott a Zsíros Akadémia ellen, és a műegyetemiek az első félidőben olyan előnyt tudtak kialakítani, ami behozhatatlannak bizonyult. A találkozó 89‒68-s újbudai sikerrel végződött.

FIÚ SERDÜLŐBAJNOKSÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ, SOPRON
Első nap
Az A csoport eredményei:
Szombathelyi SI KA‒Zalakerámia ZTE KK 87‒78 (26‒18, 21‒16, 25‒22, 15‒22)
Debreceni KA‒Dombóvári Kosársuli KE 80‒68 (21‒21, 22‒13, 23‒13, 14‒21)
A B csoport eredményei:
Soproni Sportiskola KA‒MAFC 95‒71 (28‒19, 25‒15, 23‒14, 19‒23)
Vasas Akadémia‒Zsíros Akadémia Kőbánya 67‒51 (10‒7, 12‒19, 20‒8, 25‒17)
MAFC‒Zsíros Akadémia Kőbánya 89‒68 (23‒12, 29‒16, 19‒20, 18‒20)
Soproni Sportiskola‒Vasas Akadémia 67‒64 (15‒16, 10‒13, 24‒22, 20‒11)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik