Kosárlabda: győzelemmel rajtolt válogatottunk az U17-es leány vb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 17:05
Címkék
Magabiztosan nyerte meg első mérkőzését a leány U17-es kosárlabda-válogatott Argentína ellen a Minszkben zajló korosztályos világbajnokságon. Völgyi Péter együttese esélyt sem adott ellenfelének, végül 85−61-es diadalt aratott.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA magyar U17-es leány kosárlabda-válogatott megkezdte szereplését a minszki korosztályos világbajnokságon. Első mérkőzését aC csoportban az argentin korosztályos együttes ellen vívta. Völgyi Péter vezetőedző így vélekedett az ellenfélről a párharcot megelőzően:Krasznai Bence –utanpotlassport.huA magyar U17-es leány kosárlabda-válogatott megkezdte szereplését a minszki korosztályos világbajnokságon. Első mérkőzését aC csoportban az argentin korosztályos együttes ellen vívta. Völgyi Péter vezetőedző így vélekedett az ellenfélről a párharcot megelőzően:

„Az argentinok a felkészülési időszakot Európában töltötték, így könnyedén hozzájutottunk mérkőzéseik felvételeihez, amelyeket tanulmányoztunk is. Meglátásom szerint hasonló erőt képviselnek, mint mi.“

Varga Aliz 17 pontot dobott a nyitómeccsen Forrás: FIBA
Varga Aliz 17 pontot dobott a nyitómeccsen Forrás: FIBA

Varga Aliz 17 pontot dobott a nyitómeccsen  •  Forrás: FIBA

A szakember jelezte, hogy természetesen a videófelvételek alapján nem lehet pontosan meghatározni, milyen erős is egy csapat. Ebben abszolút igaza volt, ugyanis a tavaly Európa-bajnoki és EYOF-ezüstérmes magyar alakulat már az első negyedben magabiztosan irányított és nyert. Gyors és dinamikus támadásokat vezetett végig, ennek pedig öt pontos előny lett az eredménye; 19−14.

A játék képe mit sem változott a második tíz percben. Sőt még inkább kontrollálták a magyar fiatalok az eseményeket, emellett pedig rendkívül stabilan, erőteljesen védekeztek. Az argentinok hibát hibára halmoztak, mi pedig ezeket gyors kontrákkal kíméletlenül kihasználtuk. A félidőben már 48−27-re vezetett Völgyi Péter gárdája.

A harmadik negyedben némiképp kiegyenlítődött a játék képe. Varga Aliz és Dombai Réka remekelt folyamatosan; előbbi ekkor már 17, utóbbi pedig 18 pontot dobott (Rékáról külön ki kell emelni, hogy mindössze 16 percet töltött a pályán, úgy dobott ennyi pontot a találkozó végéig). Végül ezt a játékrészt is sikerült megnyerniük a magyaroknak. Igaz, viszonylag nehézkesen 19−17-re.

Huszonhárom pontos vezetéssel futhattunk neki a záróetapnak. Völgyi Péter ekkor már figyelt arra is, hogy mindegyik lány játéklehetőséghez jusson. Nem volt kérdés, ki nyeri meg a meccset. Sokáig vezettek az argentinok az utolsó negyedben, azonban a végén Szirony Dorina kétpontosával ezt a tíz percet is a magyar U17-es lány kosárlabda válogatott nyerte, s magabiztosan aratott 85−61-es diadalt a nyitómérkőzésén.

A vezetőedző így nyilatkozott oldalunknak a meccs után:

„Nem kezdtük jól a találkozót. Kicsit olyanok voltak a lányok, mintha nem működnének tökéletesen együtt csapatként. Hibák voltak elöl és hátul is. Sok büntetőhöz is jutottunk. Az argentinoknál mindössze egy ütőképes ember volt, s ezt ki tudtuk használni. Holnap, Új-Zéland ellen vélhetően nehezebb dolgunk lesz. Mindenképpen nyernünk kell, hiszen a csoportban az első két hely valamelyikén kell zárnunk.”

LEÁNY U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, MINSZK
Magyarország−Argentína 85−61 (19−14, 28−13, 19−17, 19−17)
A magyar pontszerzők
Dombai Réka 18 pont, Varga Aliz 17 pont, Vári Zita 12 pont, Angyal Barbara 11 pont, Kovács Georgina 7 pont, Kiss Angelika 6 pont, Horváth Fruzsina 4 pont, Szirony Dorina 4 pont, Tóth Franka 2 pont, Mányoky Réka 2 pont, Wentzel Nóra 2 pont

Amit eddig a világbajnokságról írtunk
Nyolc közé távolról?

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik