Kosárlabda: győzelemmel kezdte a Falco a fiú juniorbajnoki évadot

Vágólapra másolva!
2020.10.10. 09:01
Címkék
Váradi Attilával, a Falco KC Szombathely U18-as fiú kosárlabdacsapatának mesterével beszélgettünk az utóbbi hónapok nehézségeiről, az új évad rajtja után pedig az is szóba került, milyen várakozásokat fogalmazott meg a játékosaival szemben.

A Vasas Akadémia elleni 87−59-es győzelemmel kezdte az új kosárlabda-bajnoki évadot a Falco KC Szombathely U18-as fiúcsapata. Váradi Attila és tanítványai bánhatják, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lefújták a legutóbbi évadot, hiszen a rájátszást az első helyen zárták. Vasas Akadémia elleni 87−59-es győzelemmel kezdte az új kosárlabda-bajnoki évadot a Falco KC Szombathely U18-as fiúcsapata. Váradi Attila és tanítványai bánhatják, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lefújták a legutóbbi évadot, hiszen a rájátszást az első helyen zárták.

Váradi Attiláék a lehető legtöbbet próbálták kihozni a kényszerpihenőből Fotó: Vágvölgyi Bálint
Váradi Attiláék a lehető legtöbbet próbálták kihozni a kényszerpihenőből Fotó: Vágvölgyi Bálint

Váradi Attiláék a lehető legtöbbet próbálták kihozni a kényszerpihenőből  •  Fotó: Vágvölgyi Bálint

„Mindegyikünk máshogy kezelte a helyzetet, nem volt sok választásunk, el kellett fogadnunk a történteket. Nekünk az volt a feladatunk, hogy ezt a szülőkkel és a gyerekekkel egyaránt megértessük, többen ugyanis nehezen reagáltak. Persze végül mindenki beletörődött, és arra koncentráltunk, hogy minőségben átvészeljük a kényszerpihenőt. Az online munkának voltak furcsaságai, ám a célunk az volt, hogy szinten tartsuk a srácokat. Azt hiszem, ez sikerült”− emlékszik vissza a történtekre Váradi Attila.

Az első szabadtéri edzések aztán nem alakultak túl jól.

„Először csak négyfős csoportokban dolgoztunk, és eleinte nem megszokott mozgásformákat mutattak a fiúk. Aztán minket is meglepett, milyen gyorsan visszaálltak a régi kerékvágásba. A felmérésekből ettől függetlenül az derült ki, hogy voltak olyan képességeka karanténidőszakban, amelyekben fejlődtek, és olyanok is akadtak, amelyekben visszaestek.”

A szombathelyi klub előző évadban szereplő juniorkerete egyébként nagymértékben változott.

„Kilenc 2002-es születésű kosarasunk volt, ők már az U20-as mezőnyhöz tartoznak, és vannak olyanok is, akik akadémiába igazoltak. A saját bázisunkból szeretnénk meríteni, számos srác érkezett az U16-os együttesünkből. Úgy vélem, a legutóbbi kiíráshoz képest gyengültünk, de nem tudjuk, a többi klub miként vészelte át az elmúlt hónapokat. Ebben a szezonban nem létező fogalom a papírforma, ugyanis bármi megtörténhet. Nem jelent sokat az sem, hogy a Vasassal szemben győzelemmel kezdtünk, hiszen nem állhatott fel teljes kerettel. Egyébként jó meccs volt, mindkét együttes harcolt, küzdött. Folytatjuk a munkát, és a célunk az, hogy ott legyünk a bajnokság végjátékában.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik