Kosárlabda: győzelem a horvátok ellen a leány U16-os Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 17:27
Címkék
Magabiztos, 75−52-es sikert aratott a leány U16-os kosárlabda-válogatott a Kaunasban zajló korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában Horvátország ellen. A meccsen mondhatni, egy pillanatig sem volt veszélyben a győzelem. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai így egy-egy nyertes és vesztes meccsel állnak a tornán.

Krasznai Bence−utánpótlássport.huA nyitómérkőzésen 79−51-es vereséget szenvedett a leány U16-os kosárlabda-válogatottunk Olaszország ellen a kaunasi korosztályos Európa-bajnokságon, így Mészárosné Kovács Andrea együttese javítani szeretett volna a második megméretésén, Horvátországgal szemben.Krasznai Bence−utánpótlássport.huA nyitómérkőzésen 79−51-es vereséget szenvedett a leány U16-os kosárlabda-válogatottunk Olaszország ellen a kaunasi korosztályos Európa-bajnokságon, így Mészárosné Kovács Andrea együttese javítani szeretett volna a második megméretésén, Horvátországgal szemben.

Előzetesen nem sok mindent lehetett tudni a horvát csapatról, hiszen az U16-os korcsoportról van szó, s ebben a kategóriában nagyon nehéz előzetesen feltérképezni a válogatottakat. Abból azért ki lehetett indulni, hogy ahorvátok mindig hasonló stílusban játszanak, mint a szerbek, velük pedig kétszer is találkoztak a mieink a felkészülési időszak alatt, s a mérlegünk egy-egy volt.

Dombai Rékáék (fehérben) könnyedén verték meg a horvátokat Forrás: FIBA
Dombai Rékáék (fehérben) könnyedén verték meg a horvátokat Forrás: FIBA

Dombai Rékáék (fehérben) könnyedén verték meg a horvátokat  •  Forrás: FIBA

A párharc első pontját a mieink közül Aya Keita szerezte, de négy és fél perc alatt már tíz pont felett járt a magyar csapatDombai Réka és Boros Júlia négy-négy pontjának köszönhetően. Ez idő alatt a horvátok mindössze három pontig jutottak. Az irányítást egészen a negyed végéig kezükben tartották a lányok, s végül 11 pontos előnyt dolgoztak ki (23−12).

Amilyen jól indult az első felvonás, olyan rosszul kezdődött a második; Vunic triplát dobott, Juric és Tabula pedig duplát, mindezt egy percen belül úgy, hogy a mieinknek nem volt válaszuk rá. A következő két percben kontroll alatt tartották a lányok az ellenfelet, azonban Dombai kétpontosán túl ők sem voltak eredményesek. A kosárszegény játékrész a folytatásban kiegyenlítődött, ám a horvátok nyerték (10−8). A félidőre tehát így is maradt a magyar előnyből (31−22).

A harmadik játékrészben helyre állt a rend, csak úgy záporoztak a pontok. Déli szomszédaink tizenötöt szórtak, azonban ez kevés volt Rakita Liliék 21 dobott pontja mellett. A záróetap előtt pedig már 15 ponttal vezettek a mieink: 52−37.

Mit sem változott a játék képe az utolsó tíz percben. A horvátok ugyanannyit dobtak, mint a harmadik negyedben, viszont Dombaiék tovább növelték a különbséget. A magyar U16-os leányválogatott végül nagyon magabiztos, 75−52-es sikert ért el a második mérkőzésén, így jó esélye nyílt arra, hogy olyan helyen zárja csoportját, amivel előkelőbb helyzetből vághat neki a kieséses szakasznak.

LEÁNY U16-os EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAUNAS
Csoportkör, 2. forduló. Magyarország−Horvátország 75−52 (23−12, 8−10, 21−15, 23−15)
A magyar csapat pontszerzői
Aya Keita 19 pont, Dombai Réka 12 pont, Rakita Lili 9 pont, Madár Eszter 8 pont, Galantai Alma 6 pont, Boros Júlia 6 pont, Habling Lara 5 pont, Szerencsés Tamara 4 pont, Kuncz Petra 3 pont, Vincze Nikolett 2 pont, Dénes Anna 1 pont

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik