utanpotlassport.hu 2018.12.05 17:58 Frissítve: 2018.12.05 17:59

Kosárlabda: fehérvári győzelem a fiú juniorbajnokságban

Visszavágott az Alba Fehérvár együttese a Kosárlabda Akadémia Pécs csapatának a fiú junior kosárlabda-bajnokságban. A felek nem olyan régen, november 20-án találkoztak, akkor Pécsett, ahol a székesfehérváriak feladni kényszerültek veretlenségüket. Ezúttal magabiztos győzelmet arattak, így ugyanolyan mutatóval állnak, mint szerdai ellenfelük, nem sokkal elmaradva a listavezető Vasas Akadémiától.

M. Sz.  utanpotlassport.hu November végén Baranya megye székhelyén rendezték a fiú junior kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb rangadóját, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a címvédő Alba Fehérvár összecsapását. Akkor a pécsiek diadalmaskodtak 77‒69-es arányban, és vették el a címvédő veretlenségét, amelynek egyértelmű volt a célja: a visszavágás.

A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen Forrás: MKOSZ

A 15 éves nigériai Seyi Sodiq Awogbemi volt az Alba Fehérvár hőse a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen  •  Forrás: MKOSZ

A bizonyítási vágytól fűtve léptek az Alba Regia Sportcsarnok parkettjére a hazaiak, akik nagyszerűen kezdték a találkozót. A 23‒13-as első negyedet követően a másodikat is remekül zárták, a harmadik játékrészben azonban volt egy kisebb megtorpanásuk. Még szerencse, hogy a soraikban tudhatták a 15 éves, nigériai származású Seyi Sodiq Awogbemit, aki vállára vette a csapatot és a győzelem felé repítette őket. A párharc 75‒59-es végeredménnyel zárult, ami nagyszerű elégtétel volt a székesfehérváriaknak. Seyi huszonhét dobott ponttal zárta a rangadót, míg a túloldalon a szerb Vanja Vukas remekelt, aki huszonhármat szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG
Alba Fehérvár‒Kosárlabda Akadémia Pécs 75‒59
Alba: Áment, Magda, Kuttor 7 pont, Lukács 10, Takács 6, Kass 7, Nagy 7, Góbi, Molnár 8, Seyi 27, Körmöczi 2, Balsay 1
Pécs: Scherer 9 pont, Bálint 3, Vukas 23, Borsos, Fekete 7, Horváth 2, Dervalics, Vad, Tóth, Herger 2, Balaskó 2, Váits 11

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.