Kosárlabda: egy meccsre a 9. helytől a fiú U18-as válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.04. 14:55
Címkék
Bulgária együttese sem okozott nehézséget a Forray Gábor vezette fiú U18-as kosárlabda-válogatott számára a szkopjei B divíziós Európa-bajnokság helyosztó mérkőzésén. A magyar csapat rendkívül hullámzó párharcot nyert meg 78‒72-re, így vasárnap a 9. helyért léphet pályára a Lengyelország‒Izrael találkozó győztese ellen.

Sz. Ma.utanpotlassport.hu Bulgária csapata várt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatottra szombaton a Szkopjéban zajló B divíziós Európa-bajnokság helyosztó mérkőzésén. Forray Gábor együttese kiválóan vette a 9-16. helyért zajló küzdelmeket idáig, pénteken félvállra fektette a norvégokat.Sz. Ma.utanpotlassport.hu Bulgária csapata várt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatottra szombaton a Szkopjéban zajló B divíziós Európa-bajnokság helyosztó mérkőzésén. Forray Gábor együttese kiválóan vette a 9-16. helyért zajló küzdelmeket idáig, pénteken félvállra fektette a norvégokat.

Vasárnap a kilencedik helyért játszik az U18-as válogatott Forrás: fiba.basketball
Vasárnap a kilencedik helyért játszik az U18-as válogatott Forrás: fiba.basketball

Vasárnap a kilencedik helyért játszik az U18-as válogatott  •  Forrás: fiba.basketball

A szombati párharcot hasonló formában kezdte mindkét gárda, végig 1-2 pont között mozgott a differencia. A negyed végéhez közeledve Somogyi gólpasszaiból Fazekas és Sitku is betalált, utóbbi látványosat zsákolt, ekkor a mieink léptek el egy kicsit (16‒13). A negyed utolsó három percében azonban Csernokojev bedobta harmadik hármasát is, majd egy duplával is beköszönt, sőt, Petkov kosarával négy ponttal a bolgárok vezettek a negyed végén (16‒20). A második játékrészre összeszedte magát Forray Gábor alakulata, és a negyed derekán ‒ többek között ‒ Meleg és Somogyi révén négy ponttal elhúzott (29‒25), amiből a nagyszünethez érkezve öt pont lett (40‒35).

A fordulás a bolgároknak sikerült jobban: 7‒0-ás etapot követően a harmadik negyed felénél ismét egyenlő volt az állás (42‒42). Ahogy a mérkőzés elején, most is kosárra kosár volt a válasz, de 48‒49-es állás után a Sitku, Somogyi duó vezérletével megint megindultak a mieink, és tíz perccel a vége előtt újfent hét ponttal vezettünk (58‒51). Hogy a végjáték is izgalmas legyen, az ellenfél Petkov kettő és Mihajlov egy triplájával, majd Csernokojev duplájával egyenlített, s így vágtak neki a felek az utolsó három percnek. A fejben kevésbé fáradt magyar válogatott ekkor magasabb fokozatba kapcsolt , s végül 78‒72-re megnyerte a találkozót, így vasárnap a kilencedik helyért játszhat a lengyel-izraeli párharc győztesével.

U18-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZKOPJE (MACEDÓNIA)
9-12. helyért
Magyarország‒Bulgária 78‒72 (16‒20, 24‒15, 18‒16, 20‒21)
Magyarország: Takács 6/3, Somogyi 26/9, Csík -, Meleg 14/12, Fazekas 15. Csere: Dancsecs 3/3, Kovács 2, Sitku 10/3, Tóth 2, Polster -.
Bulgária legjobb dobói: Stoimenov 23/9, Chernokojev 18/9, Petkov 10/6.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik