Kosár: az idén nyáron nem lesz Sopronban korosztályos Eb

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 16:22
Címkék
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a hivatalos honlapján közölte, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) eltörölte mind a tizenhat idei korosztályos Európa-bajnokságot. Ez azt jelenti, hogy az eredeti tervek szerint augusztus 8. és 16. közé eső soproni U20-as A divíziós női kontinensviadalt sem rendezik meg.

Hivatalos közleményében számol be róla a magyar szövetség, hogy az idén nyáron egyik korosztályos kosárlabdaEurópa-bajnokságot sem rendezik meg. A nemzetközi szövetség (FIBA)keddi ülésén ugyanis arra a döntésre jutott, hogy a koronavírus-járványra való tekintettelmind a 16 utánpótlás-viadalt eltörlik.Hivatalos közleményében számol be róla a magyar szövetség, hogy az idén nyáron egyik korosztályos kosárlabdaEurópa-bajnokságot sem rendezik meg. A nemzetközi szövetség (FIBA)keddi ülésén ugyanis arra a döntésre jutott, hogy a koronavírus-járványra való tekintettelmind a 16 utánpótlás-viadalt eltörlik.

Idén nyáron biztosan nem lesz miért örülniük kosaras lányainknak Forrás: FIBA
Idén nyáron biztosan nem lesz miért örülniük kosaras lányainknak Forrás: FIBA

Idén nyáron biztosan nem lesz miért örülniük kosaras lányainknak  •  Forrás: FIBA

A részletekkel kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy a 2020-as rendezőknek jövőre is joguk lesz megtartani ugyanazt a tornát, amennyiben erre nem tartanak igényt, úgy a szokásoknak megfelelően új pályázatot írnak ki az adott esemény megrendezésére. Feljutók, illetve kiesők értelemszerűen nem lesznek az egyes korosztályokban, a 2021-es U19-es világbajnokságra pedig az ifjúsági férfi és női világranglista alapján kvalifikálnak majd a válogatottak.

Ami magyar szempontból talán a legfájóbb, hogy Sopron révén hazánk rendezte volna az U20-as A divíziós női Európa-bajnokságot, amelyen idén nyáron az utánpótlásunk jelenleg legsikeresebb évjárata, a 2001-es képviselhette volna a piros-fehér-zöld színeket. A hölgyek – természetesen 2002-es és 2003-as születésűekkel kiegészülve – az elmúlt években rendre bravúrt bravúrra halmoztak a nemzetközi porondon. 2017-ben például a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és az U16-os Eb-n egyaránt ezüstérmet nyertek, egy évre rá az U17-es vb-n negyedik, az U18-as kontinensviadalon harmadik helyet szereztek, tavaly pedig az U18-as Eb-n állhattak fel a dobogó második fokára.

Nagy kár, hogy a koronavírus elvette tőlük a lehetőséget, hogy esetleg Sopronban is megmutassák oroszlánkörmeiket. Ez persze a többi magyar korosztályos válogatottra is vonatkozik.

A MAGYAROKAT ÉRINTŐ, ELTÖRÖLT EURÓPA-BAJNOKSÁGOK
Fiúk
U16-os B divíziós Európa-bajnokság (Bulgária, Szófia)
U18-as B divíziós Európa-bajnokság (Románia, Nagyvárad)
U20-as B divíziós Európa-bajnokság (Grúzia, Tbiliszi)
Leányok
U16-os A divíziós Európa-bajnokság (Portugália, Matosinhos)
U18-as A divíziós Európa-bajnokság (Görögország, Heraklion)
U20-as A divíziós Európa-bajnokság (Magyarország, Sopron)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik