Kosárlabda: a németek ellen is nyert U18-as leánycsapatunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 22:27
Címkék
A leány U18-as válogatott a második csoportmérkőzését is megnyerte az Udinében zajló korosztályos Európa-bajnokságon. Szlovénia után Németországot is legyőzte, ezzel nagyon jó esélye nyílt a B csoport megnyerésére. Következő ellenfele Lettország lesz, hétfőn.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA leány U18-as kosárlabda-válogatott vasárnapi ellenfele Németország volt az Udinében zajló korosztályos Európa-bajnokság B csoportjában. Völgyi Péter világbajnoki negyedik együttese egyértelműen a győzelemért lépett pályára, azonban a vezetőedző is elmondta, hogy sokkal nehezebb dolguk lesz, mint szombaton Szlovénia ellen.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA leány U18-as kosárlabda-válogatott vasárnapi ellenfele Németország volt az Udinében zajló korosztályos Európa-bajnokság B csoportjában. Völgyi Péter világbajnoki negyedik együttese egyértelműen a győzelemért lépett pályára, azonban a vezetőedző is elmondta, hogy sokkal nehezebb dolguk lesz, mint szombaton Szlovénia ellen.

Jól kezdte a párharcot a magyar csapat, ám az első pontot a németek szerezték büntetőből Geiselsader révén. Amíg a következő kosarukra három percet kellett várni, Angyal Barbara, Varga Alíz és Wentzel Nóra is eredményes volt. A gárda ezzel máris nyolcpontos előnyre tett szert. A negyed végére Horváth Réka is beindult, hét pontot is dobott, s a gárda 22−12-re nyert.

Tizenegy pontos sikert arattak a magyar lányok Németország ellen Forrás: FIBA
Tizenegy pontos sikert arattak a magyar lányok Németország ellen Forrás: FIBA

Tizenegy pontos sikert arattak a magyar lányok Németország ellen  •  Forrás: FIBA

A második játékrészben ismétGeiselsader volt eredményes elsőként, viszont nem tudtak hét pontnál feljebb zárkózni a németek. A magyarok védekezése, s támadása egyaránt jól működött, kezükben tartották az eseményeket. Ezt tökéletesen bizonyította az is, hogy 13 pontos vezetéssel, 37−24-es állással vonulhattak le a félidőre.

A folytatásban némiképp kiegyenlítődni látszódtak az erőviszonyok. A németeknélLandwehr brillírozott, míg nálunk Mányoky Réka és Kiss Angelika dobta folyamatosan a pontokat. Igaz, a mieink támadójátékát valamelyest semlegesíteni tudta az ellenfél, s meg is nyerte az etapot, a játék képe alapján mégsem lehetett azt mondani, hogy veszélyben van a győzelem (49−37).

Az utolsó negyed volt a leginkább kiegyenlített. A lányok azonban tudták, mit kell tenniük, s szépen birtokolták előnyüket. Völgyi együttese végülLandwehr hárompontosának köszönhetően elvesztette eggyel a játékrészt, de a meccset összességében magabiztosan, 11 ponttal nyerte meg 64−53-ra.

Ez a siker mindenképpen jó előjel a csoportelsőséget illetően, hiszen a németek legyőzték szombaton a hétfői ellenfelünket, Lettországot.

LEÁNY U18-as EURÓPA-BAJNOKSÁG, UDINE
csoportmérkőzés, második kör. Magyarország−Németország 64−53 (22−12, 17−12, 10−13, 15−16)
A magyar csapat pontszerzői
Angyal Barbara 13 pont, Horváth Réka 11 pont, Kiss Angelika 10 pont, Mányoky Réka 10 pont, Varga Alíz 8 pont, Wentzel Nóra 7 pont, Kovács Georgina 3 pont, Révész Boróka 2 pont

Amit eddig az Európa-bajnokságról írtunk
Vb után Eb
Huszonötöt vertek Szlovéniára

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik