Kosárlabda: a negyeddöntős vereség okait kutatják az U20-as szereplők

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.13. 14:04
Címkék
A soproni Novomotic Arénában beszélgettünk a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott kulcsszereplőivel a Szerbia elleni korosztályos Európa-bajnoki negyeddöntős vereséget követően. A lányok zavartak és feldúltak voltak. Érthetően, hiszen ismét az elődöntő kapujában kellett búcsút inteniük az éremesélynek.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMint, arról már korábban beszámoltunk a magyar U20-as női kosárlabda-válogatott úgy kapott ki Szerbiától 73−61-re a Sopronban zajló korosztályos Európa-bajnokság negyeddöntőjében, hogy a második negyed felénél még 14 ponttal vezetett. Cziczás László együttese ezzel lecsúszott a régóta várt elődöntőről, s az ötödik helyért küzdhet tovább.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMint, arról már korábban beszámoltunk a magyar U20-as női kosárlabda-válogatott úgy kapott ki Szerbiától 73−61-re a Sopronban zajló korosztályos Európa-bajnokság negyeddöntőjében, hogy a második negyed felénél még 14 ponttal vezetett. Cziczás László együttese ezzel lecsúszott a régóta várt elődöntőről, s az ötödik helyért küzdhet tovább.

A mérkőzés után beszélgettünk a kulcsjátékosokkal a Novomotic Arénában. Nagyon feldúltak voltak, könnyeikkel küszködtek. Érthetően, hiszen már sokadszorra estek ki korosztályos kontinensviadalon a legjobb négybe jutás előtt.

„Nyilván nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani, nagyon csalódott vagyok. Nem is érdemeltük volna meg a játékunk alapján az elődöntőt. Sokkal jobb csapat voltunk, mint a szerb, de ők mentálisan erősebbek voltak. Szerintem, ha az elődöntő a tét egy Európa-bajnokságon, akkor mindennek tökéletesen kell működnie, valamint a csapatnakfejben is a maximumot kellene nyújtani negyven percen keresztül. Akartuk, de ennek nem lett meg az eredménye” – vélekedett Gereben Lívia, aki a mérkőzésen 18, míg a tornán eddig 83 pontot dobott.

Gereben szerint a magyar gárda elkényelmesedett, s ennek köszönhette a vesztét:

„Tudtuk, hogy a szerbek mentalitása ilyen, és a végsőkig hajtanak. Tisztában voltunk azzal, mi vár ránk. Ennek ellenére ráültünk az eredményre. Nagyon mérges vagyok, át kell értékelnem még a történteket. Úgy indultam neki a tornának hogy, ha arról van szó, akkor meg is halnék a csapatért. Már négy éve nem tudunk a legjobb négy közé kerülni, nem akartam újra átélni ezt az érzést. Ez van, ez egy csapatsport, együtt nyerünk és veszítünk.”

Studer Ágnes is kifejtette a véleményét arról, minek köszönheti a gárda, hogy nem küzdhet tovább az éremért:

Ez a lehetőség ismét elgurult Studerék elől Forrás: FIBA
Ez a lehetőség ismét elgurult Studerék elől Forrás: FIBA

Ez a lehetőség ismét elgurult Studerék elől  •  Forrás: FIBA

„Nagyon csalódottak vagyunk, mert szerettünk volna továbbjutni. A lehetőség adott volt, a szerbek verhetőek voltak. Jól kezdtünk, tartottuk az előnyünk, de átvették az irányítást tőlünk. Az első két negyed elején hiába mentünk el, a végére felkapaszkodtak mindig tíz pont alá. Kicsit sem szabadott volna kiengednünk. A védekezésünk is ellazult, nem tudtuk tartani azt, amit az elején: ellaposodtunk. Ők pedig bekeményítettek. Ez volt az oka a fordulatnak. Az ötödik helyért mindenképpen összekaparjuk magunkat”.

Török Ágnes elmondta, úgy érzi magát, mintha gyomorszájon rúgták volna:

„Nagyon nehéz most mit mondani. Keressük a miérteket. Ez egy óriási lehetőség volt, amivel nem sikerült élni. Nyilván egy ideig rágódunk ezen most, és a válaszokat keressük, de össze kell szednünk magunkat, hogy a következő két meccsre tudjunk koncentrálni. Az első félidő álomszerű volt, s még a félidőben is maradt az előnyünkből. Talán fizikálisan fogytunk el a végére. Úgy gondolom, mindent megtettünk azért, hogy mentálisan is bírjuk ezt a terhet. Lehet, hogy annak köszönhetjük a vereséget, hogy ők több embert tudtak forgatni, vagy nálunk kipontozódott Kiss Virág és Czukor Dalma is a végére. Egyszerűen nem tudom. Időre van szükségem”.

Amit eddig az Európa-bajnokságról írtunk
Irány az elődöntő!
Stabil nyitás
Kettőből kettő
Veretlenül a csoport élén
Nincs megállás
Magabiztosan a legjobb nyolc között
Vereség a hajrában

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik