Kosár: a legjobb 16-ban a magyar lányok az U18-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 22:57
Címkék
Leány U18-as kosárválogatottunk Szerbia csapatát is magabiztosan győzte le (71−54) a szarajevói korosztályos kontinensbajnokságon, így − miután három párharcot is sikerrel vívott meg − csoportelsőként jutott tovább nyolcaddöntőbe, ahol szerdán, 18.30-kor a belga együttes vár Völgyi Péter tanítványaira.

A kvartettbeli utolsó, szerbek elleni mérkőzés előtt jó esélye volt a Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárlabda-válogatottnak a B csoport elsőségének megszerzésére a szarajevói korosztályos A divíziós Európa-bajnokságon. Ennek oka az volt, hogy a fehéroroszokat (97−61) és az oroszokat (76−34) is magabiztosan győzték le a lányok. Utóbbiak ráadásul az első körben felülmúlták a szerb csapatot.

Van minek örülni Szarajevóban Forrás: FIBA
Van minek örülni Szarajevóban Forrás: FIBA

Van minek örülni Szarajevóban  •  Forrás: FIBA

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az első két játékrész hihetetlen kemény játékot, védekezést hozott mindkét fél részéről; személyi hibák tömkelegét láthatták a kilátogatók. Déli szomszédaink ideig- óráig még irányítani is tudták a párharcot; hét perc elteltével még 10−9-re vezettek, és az etapot is behúzták végül (13−11).

A második tíz perc második felében ugyanakkor megtörték a jeget Dombai Rékáék: Varga Alíz, Wentzel Nóra, Kiss Angelika is sorra a gyűrűbe talált, míg az ellenfél az utolsó három percben egyetlen pontot sem szerzett. Ennek következményeként a magyar hölgyek 38−21-es vezetéssel zárták a félidőt.

A harmadik periódus is szerb„kosármentességet” hozott eleinte: két perc után 7−0-ra vezettek Angyal Barbaráék. Ekkor éledt fel a vetélytárs, és legfőképpen Jovanovicsnak és Mitrovicsnak köszönhetően újra játékba lendültek. Ám ez sem volt elég, hogy Olyannyira mindazonáltal nem sikerült nekik, hogy megnyerjék a negyedet (17−16).

Így a magyar lányok magabiztos, 18 pontos előnnyel fordulhattak a zárófelvonásra. Másfél percig egyetlen labda sem találta el a gyűrűt, ekkor az első pontot a szerb Mona Zarics szerezte, ám Dombaitól nem sokkal később válaszolt. Habár az etap 17−16-os szerb sikert hozott, a meccset mondhatni, magabiztosan nyerték a mieink 71−54-re. Ez azt jelenti, hogy az első helyen zárták a B csoportot, így szerdán, a nyolcaddöntőben az A jelű kvartett negyedik helyezettjével, Belgiummal mérhetik össze tudásukat 18.30-kor.

LEÁNY U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ
Csoportkör, 3. forduló
Magyarország−Szerbia 71−54 (11−13, 27−8, 17−16, 16−17)
A magyar csapat pontszerzői
Dombai Réka 21 pont, Kiss Angelika 12 pont, Wentzel Nóra 10 pont, Boros Júlia 6 pont, Varga Alíz 6 pont, Angyal Barbara 4 pont, Mányoky Réka 4 pont, Kéita Aya 4 pont, Boros Berta 2 pont, Budácsik Dorottya 2 pont

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik