Kosárlabda: a Csata és a Vasas veretlen a leány juniorbajnokságban

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 20:01
Címkék
A végéhez közeledik a leány kosarasok juniorbajnokságának alapszakasza. Az eddigiek alapján sejthető, hogy az új évadban is a Csata DSE és a Vasas Akadémia a legstabilabb; a két klub eddig nem talált legyőzőre.

A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu
A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu

A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett • Forrás: hunbasket.hu

A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu
A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett Forrás: hunbasket.hu

A legutóbbi juniorbajnokság győztese a Csata DSE lett  •  Forrás: hunbasket.hu

A legutóbbi két évadban a Vasas Akadémia és a Csata DSE között dőlt el a leány junior kosárbajnoki cím sorsa. Az új kiírás alapszakaszának kiemelt A csoportjában hét, míg a kiemelt B csoportban hat forduló zajlott le. Az eddigiek alapján sejthető, hogy ezúttal is a két fővárosi klub a legdominánsabb, ők ugyanis veretlenek.

A Csataa hétvégi fordulóban ráadásul éppen a pasarétiek második számú alakulatával mérte össze tudását. A párharc sok izgalmat nem hozott: Rakita Liliék 84−27-re nyertek a Pasaréti Sportcentrumban. A Csata utcaiak sorrendben: a PVSK Nemzeti Akadémiát (113−38), a Vasas Akadémia B-t (106−23), A Széchenyi KA-t (102−45), a DVTK Akadémiát (78−65), a Soproni Darazsak Akadémiát (128−23) és a PVSK Nemzeti Akadémiát (115−46) legyőzve tartják makulátlan mérlegüket.

A Vasas szombaton a Török Flóris-Törekvés SE otthonában aratott 87−43-as diadalt. A piros-kékeken a Szolnoki MÁV SE (88−41), az NKA Pécs (78−69), a BEAC-Újbuda KA (87−32), az Atomerőmű KSC Szekszárd (68−55) és a szolnoki klub másodszorra (91−37) sem tudott túljutni a visszavágón.

LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ
A tabellák állása
Kiemelt A csoport
1. Csata DSE, 2. DVTK Akadémia, 3. Széchenyi KA, 4. Soproni Darazsak Akadémia, 5. PVSK Nemzeti Akadémia, 6. Vasas Akadémia B
Kiemelt B csoport
1. Vasas Akadémia, 2. Atomerőmű-KSC Szekszárd, 3. NKA Pécs, 4. BEAC-Újbuda KA, 5. Török Flóris-Törekvés SE, 6. Szolnoki MÁV SE

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik