Kosárlabda: a 15 éves Toman Petra a csapategységben hisz

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 19:38
Címkék
Elképesztő statisztikai mutatókkal büszkélkedhet a Csata DSE 15 éves játékosa, Toman Petra a kadét kosárbajnokság alapszakaszában. Beszélgettünk vele arról, szerinte miben rejlik az együttes ereje, de szóba került az is, minek köszönheti az idei remeklése.

Nem csupán a Csata DSE leány kadét kosárcsapatának, hanem egyik játékosának, Toman Petrának is kiválóan indult az alapszakasz. Az együttes kilencmeccses győzelmi sorozatban van, veretlenül áll a keleti csoport élén, a 15 éves kosaras pedig kiemelkedő mutatókkal büszkélkedhet. A legjobb pontátlag (26.44) az ő nevéhez fűződik, ráadásul a VAL-értéke (hatékonyság) is kiemelkedő (40.67). Ez nem véletlen, hiszen lepattanózásban (8.33), asszisztban (3.33), szerzett labdában (4.89) és blokkban (1.44) egyaránt meggyőző számokat produkál.Toman Petrának is kiválóan indult az alapszakasz. Az együttes kilencmeccses győzelmi sorozatban van, veretlenül áll a keleti csoport élén, a 15 éves kosaras pedig kiemelkedő mutatókkal büszkélkedhet. A legjobb pontátlag (26.44) az ő nevéhez fűződik, ráadásul a VAL-értéke (hatékonyság) is kiemelkedő (40.67). Ez nem véletlen, hiszen lepattanózásban (8.33), asszisztban (3.33), szerzett labdában (4.89) és blokkban (1.44) egyaránt meggyőző számokat produkál.

Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek Forrás: csatabasketball.hu
Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek Forrás: csatabasketball.hu

Toman Petráék a legutóbbi szezonban serdülőbajnokok lettek  •  Forrás: csatabasketball.hu

„Szerintem a nyáron nagyon sokat fejlődtünk. Jött két új csapattárs, akit be kellett illeszteni. Úgy gondolom, ez kiválóan sikerült, erősek vagyunk, igazi egységként dolgozunk. Mindent együtt csinálunk, bízunk a másikban. Szerintem ez sikerünk legfőbb kulcsa”− magyarázza Petra.

Úgy véli, támadásban valamelyest többet hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez, mint védekezésben, ugyanakkor ez utóbbiban is próbál folyamatosan fejlődni:

„A pontdobás és az assziszt a legfőbb feladatom. Ennek ellenére igyekszem minden területen a tudásom legjavát nyújtani és segíteni a csapatot a győzelemhez. Habár még rengeteg hátravan a bajnokságból, az összes szezon közül ez indult a legjobban. Mindent a lányoknak köszönhetek, hiszen ha nem lennének, én sem tudnék ennyi pontot dobni. Hatalmas az összetartó erő közöttünk, most értünk össze igazán. Persze sok múlik azon is, hogy együtt készülhetünk a juniorokkal; ekképpen még többet fejlődhetünk hétről hétre.”

A Csata célja most is egyértelmű:

„Természetesen az aranyéremért hajtunk, rengeteget dolgozunk azért, hogy megvalósítsuk ezt az álmot.”

Ha már a közelebbi terveiről szót ejtettünk, megkérdeztük azt is, meddig jutna el később:

„Nagyon szeretném néhány éven belül beverekedni magam a Csata élvonalban szereplő felnőttalakulatába. A legnagyobb álmaim közé tartozik az is, hogy egyszer a WNBA-ben, az Euroligában és a felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozzam.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik