Kosárlabda: 33 pont a fiataloktól a férfi NB I nyolcadik fordulójában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.19. 13:43
Címkék
Hét mérkőzésen kilenc utánpótláskorú kosárlabdázó összesen harminchárom egységet dobott a férfi NB I A-csoportjának nyolcadik fordulójában. A pontszámok némileg alacsonyak ugyan, a fiatalok szerepeltetése azonban egyre gyakoribb. Hárman is eljutottak öt pontig a legutóbbi játéknapon: a Tehetséges Fiatalok játékosa, Krnjajski Boris, a Zalakerémia kosarasa, Gyulás Milán, és a debreceniek ígérete, Omenaka Godwin Ekene.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén lezajlott a férfi kosárlabdázók élvonalbeli bajnokságának nyolcadik fordulója. Az idősebb, tapasztaltabb játékosok mellett ismét szerepet kaptak a fiatalok, akik éltek is a lehetőséggel. Ezúttal kilencen voltak eredményesek.M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén lezajlott a férfi kosárlabdázók élvonalbeli bajnokságának nyolcadik fordulója. Az idősebb, tapasztaltabb játékosok mellett ismét szerepet kaptak a fiatalok, akik éltek is a lehetőséggel. Ezúttal kilencen voltak eredményesek.

Öt pontot dobott a zalaegerszegi Gulyás Mián (fehér), csapata 99–98-ra győzött az Atomerőmű SE ellen Forrás: hunbasket
Öt pontot dobott a zalaegerszegi Gulyás Mián (fehér), csapata 99–98-ra győzött az Atomerőmű SE ellen Forrás: hunbasket

Öt pontot dobott a zalaegerszegi Gulyás Milán (fehér), csapata 99–98-ra győzött az Atomerőmű SE ellen  •  Forrás: hunbasket

Az NB I A-csoportjának nyolcadik fordulójában hét mérkőzést játszottak le a csapatok, kiélezett és kevésbé szoros párharcokat egyaránt produkálva. Viszonylag könnyű dolga volt a KTE-Duna Aszfalt együttesének a még mindig nyeretlen Serco-Tehetséges Fiatalok-Budapest ellen. A 86‒64-re végződő találkozón három 1998. január 1. után született kosaras is pontokat szerzett. A győztes gárdában a 19 esztendős Kucsera Dániel három, míg az egy évvel idősebb Fülöp Bence egy egységet dobott. A túloldalon a fordulóról fordulóra kimagasló teljesítményt nyújtó 1998-as születésű Krnjajski Boris az öt pontja mellett négy asszisztot is kiosztott, valamint három lepattanót gyűjtött be.

Szorosabb meccset vívott az Egis Körmend a Naturex-SZTE-Szedeák ellen, a vendégeknél három fiatal is elemében volt: az U20-as válogatott Kerpel Fronius Gáspár négy, a 18 éves Szatmári Zsombor szintén négy, a 19 esztendős Goldring József Bence pedig három ponttal segítette csapatát, amely végül 93‒84-re kikapott.

Kiélezett párharcon van túl az 1998-as születésű Gulyás Milán és Doktor Péter, ugyanis csapatuk, a Zalakerémia ZTE KK 99‒98-ra győzött az Atomerőmű SE ellen. Gulyás öt, Doktor három egységgel járult hozzá a sikerhez.

A legutóbbi játéknapon megint remekelt a DEAC 18 éves nigériai származású kiválósága, Omenaka Godwin Ekene, akinek a neve mellé öt strigula került a jegyzőkönyvben. A debreceniek 80‒65-re diadalmaskodtak.

Alba Fehérvár‒Szolnoki Olaj KK 63‒73
A: ‒
Sz: ‒
Serco-TF-Budapest‒KTE-Duna Aszfalt 64‒86
T: Krnjajski Boris (20) 5 pont
K: Kucsera Dániel (19) 3 pont, Fülöp Bence (20) 1 pont
JP Auto-JKSE‒Sopron KC 83‒74
J: ‒
S: ‒
Egis Körmend‒Naturex-SZTE-Szedeák 93‒84
K: ‒
Sz: Kerpel-Fronius Gáspár (20) 4 pont, Szatmári Zsombor (18) 4 pont, Goldring József Bence (19) 3 pont
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely‒Pécsi VSK-Veolia 68‒53
Sz: ‒
P: ‒
Zalakerámia ZTE KK‒Atomerőmű SE 99‒98
Z: Gulyás Milán (20) 5 pont, Doktor Péter (20) 3 pont
A: ‒
DEAC‒Kaposvári KK 80‒65
D: Omenaka Godwin Ekene (18) 5 pont
K: ‒

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik