Kosárlabda: 13 pontos magyar vereség az U20-as B divíziós Eb nyitányán

Vágólapra másolva!
2018.07.13. 17:52
Címkék
Nem indult jól az Európa-bajnoki szereplés a magyar fiú U20-as kosárlabda-válogatottnak, amely a szófiai B divíziós kontinensviadal első csoportmérkőzésén tizenhárom ponttal alulmaradt Csehország együttesével szemben. Pór Péter legénysége az első két negyedben nem találta a rést a cseh pajzson, a hátralévő két felvonás azonban már biztató képet mutatott.

Sz. M.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar kosárlabda-válogatott a fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, Szófiában. Pór Péter együttese a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba és küzd az élvonalba történő feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.Sz. M.utanpotlassport.hu Megkezdte szereplését a magyar kosárlabda-válogatott a fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokságon, Szófiában. Pór Péter együttese a C csoportban kapott helyet Oroszország, Csehország, Luxemburg, Hollandia és Örményország mellett. A hatos első két helyezettje jut tovább a rájátszásba és küzd az élvonalba történő feljutásért, míg a többiek helyosztókat játszanak.

Az első csoportmérkőzésen a csehek voltak az ellenfelek, akikről már előzetesen tudni lehetett, hogy komoly esélyekkel indulnak el a tornán. A magyar alakulat ezzel szemben több problémával is küzdött a felkészülés alatt erről beszélt a vezetőedző is.

Nem sikerült megállítani a rivális Csehországot az első csoportmérkőzésen Forrás: MKOSZ
Nem sikerült megállítani a rivális Csehországot az első csoportmérkőzésen Forrás: MKOSZ

Nem sikerült megállítani a rivális Csehországot az első csoportmérkőzésen  •  Forrás: MKOSZ

„Nehezen állt össze a keret, tudniillik lemondások és sérülések is hátráltattak bennünket, így többen nem tudtak elutazni a csapattal. Ettől függetlenül a tervezett munkát véghezvittük, elégedett vagyok a munkamorállal. Ez a csapat elsősorban a jó védekezésére alapoz, a játékosok nagyon sokat dolgoznak a meccseken, nem ismernek elveszett labdát, harcolnak egészen a lefújás pillanatáig.”

A csehek elleni találkozó finom szólva is tapogatózó játékkal indult, sokáig egy pont volt csupán az eredményjelzőn írva, ráadásul a magyar csapat az ötödik percig nem talált be. Előbb Fazekas rontott büntetőt, majd a távoli próbálkozások is kiszédültek a gyűrűből. Pápai szerezte meg végül az első pontot, ám a gyors ellentámadásból ismét eredményes volt az ellenfél, így Pór Péter vezetőedző azonnal időt kért (1‒7). Ezt követően felváltva estek a kosarak, majd a második negyedben ismét semmi nem akart bemenni a piros-fehér-zöld alakulatnak, így a csehek hamar ‒ többek között a gyors kontráknak köszönhetően ‒ óriásira tudták növelni a különbséget. Huszonegy ponttal vonultak félidőben pihenőre a gárdák.

Fel volt adva a lecke a folytatásban, és a küzdeni akarással nem is volt probléma. A mérkőzés összképe sokat nem változott ugyan, azt leszámítva, hogy a csehek is visszaestek támadásban. Habár semmi nem utalt arra, hogy a találkozó ennél lényegesen szorosabb lehet: Fazekaskettő és Völgyi egy kosarával jött közelebb a harmadik 10 perc végére a magyar csapat, de még így is 17 pont volt a lemaradás (32‒49).

Az utolsó felvonásban Fazekas két hármasával és Bonifertkosaraival még szorosabb lett az állás, tizenhárom pontra csökkent a különbség, és a csehek nagyon megálltak elöl, ahhoz képest, amit az első félidőben mutattak ‒ amellett, hogy nagy előnyük birtokában ez természetes volt, a magyar válogatott is jobban zárt hátul, mint az első húsz perc során. Végül a gyenge első félidő miatt fordítani nem volt esély, 63‒50-re győzött Csehország.

Fiú U20-as B divíziós Európa-bajnokság
Magyarország‒Csehország 50‒63 (8‒19, 9‒19, 15‒11, 18‒14)
Magyarország: Kerpel-Fronius 4/3, Németh 5/3, Fazekas 12/6, Bonifert 8/3, Pápai 1. Csere: Krnjajski 9, Völgyi 5/3, Anda -, Filipovic 4, Kovács 2, Kozma -, Kucsora -.
A csehek legjobb dobói: Kolár 10/3, Kotasek 10, Vana 9/9, Zikla 8, Bukovjan 8.

A magyar U20-as válogatott csoportmérkőzései
07.14., 12.45: Magyarország‒Oroszország
07.15., 19.30: Magyarország‒Hollandia
07.17., 17.15: Magyarország‒Luxemburg
07.18., 15.00: Magyarország‒Örményország

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik