Kosár, EYBL: az Alba Fehérvár ismét nyert mindkét korosztályban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 07:30
Címkék
Az Alba Fehérvár mindkét korcsoportban győzni tudott, és közel került az európai szuperdöntőhöz az U16-os és U20-as fiú kosárlabdázók EYBL-rájátszásának csütörtöki játéknapján. A Szolnoki Olaj a második vereségét gyűjtötte be a kisebbek tornáján.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban a fiú U16-os és U20-as EYBL-sorozat rájátszásának második napja. Elsőként a Szolnoki Sportcentrum lépett pályáraaz olasz Stellazzurra Kosárlabda Akadémiával szemben, amely már az első negyedben óriási fölénybe került, hiszen 15 ponttal elhúzott (23−18). Az előnyét tovább csak növelte a második tíz perc (26−8), így a félidőben már hatalmas, 33 pontos differencia volt a két együttes között.Krasznai Bence –utanpotlassport.huLezajlott a székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban a fiú U16-os és U20-as EYBL-sorozat rájátszásának második napja. Elsőként a Szolnoki Sportcentrum lépett pályáraaz olasz Stellazzurra Kosárlabda Akadémiával szemben, amely már az első negyedben óriási fölénybe került, hiszen 15 ponttal elhúzott (23−18). Az előnyét tovább csak növelte a második tíz perc (26−8), így a félidőben már hatalmas, 33 pontos differencia volt a két együttes között.

Habár a Szolnok felébredni látszott, és megnyerte a harmadik harmadot öt ponttal, a végjátékban ismét kiütközött a jelentős tudáskülönbség… A negyven perc végén 90−48 állt az eredményjelzőn, ez pedig azt jelenti, hogy a jászságiak 42 pontos vereséget szenvedtek második mérkőzésükön, így minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

A nagy különbséghez az is döntően hozzájárulhatott, hogy a Szolnoki fiúk közül nyolcan próbálkoztak hárompontos kísérlettel. Összesen tizennégyszer. Ezekből mindössze egy sikerült, szóval a gárda 7 (!) százalékkal dobta a triplát.

Ugyanebben a korosztályban az Alba Fehérvár is bizonyíthatott TS Jahn München ellen. A fehérváriak az első negyedben 12 pont előnyre tettek szert (21−9), s gyakorlatilag ezt a különbséget tartották végig a meccsen. A második negyed döntetlen lett (18−18), a harmadik pedig kilenc pontos sikert hozott (24−15). Habár a végjátékot a München bírta jobban; esélye sem volt a fordításra. 75−61-es Alba-siker született, így a Fehérvár két párharcából kettőt megnyert, és jó esélye van szuperdöntőbe jutásra.

Az Alba Fehérvár két korcsoportban eddig négyből négy meccset nyert az EYBL-rájátszásában
Az Alba Fehérvár két korcsoportban eddig négyből négy meccset nyert az EYBL-rájátszásában

Az Alba Fehérvár két korcsoportban eddig négyből négy meccset nyert az EYBL-rájátszásában

Csakúgy, mint az U20-asoknak, akik, kiélezettebb csatában, de szintén sikerrel vették az akadályt a második találkozójukon. Ők a lengyel Hensfort Przemysl-lel néztek farkasszemet.

Jól kezdett a csapat, és hat pont különbséget alakított ki az első negyed végére (23−17), viszont a másodikat és harmadikat egyaránt elvesztette. Igaz, két, illetve három ponttal, így még mindig előnnyel futhatott az utolsó tíz percnek. De már nem sok izgalmat tartogatott, és magabiztos pontot tett az i-re, ugyanis 34−20-ra zárta a negyedet, 88−73-as végeredményt alakítva ki.

Pethő Ákos, az Alba Fehérvár edzője összegezte oldalunknak a játéknapon történteket:
„A kisebbeknél különösen stabil volt a játékunk. A közeli és távoli dobásaink aránya szinte tökéletes volt. Könnyedén találták meg egymást a srácok a pályán, mindemellett a védekezésünket is csak dicsérni tudom. Igazi csapatként működtek együtt, öröm volt nézni. Úgy éreztem, hogy az U20-asok is dominálták a mérkőzést, de természetesen az utolsó negyed döntött el mindent. Remek egyéni teljesítmények voltak, hiszen hárman is húsz pont felett dobtak. Kiemelem Takács Milánt, aki nagyon szépen fogta össze a csapatot, és extra pontokat dobott, különösen az utolsó két játékrészben.”

A székesfehérvári mester arról is beszélt, hogy mindkét korosztályban a pénteki játéknap lesz a sorsdöntő, hiszen papíron a legerősebb ellenfelekkel néznek szembe. A kisebbek a Stellazzurra Kosárlabda Akadémiával, a nagyobbak pedig az Oxygen Orange1 fiaival. Amennyiben győzni tudnak, akkor biztos a helyük az európai szuperdöntőben.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik