HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.20 22:04 Frissítve: 2018.02.20 22:29

Kosár: a TF Budapest fiataljai győztek a Vasas ellen az NB I/B -ben

Parázs összecsapást hozott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának fővárosi rangadója. A Vasas hazai környezetben fogadta a TF-Budapest gárdáját, amelynek nem ismeretlen a Sport 11-sportközpont, hiszen szintén a hazai pályája.

HIRDETÉS

Bognár Domokos – utanpotlassport.hu A zord időjárás ellenére maroknyi szurkoló ellátogatott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának elhalasztott mérkőzésére, a Vasas Akadémia–TF Budapest rangadóra. Mindkét kezdőcsapatban helyet kaptak utánpótláskorú játékosok. A TF-ben Buzás Bence, míg a Vasasban mind az öt játékos 1997-es, vagy annál fiatalabb volt.

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A piros-kékek kezdtek jobban, az első negyed végére tízpontos előnyt építettek fel. Kompakt zónájukat a TF csak helyenként tudta áttörni. A félidőig rendezni tudták soraikat a zöldek, miután változtattak a védekezésükön, és a félidőre 39-34-gyel fordultak a felek.

A Vasas szekerét Boros Márk (20) húzta, aki mind betörésből, mind pedig távoli dobásokból eredményes volt az első két játékrészben. A túloldalon Stefan Filipovic (20) hozta a létfontosságú pontokat, a hazai csapat nem tudta megfogni a palánk alatt kiválóan brusztoló centert.

Egyik csapat sem engedte el a kötelet, újabb tíz perc kiegyenlített küzdelem következett, azonban a vendégek egy pillanatra sem tudták átvenni a vezetést, 56-52-vel fordultak a csapatok a záró játékrészre.

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Ekkor jött el a mérkőzés fordulópontja. A rutinosabb Beák és Kerkai egymás után bevágott két triplát, így fordítani tudtak Merim Mehmedovic fiai.

A rutintalanabb Vasast megtörte a roham, két perc alatt tíz pont lett a különbség, ráadásul a húzóember, Boros is megsérült, így jó négy perccel a vége előtt Faragó Péter, a hazaiak mestere sort cserélt, és behozta a legfiatalabb játékosait.

Innen kezdve, bár a Vasas-fiatalok mindent megpróbáltak, a Tehetséges Fiatalok okosan sáfárkodott az előnyével, és 78-70-re behúzta a meccset.

Vasas Akadémia–TF-Budapest 70–78
Legjobb dobók: Kiss B. 17, Boros M. 15, ill. Beák G. 21, Buzás B. 16, Filipovic S. 14

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS