HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.20 22:04 Frissítve: 2018.02.20 22:29

Kosár: a TF Budapest fiataljai győztek a Vasas ellen az NB I/B -ben

Parázs összecsapást hozott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának fővárosi rangadója. A Vasas hazai környezetben fogadta a TF-Budapest gárdáját, amelynek nem ismeretlen a Sport 11-sportközpont, hiszen szintén a hazai pályája.

HIRDETÉS

Bognár Domokos – utanpotlassport.hu A zord időjárás ellenére maroknyi szurkoló ellátogatott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának elhalasztott mérkőzésére, a Vasas Akadémia–TF Budapest rangadóra. Mindkét kezdőcsapatban helyet kaptak utánpótláskorú játékosok. A TF-ben Buzás Bence, míg a Vasasban mind az öt játékos 1997-es, vagy annál fiatalabb volt.

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A piros-kékek kezdtek jobban, az első negyed végére tízpontos előnyt építettek fel. Kompakt zónájukat a TF csak helyenként tudta áttörni. A félidőig rendezni tudták soraikat a zöldek, miután változtattak a védekezésükön, és a félidőre 39-34-gyel fordultak a felek.

A Vasas szekerét Boros Márk (20) húzta, aki mind betörésből, mind pedig távoli dobásokból eredményes volt az első két játékrészben. A túloldalon Stefan Filipovic (20) hozta a létfontosságú pontokat, a hazai csapat nem tudta megfogni a palánk alatt kiválóan brusztoló centert.

Egyik csapat sem engedte el a kötelet, újabb tíz perc kiegyenlített küzdelem következett, azonban a vendégek egy pillanatra sem tudták átvenni a vezetést, 56-52-vel fordultak a csapatok a záró játékrészre.

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Ekkor jött el a mérkőzés fordulópontja. A rutinosabb Beák és Kerkai egymás után bevágott két triplát, így fordítani tudtak Merim Mehmedovic fiai.

A rutintalanabb Vasast megtörte a roham, két perc alatt tíz pont lett a különbség, ráadásul a húzóember, Boros is megsérült, így jó négy perccel a vége előtt Faragó Péter, a hazaiak mestere sort cserélt, és behozta a legfiatalabb játékosait.

Innen kezdve, bár a Vasas-fiatalok mindent megpróbáltak, a Tehetséges Fiatalok okosan sáfárkodott az előnyével, és 78-70-re behúzta a meccset.

Vasas Akadémia–TF-Budapest 70–78
Legjobb dobók: Kiss B. 17, Boros M. 15, ill. Beák G. 21, Buzás B. 16, Filipovic S. 14

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS