utanpotlassport.hu 2018.02.20 22:04 Frissítve: 2018.02.20 22:29

Kosár: a TF Budapest fiataljai győztek a Vasas ellen az NB I/B -ben

Parázs összecsapást hozott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának fővárosi rangadója. A Vasas hazai környezetben fogadta a TF-Budapest gárdáját, amelynek nem ismeretlen a Sport 11-sportközpont, hiszen szintén a hazai pályája.

Bognár Domokos – utanpotlassport.hu A zord időjárás ellenére maroknyi szurkoló ellátogatott a kosárlabda NB I/B piros csoportjának elhalasztott mérkőzésére, a Vasas Akadémia–TF Budapest rangadóra. Mindkét kezdőcsapatban helyet kaptak utánpótláskorú játékosok. A TF-ben Buzás Bence, míg a Vasasban mind az öt játékos 1997-es, vagy annál fiatalabb volt.

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A TF-Budapest sokáig csak futott az eredmény után

A piros-kékek kezdtek jobban, az első negyed végére tízpontos előnyt építettek fel. Kompakt zónájukat a TF csak helyenként tudta áttörni. A félidőig rendezni tudták soraikat a zöldek, miután változtattak a védekezésükön, és a félidőre 39-34-gyel fordultak a felek.

A Vasas szekerét Boros Márk (20) húzta, aki mind betörésből, mind pedig távoli dobásokból eredményes volt az első két játékrészben. A túloldalon Stefan Filipovic (20) hozta a létfontosságú pontokat, a hazai csapat nem tudta megfogni a palánk alatt kiválóan brusztoló centert.

Egyik csapat sem engedte el a kötelet, újabb tíz perc kiegyenlített küzdelem következett, azonban a vendégek egy pillanatra sem tudták átvenni a vezetést, 56-52-vel fordultak a csapatok a záró játékrészre.

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Boros (fehérben) sérülése megtörte a Vasas lendületét

Ekkor jött el a mérkőzés fordulópontja. A rutinosabb Beák és Kerkai egymás után bevágott két triplát, így fordítani tudtak Merim Mehmedovic fiai.

A rutintalanabb Vasast megtörte a roham, két perc alatt tíz pont lett a különbség, ráadásul a húzóember, Boros is megsérült, így jó négy perccel a vége előtt Faragó Péter, a hazaiak mestere sort cserélt, és behozta a legfiatalabb játékosait.

Innen kezdve, bár a Vasas-fiatalok mindent megpróbáltak, a Tehetséges Fiatalok okosan sáfárkodott az előnyével, és 78-70-re behúzta a meccset.

Vasas Akadémia–TF-Budapest 70–78
Legjobb dobók: Kiss B. 17, Boros M. 15, ill. Beák G. 21, Buzás B. 16, Filipovic S. 14

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.