Kosár, női U20-as Eb: sima magyar rajt a fehéroroszok ellen

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 16:59
Címkék
A női U20-as kosárlabda-válogatott magabiztos, 82−50-es diadalt aratott a beloruszok felett a csehországi Klatovyban zajló A divíziós Európa-bajnokság nyitómérkőzésén. A következő ellenfél Belgium alakulata lesz vasárnap este 20.15-kor.

A Gáspár Dávid vezette női U20-as kosárválogatott játszotta a Klatovyban zajló A divíziós Európa-bajnokság nyitómérkőzését. Az ellenfél a tavalyi B divíziós kontinenstorna ezüstérmese, a belorusz együttes volt.Gáspár Dávid vezette női U20-as kosárválogatott játszotta a Klatovyban zajló A divíziós Európa-bajnokság nyitómérkőzését. Az ellenfél a tavalyi B divíziós kontinenstorna ezüstérmese, a belorusz együttes volt.

A mester korábban úgy nyilatkozott a fehéroroszokról, hogy a játékukat akemény védekezés és improvizatív támadások jellemzik.

 

Könnyed győzelemmel kezdett az U20-as női kosárcsapat (pirosban) Csehországban Forrás: FIBA
Könnyed győzelemmel kezdett az U20-as női kosárcsapat (pirosban) Csehországban Forrás: FIBA

Könnyed győzelemmel kezdett az U20-as női kosárcsapat (pirosban) Csehországban • Forrás: FIBA

 

Tudni kell, hogy nagy hiányzói vannak a magyar alakulatnak,hiszen olyan, kiemelkedő kosarasok nem vesznek részt a megméretésen, mintGereben Lívia, Lelik Réka, Juhász Dorka, Mérész Beatrix, Kányási Veronika. Közülük a legtöbben sérüléssel bajlódnak, de leginkább Gerebenért kell szorítanunk, akinél leukémiát diagnosztizáltak.

Gáspár kifejtette, a szereplésüket illetően aggodalomra nincs ok, mivelnagyon keményen dolgoztak a lányok azért, hogy kiemelkedő szervezettséggel és csapategységgel lépjenek pályára Csehországban.

Mindezt már az első felvonásban sikerült bizonyítaniuk; szép támadásokat vezettek és is értékesítettek. A beloruszuk ugyan megtalálták a fogást a magyarokon, ám az kevés volt ahhoz, hogy behúzzák a játékrészt (17−14).

A második tíz percben aztán beindult a pontgyártás: Pusztai Petra, Révész Boróka és Czukor Dalma is brillírozott. Látni lehetett a magyarok egységét, azt, hogy jobb csapat, mint az ellenfél, amelynek szó szerint felőrölték a védekezését. Minderre az eredményjelző volt a legfőbb bizonyíték, amely a félidőben húszpontos magyar előnyt mutatott (43−23).

Nem segített sokat a riválisnak a szünet, és ezt a játék képe is megmutatta, amely mit sem változott az előző etaphoz képest. Tóth Orsolyáék irányították, kézben tartották a párharcot. Nem sokat számított az sem, hogy Arina Maszko sziporkázott, a negyedet így is tíz ponttal elveszítették a fehéroroszok (25−15).

Az utolsó tíz percben aztán kiengedtek kicsit a hölgyek, ám egy ponttal sem engedték beljebb a vetélytársat. A mérkőzést Vincze Virág duplája zárta, és ezzel kialakult a végeredmény: 82−50-es diadalt aratott a magyar női U20-as válogatott az első csoportmérkőzésén.

A következő ellenfél Belgium alakulata lesz vasárnap este 20.15-kor.

NŐI U20-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KLATOVY (CSEHORSZÁG)
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország−Fehéroroszország 82−50 (17−14, 26−9, 25−15, 14−12)
A magyar csapat pontszerzői
Czukor Dalma 15 pont, Pusztai Petra 14, Révész Boróka 11, Tóth Orsolya 9, Radócz Fanni és Dúl Panka 8-8, Szeli Kitti és Jáhni Zsófia 5-5, Tenyér Zsófia 3, Kovács Kitt és Vincze Virág 2-2

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik