HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.13 15:25 Frissítve: 2019.02.13 15:34

Korcsolyasportok: új szakosztály a Fradiban

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A klubnál még 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, ugyanakkor ekkoriban vette kezdetét a szétesés időszaka is. A szakág, noha nem volt hosszú életű a Fradinál, mindössze hat évig létezett, egy országos bajnokot kinevelt Kónya Béla személyében.

 

A Liu fivérek szintén a Ferencváros újraalapított szakosztályának színeiben folytatják a versenyzést. Fotó: Kovács Gyöngyike

A Liu fivérek szintén a Ferencváros újraalapított szakosztályának színeiben folytatják a versenyzést.  •  Fotó: Kovács Gyöngyike

 

Hatvankét évvel a megszűnést követően - nagyrészt Liu Shaolin Sándornak és Liu Shaoangnak köszönhetően - most új korszak veszi kezdetét: a klub szakosztálya újjáalakul.

„A legjobbak a legjobb helyen” – kezdte meg a Ferencváros sajtótájékoztatóját Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója. „Az elmúlt nyolc esztendőben a Fradi komoly építkezésbe kezdett, újraindult az ökölvívó, valamint a vívó-szakosztály is, most pedig újabb korszakot nyitunk: a short track a következő a repertoárban.”

Az újjáalakítást komoly igazolások is övezik: a 2018-as  téli olimpián a váltóval aranyérmes Liu fivérek az MTK-ból a Ferencvárosba igazoltak. Edzőjük, Bánhidi Ákos, valamint a komplett szakmai stáb a klubnál folytatja a továbbiakban. Ez is szükséges volt ahhoz, hogy a klub elgondolása megvalósulhasson, az olimpikonokkal együtt utánpótlás is érkezik az egyesülethez.

„Mi kerestük fel a klubot azzal az indokkal, hogy új impulzusukra van szükségünk” – mondta Liu Shaolin Sándor. „Úgy gondoljuk, jó döntést hoztunk, szeretnénk még eredményesebbek lenni, és ez a Ferencvárosnál sikerülhet.”

A régi-új szakosztály nem működhet csak néhány sportolóval, mintegy hatvan utánpótláskorú fiatal szerződik át az MTK-tól.

„Az a célunk, hogy a legjobb short trackesek a legmegfelelőbb körülmények között készülhessenek, ugyanakkor utánpótlás nélkül nincs élet, így külön öröm, hogy több fiatal is nálunk folytatja a továbbiakban – tette hozzá Nyíri Zoltán. – Az a tervünk, hogy hosszútávon működőképes legyen a szakág. Igyekszünk munkánkkal segíteni a jövő sportolóit is."

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.