Korcsolyasportok: új szakosztály a Fradiban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 15:25
Címkék
A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A klubnál még 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, ugyanakkor ekkoriban vette kezdetét a szétesés időszaka is. A szakág, noha nem volt hosszú életű a Fradinál, mindössze hat évig létezett, egy országos bajnokot kinevelt Kónya Béla személyében.Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A klubnál még 1951-ben honosodott meg a gyorskorcsolya, ugyanakkor ekkoriban vette kezdetét a szétesés időszaka is. A szakág, noha nem volt hosszú életű a Fradinál, mindössze hat évig létezett, egy országos bajnokot kinevelt Kónya Béla személyében.

 

A Liu fivérek szintén a Ferencváros újraalapított szakosztályának színeiben folytatják a versenyzést. Fotó: Kovács Gyöngyike
A Liu fivérek szintén a Ferencváros újraalapított szakosztályának színeiben folytatják a versenyzést. Fotó: Kovács Gyöngyike

A Liu fivérek szintén a Ferencváros újraalapított szakosztályának színeiben folytatják a versenyzést. • Fotó: Kovács Gyöngyike

 

Hatvankét évvel a megszűnést követően - nagyrészt Liu Shaolin Sándornak és Liu Shaoangnak köszönhetően - most új korszak veszi kezdetét: a klub szakosztálya újjáalakul.

„A legjobbak a legjobb helyen” – kezdte meg a Ferencváros sajtótájékoztatóját Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója. „Az elmúlt nyolc esztendőben a Fradi komoly építkezésbe kezdett, újraindult az ökölvívó, valamint a vívó-szakosztály is, most pedig újabb korszakot nyitunk: a short track a következő a repertoárban.”

Az újjáalakítást komoly igazolások is övezik: a 2018-as téli olimpián a váltóval aranyérmes Liu fivérek az MTK-ból a Ferencvárosba igazoltak. Edzőjük, Bánhidi Ákos, valamint a komplett szakmai stáb a klubnál folytatja a továbbiakban. Ez is szükséges volt ahhoz, hogy a klub elgondolása megvalósulhasson, az olimpikonokkal együtt utánpótlás is érkezik az egyesülethez.

„Mi kerestük fel a klubot azzal az indokkal, hogy új impulzusukra van szükségünk” – mondta Liu Shaolin Sándor. „Úgy gondoljuk, jó döntést hoztunk, szeretnénk még eredményesebbek lenni, és ez a Ferencvárosnál sikerülhet.”

A régi-új szakosztály nem működhet csak néhány sportolóval, mintegy hatvan utánpótláskorú fiatal szerződik át az MTK-tól.

„Az a célunk, hogy a legjobb short trackesek a legmegfelelőbb körülmények között készülhessenek, ugyanakkor utánpótlás nélkül nincs élet, így külön öröm, hogy több fiatal is nálunk folytatja a továbbiakban – tette hozzá Nyíri Zoltán.– Az a tervünk, hogy hosszútávon működőképes legyen a szakág. Igyekszünk munkánkkal segíteni a jövő sportolóit is."

 

További korosztályos hírek aKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik