Korcsolyasport: értekezlet az utánpótlás-nevelés új programjáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.19. 14:32
Címkék
A harmadik országos korcsolyázó értekezleten rengeteg szó esett az utánpótlásbázis fejlesztéséről és növeléséről. A szövetség folyamatos képzést nyújtana az edzőknek, sportolói életút programot indítana, valamint gyarapítaná a korcsolyázást választó gyerekek létszámát is.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huKiemelt figyelmet kapott az utánpótlás a harmadik országos korcsolyázó értekezleten. A szövetség fejleszteni szeretné az utánpótlásbázis programjait, folyamatos képzést nyújtana az edzőknek, sportolói életút programot indítana, valamint növelné a korcsolyázást választó gyerekek létszámát.Krasznai Bence –utanpotlassport.huKiemelt figyelmet kapott az utánpótlás a harmadik országos korcsolyázó értekezleten. A szövetség fejleszteni szeretné az utánpótlásbázis programjait, folyamatos képzést nyújtana az edzőknek, sportolói életút programot indítana, valamint növelné a korcsolyázást választó gyerekek létszámát.

Ez utóbbit például a Sport XXI program segítségével is érné el. Ennek részleteiről ifj. Telegdy Attila, a gyorsasági ágazat sportigazgatója beszélt oldalunknak:

Lezajlott a harmadik országos korcsolyázó értekezlet Forrás: MOKSZ
Lezajlott a harmadik országos korcsolyázó értekezlet Forrás: MOKSZ

Lezajlott a harmadik országos korcsolyázó értekezlet  •  Forrás: MOKSZ

„Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a programmal kapcsolatban, de kaptunk építő jellegű kritikákat is. Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk szélesíteni a program körét és javítani a minőségét is. Több gyerekhez juttatnánk el a Sport XXI lehetőségeit, emellett pedig magasabb szintű műhelytámogatásokat nyújtanánk. Hamarosan elkészül a Nemzeti Korcsolyázó Központ, amelyben minél több fiatalt szeretnénk nevelni.”

A Sport XXI a négy és hét év közötti gyerekek oktatásán alapul. Minden magyar műhely igényelheti, amelynek van 60x30 méteres jégpályája. A kis sportolókkal heti két-három alkalommal foglalkoznak a programban, és a megfelelő kiválasztás után szakágat ajánlanak nekik.

Telegdy arról is beszélt, hogyszeretnének komolyabb kapcsolatot kialakítani néhány középiskolával és egyetemmel is. Mindezt azért, hogy gördülékenyebben legyen a fiatalok felkészülése.

Nem felejtették el, hogy kiszámítható pályáját kínáljanak a versenyzőknek. Rengeteg olyan fiatal van és lesz, aki felnőtt korára nem kerül be a válogatottba, miközben nincsen megfelelő jövőképe. A sportigazgató szerint ez abból fakad, hogy az élsport csakis a teljesítményt értékeli. Segítenének ezeknek a sportolóknak a megfelelő orientálódásban.

A szövetség edzőképzése eddig is folyamatosan működött, viszont igazán profi munka csak a válogatottak élén zajlott. Telegdy elmondta, hogy szeretnének minden edzőt folyamatosan képezni, s a legfrissebb információkkal, nevelési szakanyaggal látnák el őket.

Egyéb korosztályos hírekKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik