Kosár, férfi juniorbajnokság: kikapott Budaörsön az éllovas

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 18:05
Címkék
Kikapott a listavezető Alba Fehérvár a Budaörs otthonában a junior férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában, miáltal lecsúszott a dobogó tetejéről. A bajnokesélyes feltámadt a rossz kezdés után, de az sem volt elég, és a lényegesebb statisztikai mutatókban is alulmaradt. Az első helyet így a Vasas vette át, amely a sereghajtó Sopront győzte le.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Elszenvedte első vereségét az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a juniorbajnokságban, Budaörsön. A szezont makulátlanul kezdő fehérváriak hét győzelem után botlottak, és lecsúsztak a tabella éléről. Igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak fővárosi riválisuknál.Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu Elszenvedte első vereségét az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a juniorbajnokságban, Budaörsön. A szezont makulátlanul kezdő fehérváriak hét győzelem után botlottak, és lecsúsztak a tabella éléről. Igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak fővárosi riválisuknál.

A hazai csapat 57-53-ra gyűrte le az eddig száz százalékos éllovast. Már többször islegalább tíz ponttal vezetett, de a végére egyre szorosabb lett a találkozó. A 23. percben 40-27 volt az állás, ekkor úgy tűnhetett: eldőlt. A bajnoki címre hajtó vendégcsapat azonban máshogy gondolta, és nagy hajrába kezdett: 12 perccel később már egyenlő volt az állás (48-48). Úgy tűnt, a budaörsiek kiengedik a kezükből a győzelmet, azonban újra erőre kaptak. És sikerült a bravúr.

Kosárlabda
Kosárlabda
A vendég fehérváriak több statisztikai mutatóban is jobbak voltak, több labdát szereztek, kevesebbet adtak el, és faultot sem követtek el annyit, mint ellenfelük. A legfontosabb mutatók azonban abudaörsiek mellett szólnak: a győzelem mellett lepattanókban, asszisztokbanis előrébb jártak, de VAL-mutatójuk is jobbnak bizonyult. A legtöbb pontot Gyapjas Péter dobta (17-et), ahazaiak játékosa.

És – hogy el ne felejtsük – meg is nyerték a meccset.

A bajnoki címért folytatott csata élességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a listavezetőnek egy vereség is elég volt ahhoz, hogy lecsússzon a tabella éléről. A bajnokságban a Vasas vette át a vezetést, amely a Sopront verte meg 79-62-re.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak a fehérváriak, mint a helyükre lépő rivális, ráadásul a pótlandó mérkőzésüket a sereghajtó Sopron ellen kell megvívniuk, amely eddig nyeretlen. A lehetőség tehát adott a javításra a bajnokesélyesnek. A vesztett pontokban ugyanis holtverseny van a két együttes között.

A Budaörs a győzelmével most negyedik, 13 ponttal, előttük a pécsi csapat áll, tizenöttel.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik