Kézilabda: Pérez Carlos képezi a jövő átlövőit Veszprémben

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 11:34
Címkék
A nyáron visszatért Veszprémbe, és nagy elánnal vetette magát a klub munkájába a 45 esztendős Pérez Carlos. Az elmúlt két évtized legjelentősebb hazai kézilabdázóinak egyike a négyéves katari kitérőt követően utánpótlásedzőként szerződött korábbi klubjához, amelynek színeiben tizenhat esztendőn át szerepelt.

Bruckner VinceTizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres olimpiai negyedik helyezett, itthon négyszer választották az év kézilabdázójának. Ezek csupán a legnagyobb eredményei Pérez Carlosnak, hiszen említhetnénk akár azt is, hogy 44 válogatott mérkőzésén 252-szer talált a kapuba, azaz majdnem hatos gólátlagot hozott. Nem kétséges tehát, hogy jó hír a Telekom Veszprém, illetve a helyi fiatalok számára, hogy a klub legendája négy év kitérő után visszatért a bakonyi városba, és az utánpótláscsapatoknál kezdett el dolgozni.Bruckner VinceTizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres olimpiai negyedik helyezett, itthon négyszer választották az év kézilabdázójának. Ezek csupán a legnagyobb eredményei Pérez Carlosnak, hiszen említhetnénk akár azt is, hogy 44 válogatott mérkőzésén 252-szer talált a kapuba, azaz majdnem hatos gólátlagot hozott. Nem kétséges tehát, hogy jó hír a Telekom Veszprém, illetve a helyi fiatalok számára, hogy a klub legendája négy év kitérő után visszatért a bakonyi városba, és az utánpótláscsapatoknál kezdett el dolgozni.

Pérez – vagy ahogyan Veszprémben hívják: Csárli – annak ellenére hazajött, hogy katari klubja, az Al-Shamal marasztalta, s játékos-edzőként számított volna rá, de a legendás balátlövőnek hiányzott az itthoni légkör, a korábbi egyesülete.

Négy éve így búcsúztak Péreztől a veszprémi csapattársak, akik hasonló szeretettél fogadták őt, amikor visszatért a klubhoz – immár utánpótlásedzőként Fotó: Kovács Anikó/MTI
Négy éve így búcsúztak Péreztől a veszprémi csapattársak, akik hasonló szeretettél fogadták őt, amikor visszatért a klubhoz – immár utánpótlásedzőként Fotó: Kovács Anikó/MTI

Négy éve így búcsúztak Péreztől a veszprémi csapattársak, akik hasonló szeretettel várták őt vissza • Fotó: Kovács Anikó/MTI

 

„Fantasztikus időszakot töltöttem Veszprémben, ezért is akartam visszatérni. Csodálatos a klub, szenzációsak a szurkolók, irigykedem is a manapság pályán lévőkre, hogy milyen elképesztő hangulatban játszhatnak. Külön öröm, hogy Veszprémben fiatalokkal dolgozhatok, akik talán egy nap a nagyok között kézilabdáznak majd.”

Ráadásul a kubai, magyar kettős állampolgárságú sportember ismét egykori csapattársaival „játszhat” egy csapatban, hiszen Gulyás Péter, Iváncsik Gergő és Tombor Csaba is a veszprémiek utánpótlásában dolgozik.

„Óriási, hogy újra együtt vagyunk. A vezetőség hívott minket vissza, hogy foglalkozzunk a klub tehetséges játékosaival.

A bakonyiak utánpótlás-szakmai igazgatója, a szintén kiváló játékos Gulyás Péter is örült Pérez hazatérésének, szerinte sokat profitálhat a klub a korábbi klasszis jelenlétéből.

„Persze, hogy boldogok vagyunk, elvégre a veszprémi kézilabdázás egyik legnagyobb ikonja tért haza. Csárli nagy lelkesedéssel szállt be a munkába, nagyon élvezi a feladatát, sokat segít a srácoknak. Remek kollektívát alkotunk, mindannyian együtt játszottunk korábban, s szerencsére a pályaszéli kommunikáció hasonlóan jól működik, mint egykor a pályán. Pérez egyelőre elsősorban az egyéni képzésben segít, s mivel újabban átlövő poszton hiányban szenved a magyar kézilabda-utánpótlás, az ő tudása aranyat érhet.”

Gulyás elmondta, fokozatosan vonják be Pérezt a rendszerbe; egyelőre az egyéni képzések mellett az U20-as és az ifjúsági csapat edzőinek segít. A hosszú távú terv pedig az, hogy önállóan irányítson korosztályos együttest, így elindulhat felfelé az edzői pályán is.

„Utánpótláskorban elsősorban az egót kell növelniük, az önbizalmat kell megszerezniük a fiatal játékosoknak – magyarázza Pérez. – Sok tehetséges srácot látok Veszprémben, a talentum azonban önmagában nem elég. A technika mellett hatalmas akaratra is szükség van, csak azzal sikerülhet betörni a legjobbak közé. Márpedig nekünk természetesen ez a célunk.”

S amennyiben a tehetség, az önbizalom és az akarat is megvan, biztosan jó kezekben tudhatják magukat a bakonyi tehetségek. Mert ha valaki, hát Pérez és a többi veszprémi klasszis pontosan tudja, mi szükséges ahhoz, hogy valaki valóban klasszis játékossá váljék.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik