Kézilabda: Háfra Noémi meglepetése

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 14:31
Címkék
Egyetlen utánpótláskorú játékosként került be a felnőtt kézilabda-válogatott szűkített vb-keretébe Háfra Noémi. Az FTC 19 éves átlövője az utóbbi hetekben parádézott, s többek között ennek köszönhetően is jó eséllyel utazhat Németországba.

Bruckner Vince− utanpotlassport.hu Sikeres heteket tudhat maga mögött Háfra Noémi: az FTC 19 éves balátlövőjét először szeptemberben hívták meg a felnőttválogatottba, s rögtön az első mérkőzésén csodálatos gólt szerzett. No meg azóta is parádézik: a Győri Audi ETO KC elleni bajnokin például három góllal járult hozzá a Bajnokok Ligája-címvédő legyőzéséhez.Bruckner Vince− utanpotlassport.hu Sikeres heteket tudhat maga mögött Háfra Noémi: az FTC 19 éves balátlövőjét először szeptemberben hívták meg a felnőttválogatottba, s rögtön az első mérkőzésén csodálatos gólt szerzett. No meg azóta is parádézik: a Győri Audi ETO KC elleni bajnokin például három góllal járult hozzá a Bajnokok Ligája-címvédő legyőzéséhez.

A nyári junior Európa-bajnokságon negyedik helyet elérő válogatottban vezérszerepet betöltő játékos azonban az utóbbi, jól sikerült mérkőzései után sem számított arra, hogy a szűkített keretnek is tagja lesz.

Háfra Noémi decemberben már a németországi felnőttvébén szerepelhet.
Háfra Noémi decemberben már a németországi felnőttvébén szerepelhet.

Háfra Noémi decemberben már a németországi felnőttvébén szerepelhet

„Nagyon meglepett a döntés, attól függetlenül, hogy mostanában jól ment a játék a válogatott meccsein a felnőttek között és utánpótlásban is. Még akkor sem gondoltam, hogy lesz esélyem Németországba utazni, amikor Kim Rasmussen megdicsért a Koszovó elleni meccs után.”

Nyilvánvaló, hogy a fiatalítás fontossága mellett a jó forma is szerepet játszott a szövetségi kapitány döntésében.

„Biztos szerepet játszott például a Győr elleni mérkőzés is a beválogatásomban. De szerintem hasonlóan fontos volt, hogy tavaly az MTK-ban az egész szezont végigjátszottam, és voltak remek mérkőzéseim.”

Háfra Noémi tizenkilenc évesen, egyszeres válogatottként jó eséllyel utazik a németországi felnőtt-világbajnokságra. Az FTC kézilabdázója viszont egyelőre igyekszik a közvetlenül előtte álló feladatokra koncentrálni.

„Nagyon jól érzem magamat, igazából még el sem hiszem, hogy a szűkített keret tagja vagyok. Viszont egyelőre még három nagyon fontos találkozónk van a Fradival. Aztán majd jöhet a vébé.”

A világbajnokság december elsejei rajta előtt ugyan még egyszer szűkíti a keretet a kapitány, de Noémi formáját látva nem lepődünk meg, ha a tizenhatos névsorba is bekerül.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik