HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.19 09:00 Frissítve: 2019.01.19 09:10

Kézilabda: Zsiborás Luca megilletődve, de lelkiismeretesen áll helyt

A sorozatos sérülések miatt az utóbbi néhány fordulóban a mindössze 17 esztendős Zsiborás Luca tehermentesítette az FTC női kézilabdacsapatának beállósát, Mészáros Reát. A felnőttek közé decemberben felhívott játékos gólokkal hálálta meg Elek Gábor bizalmát, s elmondta, nagy vágya teljesült azzal, hogy a zöld-fehérek felnőttcsapatában léphetett pályára.

B. V. – utanpotlassport.huJanuár 5-én bemutatkozott, s azóta újabb három felnőtt NB I-es mérkőzésen lépett pályára az FTC 17 éves kézilabdázója, Zsiborás Luca. A fiatal beállóst decemberben hívták fel először a nagycsapat edzéseire, majd a zöld-fehéreket sújtó sérüléshullám miatt tétmérkőzésen is bedobták a mély vízbe.

„Nagyon boldog voltam, amikor először részt vehettem a felnőttcsapat edzésén, de hogy néhány héttel később már NB I-es meccsen szerepelhetek, nem is álmodtam. Sajnos sok a sérült a csapatban, így rám maradt a feladat, hogy Mészáros Reát kicsit tehermentesítsem.”

Zsiborás Luca 17 évesen gólokkal mutatkozott be az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu

Zsiborás Luca 17 évesen gólokkal mutatkozott be az FTC felnőttcsapatában  •  Forrás: fradi.hu

Ami nem is ment neki rosszul, hiszen mindjárt az első meccsen, hazai pályán a Kisvárda ellen kiosztott egy gólpasszt, majd kétszer is a kapuba talált. Ezért persze sokáig emlékezetes marad számára a találkozó.

„Régóta ez volt az egyik legnagyobb vágyam, hogy a Fradi felnőttcsapatában lehetőséget kapjak, ezért a kezdés előtt nagyon izgultam, hogy mi lesz, szinte már remegtem. De a lányok meg az edzők is nyugtattak, mondták, hogy teher nélkül játszhatok, és nem lesz semmi baj. Az első gólom után sem mondanám, hogy tökéletesen megnyugodtam, viszont nagyon örültem neki.”

Luca egyszer az Eger vendégeként is eredményes volt. A találkozók után persze járt a dicséret a csapattársaktól és Elek Gábortól, de arra is felhívták a figyelmét, hogy mi az, amit legközelebb jobban kell csinálnia. Mert az NB I-es tempóba 17 évesen egyik napról a másikra belerázódni nem könnyű.

„Az elején szinte csak kapkodtam a fejem, olyan gyors volt a tempó. Kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust. Na meg arra is figyelni kellett, hogy a felnőttbajnokságban kiszámíthatatlan, mi történik a következő pillanatban, az utánpótlás-bajnokságokban ez sajnos nem így van.”

A mérkőzéseken pályán töltött percek mellett legalább annyit profitál a felnőttekkel közös edzésein is.

„Már néhány hét alatt is nagyon sokat tanultam az idősebbektől, nagy megtiszteltetés, hogy Bajnokok Ligája-csapattal edzhetek. Poszttársam, Rea például rengeteget segít, hogy mikor hova álljak, de igazából bárkihez fordulhatok, mindenki hasznos tanácsokkal lát el.”

A még nem egészen 18 esztendős játékos amellett, hogy a felnőttek között is kap lehetőséget, rendszeres szereplője az FTC ifjúsági bajnokságban szereplő csapatának, amellyel idén nagy terveik vannak.

„Nem lehet más a célunk, mint a szezon végi négyes döntő, és ha odáig eljutunk, már bármi lehet. Annyi biztos, hogy dobogós helyen szeretnénk végezni. És ha közben a felnőttcsapatban is kapok lehetőséget, abból csak még többet tanulhatok.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.21 18:21:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nyártól a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatát erősíti a 20 éves ifj. Rosta Miklós. A korosztályos válogatott beállós alig várja már a bemutatkozást a Tisza-parti együttesben, amelyben édesapja korábbi mezszámát viselheti szeptembertől.

2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.