utanpotlassport.hu 2019.01.20 08:18 Frissítve: 2019.01.20 08:21

Kézilabda: veszprémi sikerek a Balaton-kupán

A Telekom Veszprém korosztályos csapatai egy arany- és egy ezüstéremmel zárták az egyik legrangosabb nemzetközi fiú kézilabdatornát, a hazai rendezésű Balaton-kupát. A nívós mezőnyben elért sikerek mellett ugyanakkor az együttesekkel foglalkozó szakemberek fontosnak tartják kiemelni: az elsődleges cél az volt, hogy felmérjék, hol tartanak a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

M. Sz. utanpotlassport.hu Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a veszprémi Balaton-kupát, amely az egyik legrangosabb nemzetközi kézilabda utánpótlástorna Európában. A január 16. és 19. közötti eseménynek a Veszprém Aréna és a Noszlopy Gáspár Gimnázium új csarnoka adott otthont, és a hazaiakon kívül olyan nagynevű klubok korosztályos fiú együttesei mérették meg magukat, mint a spanyol Barcelona, a kontinens talán legerősebb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite vagy éppen a MOL-Pick Szeged. Mindkét korosztályban, az U18-asok és az U16-osak között is kemény küzdelmek zajlottak az érmekért. A bakonyi megyeszékhelyet pedig ellepték a sportág szerelmesei, elképesztő hangulat uralkodott a csarnokokban.

Nívós mezőny gyűlt össze a 2019-es veszprémi Balaton-kupán, a képen többek között a Barcelona U18-as együttese Forrás: Veszprém Handball Academy

Nívós mezőny gyűlt össze a 2019-es veszprémi Balaton-kupán  •  Forrás: Veszprém Handball Academy

A fiatalabbak megméretését – némileg meglepetésre – a Telekom Veszprém játékosai nyerték a horvát MRK Dugo Selo gárdája előtt, ami azért is szép eredmény a hazaiaktól, mivel egy évvel korábban nagy vereségbe futottak bele a szomszédos országbeliek ellen.

„Tavaly a harmadik helyért játszottunk velük, és több mint tíz góllal kikaptunk. Nagyon örülök, hogy sikerült győznünk, büszke vagyok a fiúkra, mert nagyszerűen játszottak” – mondja  Iváncsik Gergő, a győztes csapat edzője, akinek a játékosai közül többen egyéni teljesítményükkel is kiemelkedtek a mezőnyből. Bakos Bálintot ugyanis a legjobb bal-, Markovics Patrikot pedig a legjobb jobbszélsőnek választották.

A Telekom Veszprém U16-os együttese Forrás: akademia.handballveszprem.hu

A Telekom Veszprém U16-os együttese  •  Forrás: Veszprém Handball Academy

Az idősebbek között is elemében volt több veszprémi, név szerint a jobbszélső Hornyák Bence és az irányító Kőhegyi Ákos, akiket  beválogattak a 2000-es korosztály legjobbjai közé. Csapatszinten azonban nem sikerült a csúcsra érniük, miután elveszítették a döntőt az RK PPD Zagreb ellen. Az ezüstérmes alakulat 18 éves játékosa, Szrnka Benedek szerint a fegyelmezetlenség volt elsősorban a gond a fináléban.

„Elkapkodtuk a támadásokat. Igyekeztünk minél gyorsabban betalálni, kiszolgálni ezzel a remek közönséget, de ez lett a vesztünk. Ennek ellenére elégedettek lehetünk az eredménnyel, és ami a legfontosabb: ismét sok tapasztalattal gazdagodtuk.”

A 29. BALATON-KUPA VÉGEREDMÉNYE
U18: 1. RK PPD Zagreb, 2. Telekom Veszprém, 3. Füchse Berlin, 4. FC Barcelona-Lassa, 5. BSK Handball Elite, 6. RK Celje Pivovarna Lasko, 7. MOL Pick Szeged, 8. PGE Vive Kielce
U16: 1. Telekom Veszprém, 2. MRK Dugo Selo, 3. RK PPD Zagreb, 4. Magyar serdülőválogatott, 5. RK Rudar Pljevlja, 6. RK Celje Pivovarna Lasko, 7. Valur Reyjkavik, 8. HC Zubri, 9. HK Drammen, 10. Izvidac Ljubuski

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.