HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.20 08:18 Frissítve: 2019.01.20 08:21

Kézilabda: veszprémi sikerek a Balaton-kupán

A Telekom Veszprém korosztályos csapatai egy arany- és egy ezüstéremmel zárták az egyik legrangosabb nemzetközi fiú kézilabdatornát, a hazai rendezésű Balaton-kupát. A nívós mezőnyben elért sikerek mellett ugyanakkor az együttesekkel foglalkozó szakemberek fontosnak tartják kiemelni: az elsődleges cél az volt, hogy felmérjék, hol tartanak a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

M. Sz. utanpotlassport.hu Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a veszprémi Balaton-kupát, amely az egyik legrangosabb nemzetközi kézilabda utánpótlástorna Európában. A január 16. és 19. közötti eseménynek a Veszprém Aréna és a Noszlopy Gáspár Gimnázium új csarnoka adott otthont, és a hazaiakon kívül olyan nagynevű klubok korosztályos fiú együttesei mérették meg magukat, mint a spanyol Barcelona, a kontinens talán legerősebb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite vagy éppen a MOL-Pick Szeged. Mindkét korosztályban, az U18-asok és az U16-osak között is kemény küzdelmek zajlottak az érmekért. A bakonyi megyeszékhelyet pedig ellepték a sportág szerelmesei, elképesztő hangulat uralkodott a csarnokokban.

Nívós mezőny gyűlt össze a 2019-es veszprémi Balaton-kupán, a képen többek között a Barcelona U18-as együttese Forrás: Veszprém Handball Academy

Nívós mezőny gyűlt össze a 2019-es veszprémi Balaton-kupán  •  Forrás: Veszprém Handball Academy

A fiatalabbak megméretését – némileg meglepetésre – a Telekom Veszprém játékosai nyerték a horvát MRK Dugo Selo gárdája előtt, ami azért is szép eredmény a hazaiaktól, mivel egy évvel korábban nagy vereségbe futottak bele a szomszédos országbeliek ellen.

„Tavaly a harmadik helyért játszottunk velük, és több mint tíz góllal kikaptunk. Nagyon örülök, hogy sikerült győznünk, büszke vagyok a fiúkra, mert nagyszerűen játszottak” – mondja  Iváncsik Gergő, a győztes csapat edzője, akinek a játékosai közül többen egyéni teljesítményükkel is kiemelkedtek a mezőnyből. Bakos Bálintot ugyanis a legjobb bal-, Markovics Patrikot pedig a legjobb jobbszélsőnek választották.

A Telekom Veszprém U16-os együttese Forrás: akademia.handballveszprem.hu

A Telekom Veszprém U16-os együttese  •  Forrás: Veszprém Handball Academy

Az idősebbek között is elemében volt több veszprémi, név szerint a jobbszélső Hornyák Bence és az irányító Kőhegyi Ákos, akiket  beválogattak a 2000-es korosztály legjobbjai közé. Csapatszinten azonban nem sikerült a csúcsra érniük, miután elveszítették a döntőt az RK PPD Zagreb ellen. Az ezüstérmes alakulat 18 éves játékosa, Szrnka Benedek szerint a fegyelmezetlenség volt elsősorban a gond a fináléban.

„Elkapkodtuk a támadásokat. Igyekeztünk minél gyorsabban betalálni, kiszolgálni ezzel a remek közönséget, de ez lett a vesztünk. Ennek ellenére elégedettek lehetünk az eredménnyel, és ami a legfontosabb: ismét sok tapasztalattal gazdagodtuk.”

A 29. BALATON-KUPA VÉGEREDMÉNYE
U18: 1. RK PPD Zagreb, 2. Telekom Veszprém, 3. Füchse Berlin, 4. FC Barcelona-Lassa, 5. BSK Handball Elite, 6. RK Celje Pivovarna Lasko, 7. MOL Pick Szeged, 8. PGE Vive Kielce
U16: 1. Telekom Veszprém, 2. MRK Dugo Selo, 3. RK PPD Zagreb, 4. Magyar serdülőválogatott, 5. RK Rudar Pljevlja, 6. RK Celje Pivovarna Lasko, 7. Valur Reyjkavik, 8. HC Zubri, 9. HK Drammen, 10. Izvidac Ljubuski

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.