Kézilabda: utolsó perces vereség Portugáliától az U20-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.22. 22:01
Címkék
Megint az utolsó percekben elrontott mérkőzésen fájdalmas vereséget szenvedett a magyar válogatott a szlovéniai férfi U20-as kézilabda Európa-bajnokságon. Imre Vilmos csapata a csoportgyőztes portugáloktól kapott ki 31–30-ra, így az alsó ágon, a 9-16. helyért küzdhet tovább a kontinensviadalon.

B. V. – utanpoltassport.huSokan talán legyintenek, amikor a portugál kézilabdasport kerül szóba. A Szlovéniában zajló férfi U20-as Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzése előtt viszont erre semmi okunk nem volt.B. V. – utanpoltassport.huSokan talán legyintenek, amikor a portugál kézilabdasport kerül szóba. A Szlovéniában zajló férfi U20-as Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzése előtt viszont erre semmi okunk nem volt.

Az utolsó perc elején még vezetett, és mégis kikapott a juniorválogatott a portugálok ellen Forrás: MKSZ
Az utolsó perc elején még vezetett, és mégis kikapott a juniorválogatott a portugálok ellen Forrás: MKSZ

Az utolsó perc elején még vezetett, mégis kikapott a juniorválogatott a portugáloktól  •  Forrás: MKSZ

Az aktuális ellenfél ugyanis a vb-címvédő franciákat és az egy évvel ezelőtt bronzérmes dánokat legyőzve már fix csoportelsőként érkezett a vasárnapi összecsapásra, miközben a mieink egyszer jó, egyszer pedig gyenge produkcióval elszenvedett vereséggel, biztos csoportutolsóként várták a 19 órai startot.

Így a magyar csapat számára a tisztes helytállás, egy esetleges becsületbeli győzelem megszerzése lehetett a cél az egyébként valóban roppant nehéz kvartettben.

Imre Vilmos együttese ennek szellemében futott ki a pályára. Az első percekben magához ragadta az irányítását, és Andó Arián bravúrjainak, valamint a kapushoz hasonlóan a Balatonfüredet erősítő két átlövő, Szita Zoltán és Máthé Dominik remek góljainak köszönhetően 5–1-re elhúzott. Utána viszont elfogyott az ötlet támadásban, a portugálok gyorsan felzárkóztak, így a 12. percben jöhetett az első magyar időkérés.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott, mindkét csapat sok hibával kézilabdázott, a játékrész hajrája a mieinknek sikerült jobban, és nem utolsósorban Andó újabb pazar védéseinek köszönhetően a szünetben 13–12-re vezetett a csapat.

A második félidő hasonlóan hullámzó játékot hozott. Az elején a portugálok hárommal is elhúztak, aztán megint visszajöttek a magyarokBorzas Uros vezetésével, aki szórta a gólokat a találkozó második felében. Tíz perccel a vége előtt – hosszú idő után – már a vezetést is megvolt (25–24).

Csakhogy következett a végjátét. Ötvennégy másodperccel a lefújás előtt még a magyar válogatott oldalán volt az előny, azonban két gyors portugál találat és egy magyar belemenés következtében minden megváltozott (30–31).

Bravúros győzelem helyett újabb fájó, peches vereséggel megy tovább az együttes. Következő mérkőzését kedden játssza, a 9-16. helyért.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA)
Csoportmérkőzés
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 30–31 (13–12)
Magyarország:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 1, Borzas 6, Gábor, Kecskeméti 2, Kerkovits 1, Máthé 9, Rosta, Rozner 3, Schäffer, Spekhardt 3, Szita 2, Szöllősi 2, Ubronyák 1, Varga. Szövetségi edző: Imre Vilmos
A csoport másik mérkőzésén:
Franciaország–Dánia 31–30
A csoport végeredménye: 1. Portugália 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Dánia 2, 4. Magyarország 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik