Kézilabda: Tóvizi Petra első felnőttvilágversenyére készül

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 13:10
Címkék
Pályafutása első felnőtt-világversenyére készül a DVSC 19 éves beállósa, Tóvizi Petra. A junior-világbajnok kézilabdázó kisebb meglepetésre került be Kim Rasmussen Eb-keretébe, és bár úgy érzi, lesz benne némi drukk a rajt előtt, bizonyítaná, hogy helye van a nagyválogatottban.

B. V./UP-infoKét nyári junior-világbajnok játékossal utazik a felnőtt női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra. Az FTC 20 éves balátlövője, Háfra Noémi már az egy évvel ezelőtti németországi vb-n is keretben volt, a 19 esztendős debreceni beállós, Tóvizi Petra viszont újoncként vág neki pályafutása talán eddigi legnagyobb feladatának.B. V./UP-infoKét nyári junior-világbajnok játékossal utazik a felnőtt női kézilabda-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra. Az FTC 20 éves balátlövője, Háfra Noémi már az egy évvel ezelőtti németországi vb-n is keretben volt, a 19 esztendős debreceni beállós, Tóvizi Petra viszont újoncként vág neki pályafutása talán eddigi legnagyobb feladatának.

A 19 éves Tóvizi Petra ezen a héten már a nagyválogatottban bizonyíthat Forrás: MKSZ
A 19 éves Tóvizi Petra ezen a héten már a nagyválogatottban bizonyíthat Forrás: MKSZ

A 19 éves Tóvizi Petra ezen a héten már a nagyválogatottban bizonyíthat  •  Forrás: MKSZ

„Még nem izgulok, de majd kint biztosan lesz bennem egy kis drukk –nyilatkozta Tóvizi a haon.hu-nak.– Előzetesen nem tudom, mire lehetünk képesek a kontinensviadalon, ezért nem is szeretnék jósolni. Abban viszont biztos vagyok, hogy mindenki meg fog tenni a mindent a minél jobb eredmény eléréséért.”

A hajdúsági játékos júliusban „hazai pályán” remekelt a korosztályos világbajnokságon, és azóta is kitűnő formában kézilabdázik. Kilenc meccsen huszonegy gólt szerzett, és ezzel csapata legeredményesebb tagjai közé tartozik. Így nem csoda, hogy a kiesett beállók után rá esett Kim Rasmussen szövetségi kapitány választása.

„Örülök neki, hogy lát bennem fantáziát, és méltónak tart a válogatottságra. Biztosan nem néhány mérkőzés alapján döntött így. A felkészülés során és az Európa-bajnokságon is próbálom bizonyítani, hogy van keresnivalóm a nemzeti csapatban.”

A fiatal játékos beszélt a dán kapitányról is.

„Tekintélyt parancsoló ember, amit elvár tőlünk, azt tényleg megköveteli. Viszont mindig annyit kér, amennyit képesek vagyunk megtenni. Csak azt fogadja el, ha szó szerint végrehajtjuk az utasításait.”

A magyar csapat csütörtökön Norvégiába, a Möbelringen-kupára utazik, amelyen a házigazdák mellett a franciákkal és a dánokkal mérkőzik meg. Az Európa-bajnokságon pedig december 1-jén lépnek fel először Háfra Noémiék, akik a hollandokkal, a horvátokkal és a spanyolokkal kerültek egy négyesbe.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik