Kézilabda: Tóth Nikolett kihívásokkal teli szezonra készül az FTC-ben

Vágólapra másolva!
2020.07.04. 16:07
Címkék
Súlyos térdsérülése után tér vissza a nyári felkészülésre az FTC-Rail Cargo Hungaria 19 éves irányítója, Tóth Nikolett, akit az együttes erősítéséről és az év végé juniorvébéről is kérdeztünk.

Még decemberben sérült meg súlyosan az FTC 19 éves irányítója, Tóth Nikolett, akinek előbb a talpcsontja repedt meg, majd a felépülése után az NB I/B-ben játszott meccsen rosszul ért talajt, és a térde roppant meg. A vizsgálatok után kiderült, hogy műtét vár rá, és a porc pótlása miatt mozaikplasztikára van szükség.Tóth Nikolett, akinek előbb a talpcsontja repedt meg, majd a felépülése után az NB I/B-ben játszott meccsen rosszul ért talajt, és a térde roppant meg. A vizsgálatok után kiderült, hogy műtét vár rá, és a porc pótlása miatt mozaikplasztikára van szükség.

Így a szezon hátralévő részét a felépüléssel töltötte, a következő évadra azonban már újra százszázalékos lehet.

Tóth Nikolett hamarosan újra százszázalékos lehet Forrás: fradi.hu
Tóth Nikolett hamarosan újra százszázalékos lehet Forrás: fradi.hu

Tóth Nikolett hamarosan újra százszázalékos lehet  •  Forrás: fradi.hu

„Lekopogom, de egyelőre egészen jól vagyok, sőt a térdem talán erősebb is, mint volt – kezdte honlapunknak a zöld-fehérek korosztályos Európa-bajnok és vb-ezüstérmes kézilabdázója. – Majd az alapozáskor persze kiderült minden, ha azt sikerül jól végigcsinálnom, a bajnokság kezdetére százszázalékos lehetek. Rengeteget dolgoztam a rehabilitáció alatt, ezért bizakodó vagyok.”

A Bajnokok Ligájára készülő alakulat a hivatalos nyári szünet előtt találkozott bő egy hónapra, ám akkor még csak a bemelegítésben és az egyéni képzésben vett részt, nem kockáztattak. Ha minden jól megy július 7-től, már ténylegesen együtt készülhet a következő évadra jelentősen megerősödött ferencvárosiakkal.

„Én is azt remélem, hogy jobbak leszünk, mint az előző években. Sok mérkőzésünk lesz, ezért biztos, hogy jól jön a bő keret. A saját szerepem nyilván elsősorban rajtam múlik majd, nem fogok különösebben ráizgulni, százszázalékot adok az edzéseken, aztán meglátjuk, az mire elég.”

A klubfeladatai mellett alighanem decemberben a juniorválogatottal is lesznek feladatai Tóthnak. A nemzetközi szövetség döntése alapján a romániai U20-as világbajnokságot decemberben rendezik meg, amelyre ne feledjük, Eb-címvédőként utazik a magyar csapat.

„Nagyon várom már a tornát, mert imádom ezt a társaságot. Az biztos, hogy szezon közben a rengeteg meccs miatt nagyon sok időnk nem lesz együtt készülni, de már ezer éve együtt játszunk, azt gondolom, ez nem jelenthet majd problémát.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik