Kézilabda: tornával zárja az évet a leány ifjúsági válogatott

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 13:32
Címkék
A holland, a német és a francia válogatottat fogadja Balatonbogláron az Európa-bajnok ifjúsági leány kézilabda-válogatott. A várakozásokról ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző nyilatkozott.

Alighanem világviszonylatban is kevés olyan együttes akad, amely még nem vesztett mérkőzést (az EYOF elődöntőjében a B-válogatott kikapott a franciák legerősebb együttesétől), az egyik ilyen az ifjúsági leány kézilabda-válogatott. Ifj. Kiss Szilárd együttese tavaly a nyílt U16-os Eb-n, az idén pedig a celjei U17-es Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre.Ifj. Kiss Szilárd együttese tavaly a nyílt U16-os Eb-n, az idén pedig a celjei U17-es Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre.

Ifj. Kiss Szilárd decemberben még nem az eredményességet tartja szem előtt Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Ifj. Kiss Szilárd decemberben még nem az eredményességet tartja szem előtt Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Ifj. Kiss Szilárd decemberben még nem az eredményességet tartja szem előtt  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Szeptemberben azonban új évad kezdődött, immár az U18-as korosztály nagy eseményére, a kínai világbajnokságra készülnek a lányok, a felkészülésnek pedig jelentős állomása a szerdán kezdődő balatonboglári torna is.

„Nagyon keveset tudunk év közben együtt dolgozni, ezért fontos volt, hogy a klubok beleegyezésével már a múlt héten is együtt készülhettünk. Van teendőnk bőven, hiszen a két nyári együttesből kell egyet gyúrni, bő kerettel kezdünk, és azt szűkítjük majd a világbajnokságig.”

A mostani tornán, amelyen egyébként a holland, a német és a francia válogatott lesz az ellenfél természetesen nem várható csúcsforma és nem is feltétlenül a győzelmek lesznek előtérben.

„Előre eltervezett szisztéma szerint játsszuk majd ezeket a találkozókat, és nem fogunk úgymond meccselni. Fontos, hogy mindenki lehetőséget kapjon. A mostani és a tavaszi skandináv tornán Európa krémjével találkozunk, hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak a lányok.”

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
A magyar csapat programja:
December 18., szerda: Magyarország–Hollandia, 18 óra
December 19., csütörtök: Magyarország–Németország, 18 óra
December 20., péntek: Magyarország–Franciaország, 16 óra

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik