HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.08 16:36 Frissítve: 2019.02.08 16:42

Kézilabda: Szűcs Bence súlygolyót cserélt labdára

Igazi villámkarriert tudhat magáénak Szűcs Bence, a 19 éves kézilabdázó ugyanis három évvel ezelőtt kis túlzással még a sportág létezéséről sem nagyot tudott, múlt hét óta pedig a világ egyik legjobb csapatánál a Telekom Veszprémnél készül.

G.G. – utanpotlassport.hu A brutális fizikai paraméterekkel – több mint kétméteres magasságához 134 (!) kilogrammos súly párosul – rendelkező beállót azt követően vette kölcsön a Balatonfüredtől a magyar rekordbajnok, hogy a dánok olimpiai bajnok világklasszisa, René Toft Hansen a januári világbajnokságon súlyos sérülést szenvedett.
„Egyik nevelőedzőm, Kárpáti Krisztián,  szólt, hogy Veszprémbe kellene átmennem egy edzésre. Nagyon izgultam, de jól sikerült, ugyanakkor nekem ekkor eszembe sem jutott, hogy már el is vinnének. Amikor néhány nappal később ebéd közben szóltak, hogy kölcsönbe az együtteshez kerülök, egyszerűen fel sem tudtam fogni a dolgot” - elevenítette fel a nagy hírt Szűcs Bence.
A fiatal játékos kézilabda-pályafutása három és fél évvel ezelőtt indult el Debrecenben egy megyei atlétikai diákolimpiai döntőn súlylökésben, gerelyhajításban és diszkoszvetésben jeleskedett, amikor az egyik rivális iskola kézilabdázóinak feltűnt a hatalmas méretekkel megáldott sportoló, aki 12 éves koráig labdarúgó-kapus volt, s a Bozsik-programban szereplő tornákon szerepelt. Kézilabdázóként első állomáshelye a Hajdúszoboszló KSE volt, egy évvel később pedig már a Balmazújvárosban játszott az NB II-ben, mindössze 16 évesen. „Bevallom őszintén, semmit nem tudtam a kézilabdáról, a csapatokat és a játékosokat sem ismertem, amikor elkezdtem a másodosztályban, még a szabályokkal sem voltam igazán tisztában.”
A Balatonfüredet a 2016/17-es szezon óta erősítette, a múlt héttől kezdve azonban a világ egyik legerősebb csapatának a tagja. „Hihetetlen érzés volt ezekkel a világsztárokkal együtt öltözni először, ugyanakkor azt gondolom, sikerült gyorsan beilleszkednem, ráadásul a rutinos magyar játékosok, Nagy László, Mikler Roland és Lékai Máté is rengeteget segítettek az elmúlt napokban, és a légiósokkal is nagyon jól meg tudom magamat értetni angolul.”

A kőkemény játékos hangsúlyozta, a Balatonfürednél általában hármas védőt játszott, Veszprémben azonban az eddigi tréningeken a kettes posztot gyakoroltatták vele. „Kicsit még át kell állnom erre, de szerintem nem lesz gond. Nagyon jók és pörgősek az edzések” - tette hozzá.
A Veszprém szombaton az ugyancsak világklasszisokkal teletűzdelt Barcelonával találkozik a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizenegyedik fordulójában, ezen a mérkőzésen azonban egyelőre várhatóan még nem lép pályára Szűcs Bence - ahogyan ő fogalmazott, azért az még nagy falat lenne számára -, azonban bízik benne, hogy a jövő héten az NB I-ben a Budakalász ellen már lehetőséget szavaz neki a szakvezetés.

SzűcsBenceTraining
„Óriási lépés ez most a pályafutásomban, a határ a csillagos ég...” - tette hozzá.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.