utanpotlassport.hu 2019.02.08 16:36 Frissítve: 2019.02.08 16:42

Kézilabda: Szűcs Bence súlygolyót cserélt labdára

Igazi villámkarriert tudhat magáénak Szűcs Bence, a 19 éves kézilabdázó ugyanis három évvel ezelőtt kis túlzással még a sportág létezéséről sem nagyot tudott, múlt hét óta pedig a világ egyik legjobb csapatánál a Telekom Veszprémnél készül.

G.G. – utanpotlassport.hu A brutális fizikai paraméterekkel – több mint kétméteres magasságához 134 (!) kilogrammos súly párosul – rendelkező beállót azt követően vette kölcsön a Balatonfüredtől a magyar rekordbajnok, hogy a dánok olimpiai bajnok világklasszisa, René Toft Hansen a januári világbajnokságon súlyos sérülést szenvedett.
„Egyik nevelőedzőm, Kárpáti Krisztián,  szólt, hogy Veszprémbe kellene átmennem egy edzésre. Nagyon izgultam, de jól sikerült, ugyanakkor nekem ekkor eszembe sem jutott, hogy már el is vinnének. Amikor néhány nappal később ebéd közben szóltak, hogy kölcsönbe az együtteshez kerülök, egyszerűen fel sem tudtam fogni a dolgot” - elevenítette fel a nagy hírt Szűcs Bence.
A fiatal játékos kézilabda-pályafutása három és fél évvel ezelőtt indult el Debrecenben egy megyei atlétikai diákolimpiai döntőn súlylökésben, gerelyhajításban és diszkoszvetésben jeleskedett, amikor az egyik rivális iskola kézilabdázóinak feltűnt a hatalmas méretekkel megáldott sportoló, aki 12 éves koráig labdarúgó-kapus volt, s a Bozsik-programban szereplő tornákon szerepelt. Kézilabdázóként első állomáshelye a Hajdúszoboszló KSE volt, egy évvel később pedig már a Balmazújvárosban játszott az NB II-ben, mindössze 16 évesen. „Bevallom őszintén, semmit nem tudtam a kézilabdáról, a csapatokat és a játékosokat sem ismertem, amikor elkezdtem a másodosztályban, még a szabályokkal sem voltam igazán tisztában.”
A Balatonfüredet a 2016/17-es szezon óta erősítette, a múlt héttől kezdve azonban a világ egyik legerősebb csapatának a tagja. „Hihetetlen érzés volt ezekkel a világsztárokkal együtt öltözni először, ugyanakkor azt gondolom, sikerült gyorsan beilleszkednem, ráadásul a rutinos magyar játékosok, Nagy László, Mikler Roland és Lékai Máté is rengeteget segítettek az elmúlt napokban, és a légiósokkal is nagyon jól meg tudom magamat értetni angolul.”

A kőkemény játékos hangsúlyozta, a Balatonfürednél általában hármas védőt játszott, Veszprémben azonban az eddigi tréningeken a kettes posztot gyakoroltatták vele. „Kicsit még át kell állnom erre, de szerintem nem lesz gond. Nagyon jók és pörgősek az edzések” - tette hozzá.
A Veszprém szombaton az ugyancsak világklasszisokkal teletűzdelt Barcelonával találkozik a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizenegyedik fordulójában, ezen a mérkőzésen azonban egyelőre várhatóan még nem lép pályára Szűcs Bence - ahogyan ő fogalmazott, azért az még nagy falat lenne számára -, azonban bízik benne, hogy a jövő héten az NB I-ben a Budakalász ellen már lehetőséget szavaz neki a szakvezetés.

SzűcsBenceTraining
„Óriási lépés ez most a pályafutásomban, a határ a csillagos ég...” - tette hozzá.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.