HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.08 13:10 Frissítve: 2019.01.08 13:20

Kézilabda: remekelnek a fiatalok a női NB I-ben

A nyári junior-világbajnoki siker után remekelnek a fiatalok a női elsőosztályú kézilabda-bajnokságban. A már az előző évadban meghatározó szerepet játszó utánpótláskorúak mellett olyan játékosok is akadnak, akik a mostani idényben robbantak be az NB I-ben. Közéjük tartozik a budaörsi Horváth Laura és Pásztor Noémi, a váci Kácsor Gréta és a debreceni Tóvizi Petra.

B. V. – utanpotlassport.huA decemberi válogatott szünet után sűrű programmal, sok mérkőzéssel folytatódott a felnőtt női kézilabda NB I. Tizenegy forduló után, azaz csaknem a bajnokság feléhez érve megállapítható, hogy remekül beilleszkedtek az utánpótláskorú játékosok az élvonalba. Folytatták remeklésüket például a ferencvárosi fiatalok, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta, de akadnak olyan játékosok is, akik először a mostani évadban villognak a „nagyok között”.

Kácsor Gréta (Váci NKSE)

Kácsor Grétára már az elmúlt évadban sem lehetett panasz, de 2018 őszére még egy fokozattal feljebb kapcsolt. A Váci NKSE 18 éves junior-világbajnok balátlövője kiemelkedően teljesít a bajnoki tabella ötödik helyén álló alakulatban. Fontos meccseken fontos gólokat szerez. A Siófok legyőzésekor hétszer talált a kapuba, hazai pályán pedig ötöt szór a Dunaújvárosnak, nyolcat a Mosonmagyaróvárnak. Összesen harmincnyolc találatnál jár.

Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is Forrás: Moyra-Budaörs

Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is  •  Forrás: Moyra-Budaörs

Pásztor Noémi (Moyra-Budaörs)

Remekül teljesít második budaörsi szezonjában a 19 éves, szintén junior-világbajnok Pásztor Noémi. A beállós kiveszi a részét a védekezésből is. Október elején három mérkőzésen tizenkilenc gólt szerzett, négyet lőtt az FTC-nek, nyolcat az Egernek, hetet pedig az MTK-nak, összesen harmincegy találatnál tart. Azaz nagyon úgy fest, hogy a junior vb-n látott formáját átmentette az NB I-re is.

Horváth Laura (Moyra-Budaörs)

A 19 éves junior vb-aranyérmes balátlövő nyáron a Nemzeti Kézilabda Akadémiától igazolt az élvonalbeli klubhoz, beilleszkedése gyorsan és sikeresen megtörtént. Produkált egészen kiemelkedő mérkőzéseket az egyébként kiesés elől menekülő Pest megyei csapatban. Az Alba Fehérvár otthonában kilenc, Debrecenben tíz gólt szerzett, összesen huszonhétszer köszönt be az ellenfeleknek, ebből kilencszer hétméteresből.

Tóvizi Petra (DVSC-Schaeffler)

Remek szezont fut a DVSC 19 éves beállósa is. Nyáron hazai pályán, a Főnix Csarnokban vb-címet ünneplő játékos ráadásul a felnőtt Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Mészáros Rea cseréjeként többször jó teljesítménnyel segítette a végül hetedik helyen záró csapatot. Az NB I-ben a szezon eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ezt jelzi az is, hogy eddigi tizenegy mérkőzéséből kilencen a kapuba talált, a bajnokság feléhez érve összesen huszonöt gólnál tart.

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.