utanpotlassport.hu 2019.01.08 13:10 Frissítve: 2019.01.08 13:20

Kézilabda: remekelnek a fiatalok a női NB I-ben

A nyári junior-világbajnoki siker után remekelnek a fiatalok a női elsőosztályú kézilabda-bajnokságban. A már az előző évadban meghatározó szerepet játszó utánpótláskorúak mellett olyan játékosok is akadnak, akik a mostani idényben robbantak be az NB I-ben. Közéjük tartozik a budaörsi Horváth Laura és Pásztor Noémi, a váci Kácsor Gréta és a debreceni Tóvizi Petra.

B. V. – utanpotlassport.huA decemberi válogatott szünet után sűrű programmal, sok mérkőzéssel folytatódott a felnőtt női kézilabda NB I. Tizenegy forduló után, azaz csaknem a bajnokság feléhez érve megállapítható, hogy remekül beilleszkedtek az utánpótláskorú játékosok az élvonalba. Folytatták remeklésüket például a ferencvárosi fiatalok, Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta, de akadnak olyan játékosok is, akik először a mostani évadban villognak a „nagyok között”.

Kácsor Gréta (Váci NKSE)

Kácsor Grétára már az elmúlt évadban sem lehetett panasz, de 2018 őszére még egy fokozattal feljebb kapcsolt. A Váci NKSE 18 éves junior-világbajnok balátlövője kiemelkedően teljesít a bajnoki tabella ötödik helyén álló alakulatban. Fontos meccseken fontos gólokat szerez. A Siófok legyőzésekor hétszer talált a kapuba, hazai pályán pedig ötöt szór a Dunaújvárosnak, nyolcat a Mosonmagyaróvárnak. Összesen harmincnyolc találatnál jár.

Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is Forrás: Moyra-Budaörs

Pásztor Noémi átmentette nyári formáját az NB I-re is  •  Forrás: Moyra-Budaörs

Pásztor Noémi (Moyra-Budaörs)

Remekül teljesít második budaörsi szezonjában a 19 éves, szintén junior-világbajnok Pásztor Noémi. A beállós kiveszi a részét a védekezésből is. Október elején három mérkőzésen tizenkilenc gólt szerzett, négyet lőtt az FTC-nek, nyolcat az Egernek, hetet pedig az MTK-nak, összesen harmincegy találatnál tart. Azaz nagyon úgy fest, hogy a junior vb-n látott formáját átmentette az NB I-re is.

Horváth Laura (Moyra-Budaörs)

A 19 éves junior vb-aranyérmes balátlövő nyáron a Nemzeti Kézilabda Akadémiától igazolt az élvonalbeli klubhoz, beilleszkedése gyorsan és sikeresen megtörtént. Produkált egészen kiemelkedő mérkőzéseket az egyébként kiesés elől menekülő Pest megyei csapatban. Az Alba Fehérvár otthonában kilenc, Debrecenben tíz gólt szerzett, összesen huszonhétszer köszönt be az ellenfeleknek, ebből kilencszer hétméteresből.

Tóvizi Petra (DVSC-Schaeffler)

Remek szezont fut a DVSC 19 éves beállósa is. Nyáron hazai pályán, a Főnix Csarnokban vb-címet ünneplő játékos ráadásul a felnőtt Európa-bajnokságon is letette a névjegyét. Mészáros Rea cseréjeként többször jó teljesítménnyel segítette a végül hetedik helyen záró csapatot. Az NB I-ben a szezon eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ezt jelzi az is, hogy eddigi tizenegy mérkőzéséből kilencen a kapuba talált, a bajnokság feléhez érve összesen huszonöt gólnál tart.

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.