Kézilabda: most jön a neheze a leány U18-as vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 14:46
Címkék
A spanyolok felett aratott tizenhárom gólos sikerével magabiztosan lépett az elődöntőbe a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. A szövetségi edző Bohus Bea úgy látja, a játékosok továbbra is koncentráltak, s nem elégedtek meg ennyivel: gőzerővel készülnek az európaitól egészen eltérő játékstílusú dél-koreaiak ellen.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huMegállíthatatlannak látszik az U18-as leány kézilabda-válogatott. Bohus Bea együttese a hibátlan csoportkör után a nyolcad- és a negyeddöntőt is simán megnyerte, az eddigi hét mérkőzés alatt egyetlen rivális sem tudta igazán megszorongatni a lengyelországi korosztályos világbajnokságon. A mieink védekezéséről sok mindent elárul, hogy a vb-n egyszer sem kapott több, mint huszonöt gólt.Bruckner Vince – utanpotlassport.huMegállíthatatlannak látszik az U18-as leány kézilabda-válogatott. Bohus Bea együttese a hibátlan csoportkör után a nyolcad- és a negyeddöntőt is simán megnyerte, az eddigi hét mérkőzés alatt egyetlen rivális sem tudta igazán megszorongatni a lengyelországi korosztályos világbajnokságon. A mieink védekezéséről sok mindent elárul, hogy a vb-n egyszer sem kapott több, mint huszonöt gólt.

Talpon a kispad! A magyar válogatott simán átlépett a spanyolokon a kielcei vb-elődöntőben Forrás: IHF
Talpon a kispad! A magyar válogatott simán átlépett a spanyolokon a kielcei vb-elődöntőben Forrás: IHF

Talpon a kispad! A magyar válogatott simán átlépett a spanyolokon a kielcei vb-negyeddöntőben  •  Forrás: IHF

Legutóbb, szerdán a négy közé jutásért a spanyol válogatott volt az áldozat. A magyar csapat a szorosabb első félidőt követően a szünet 33–20-ra kiütötte a dél-európai ellenfelet.

„Igazából azt kaptuk a spanyoloktól, amit vártunk – kezdte Bohus. Nagyon türelmes védekezésre volt szükség, a második félidőre állt össze igazán a csapat, viszont akkor is tudtuk, nem szabad megállnunk, és még egy lapáttal rá kell tennünk. Megint ki kell emelnem a csapategységet és a lányok hozzáállását, ami nagyon sokat segített.”

Az újabb sikerrel már közeleg a végjáték, már biztosan éremért játszhat a csapat. A szövetségi edző azonban határozottan úgy látja, a lányok nem elégedtek meg ennyivel.

„Amikor tavaly a négy közé jutottunk, óriási öröm és elégedettség uralkodott el a csapaton, aztán nem voltak elég koncentráltak az elődöntőben. Most azt látom, hogy persze, boldogok a továbbjutás után, de közben már maximálisan az elődöntőre koncentrálnak. Tudják a dolgukat, rutinosabbak lettek egy év alatt.”

A következő körben, immár az elődöntőben a dél-koreaiak következnek. Az ázsiai csapat az európaitól egészen eltérő játékstílust képvisel. Már csak ezért is nehéznek ígérkezik az összecsapás. A lányok egyébként szokásos rend szerint készülnek a találkozóra, leszámítva, hogy hosszabb ideig elemzik az egészen ismeretlen ellenfelet és például az „egy-ötös” védekezést.

„A lányok hasonló riválissal korábban még nem találkoztak. Védekezésük és támadójátékuk is teljesen más, mint az európaiaké. A gyerekeknek elsőre nagyon furcsa ez a fajta játékrendszer, de bízom benne, hogy szépen lassan alkalmazkodnak majd hozzá, és felül tudunk kerekedni rajtuk.”

Szombaton a mieink elődöntőjét 17.30-tól, az orosz–svéd csatát pedig 20 órától rendezik Kielcében.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
A magyar válogatott eddigi mérkőzései:
A csoportkörben: –Svédország 29–24, Chile 42–13, –Horvátország 27–21, –Egyiptom 36–24, –Dánia 28–25
Nyolcaddöntő: –Ausztria 36–22
Negyeddöntő: –Spanyolország 33–20
A magyar válogatott világbajnoki kerete:
Kapusok: Herczeg Lili (NEKA), Magera Noémi (NEKA), Szabó Dóra (DVSC)
Mezőnyjátékosok: Albek Anna (HB Graz, osztrák), Arany Rebeka (Vasas), Bánfai Kíra (FTC), Borgyos Panna (DVSC), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győri Audi ETO), Kuczora Csenge (Vasas), Pál Tamara (Győri Audi ETO), Schatzl Natalie (NEKA), Simon Armilla (NEKA), Szilovics Fanni (Győri Audi ETO), Tóth Nikolett (FTC), Varga Emőke (Győri Audi ETO), Vámos Petra (NEKA)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik