Kézilabda: mások lettek a célok, előtérben az utánpótlás Érden

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 17:41
Címkék
A szezon előtt szemléletváltás történt az érdi női kézilabdaklubban, a legfontosabb cél a helyi játékosok nevelése és az NB I-es felnőttcsapatba építése lett.

A Győr és az FTC mögött évekig a bajnoki bronzéremért küzdött az NB I-ben az Érd női kézilabdacsapata. Az előző szezon végén azonban vezetőségváltás történt, a felnőttegyüttes szakmai stábja is teljesen kicserélődött.

Akkor a biztos bennmaradást fogalmazták meg, mint kitűzött célt, na meg azt, hogy nagyobb hangsúly kerüljön a helyi utánpótlásra. Az átmenet egyébként sem lett volna egyszerű, hát még úgy, hogy megérkezett a koronavírus.

„A járványhelyzet mindenkit nehéz helyzet elé állít, hiszen nekünk is volt már olyan mérkőzéseink, hogy éppen csak megvoltunk –kezdte honlapunk az Érd utánpótlás-vezetője, Oláhné Balogh Tünde. – Pont ezért gondoljuk azt, hogy a létszám megtartása jelenleg a legfontosabb célunk, azért van némi lemorzsolódás. Először is mindenki egészségesen vészelje át és szeretnénk minél jobb szinten szerepelni. Ha a járvány engedi, az ifjúsági és a serdülőbajnokságban is szeretnénk a mezőny első felében végezni.”

Landi Gabriella az érdiek egyik saját nevelésű játékosa az NB I-es csapatban Forrás: Érd Handball Facebook-oldal
Landi Gabriella az érdiek egyik saját nevelésű játékosa az NB I-es csapatban Forrás: Érd Handball Facebook-oldal

Landi Gabriella az érdiek egyik saját nevelésű játékosa az NB I-es csapatban  •  Forrás: Érd Handball Facebook-oldal

Pillanatnyilag közel 160 igazolt utánpótláskorú játékost tudhat a soraiban a Pest megyei egyesület, amely szivacskézilabdázók közül további gyerekekre számít, így a szezon végére akár a 180-200 főt is elérhetik. S a továbbra is az NB I-ben szereplő, ám átalakult felnőttcsapatban is számítanak a fiatalokra.

„Mások lettek a célok, ezért a felnőttcsapat átszerveződésével, ezért az ifjúsági csapatból is több játékos kapott lehetőséget, részint a jövő embereiként, részint pedig már komoly megméretésképpen. nagyon fontos a fiatalabbaknak is, hogy van lehetőségük bekerülni a felnőttcsapatba. Innen, közülük kerülnek fel saját nevelésű, érdi gyerekek, ezért szerintem itt mindenkinek az a célja, hogy az első osztályú csapatban versenyezhessen.”

Sokáig ez volt a nagy álma a most 18 éves Landi Gabriellának is, aki már hat mérkőzésen 13 gólt szerzett ebben az idényben.

„Nyolcéves korom óta kézilabdázom itt Érden, és nagyon jónak tartom, hogy egyre több fiatal tehetség kap nálunk szerepet a felnőttcsapatban, többek között én is. Szerintem mindenki azon van az utánpótlásban, hogy ide be tudjon kerülni és ilyen magas szinten tudjon játszani. Erre most Érden jó esélye van a fiataloknak.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik