Kézilabda: második meccsén is kikapott a válogatott az U20-as Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.20. 19:31
Címkék
Második meccsén sima vereséget szenvedett a férfi junior kézilabda-válogatott a szlovéniai U20-as Európa-bajnokságon. A magyar csapat a franciák ellen veszített 34–23-ra, így már majdnem biztos, hogy a 9-16. helyért játszhat a csoportkör befejeztével.

B. V. – utanpotlassport.huNagyon közel állt a meglepetéshez a magyar válogatott a Szlovéniában zajló férfi U20-as kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján. Imre Vilmos csapata a mérkőzés nagy részében irányított a dánok ellen, végül azonban 23–22-es vereséget szenvedett.B. V. – utanpotlassport.huNagyon közel állt a meglepetéshez a magyar válogatott a Szlovéniában zajló férfi U20-as kézilabda Európa-bajnokság nyitónapján. Imre Vilmos csapata a mérkőzés nagy részében irányított a dánok ellen, végül azonban 23–22-es vereséget szenvedett.

A magyar csapat simán kikapott a franciáktól az U20-as Eb-n Forrás: MKSZ
A magyar csapat simán kikapott a franciáktól az U20-as Eb-n Forrás: MKSZ

A magyar csapat simán kikapott a franciáktól az U20-as Eb-n  •  Forrás: MKSZ

Pénteken sem várt könnyebb feladat a magyar csapatra, hiszen a csütörtökön a portugálok ellen nagy meglepetésre vereséget szenvedő, vb-címvédő és a történtek után nyilván „extramotivált”francia együttes érkezett.

A találkozó nem is kezdődött jól, a mieink a hetedik percben Borzas Uros révén találtak először kapuba. Ugyanakkor utána úgy nézett ki, magára találhat a társaság, s 5–4-re még vezetett is. Majd az első negyedórában végig partnere volt az esélyesebb riválisnak.

A gondok ezután kezdődtek. A magyarok elvesztették a fonalat, eközben a franciák rendre könnyű gólokat szereztek, megállíthatatlannak látszottak. Az utolsó tíz percben teljesen szétesett a játék, így szinte lehetetlen helyzetbe került a válogatott. A szünetben az ellenfél 17–10-es előnyben volt.

A folytatásban sem változott a játék képe. Olyannyira, hogy nyolc perccel a félidő után már tíz gól volt a különbség a két csapat között. S bár utána valamelyest sikerült megfékezni a francia rohamokat, a vereség mértékén kívül nem volt sok kérdés. A magyar válogatott tizenegy góllal kapott ki.

A végső győzelemre is esélyes Franciaország 34-23-as győzelmével javított a csütörtöki vereség után, a mieink pedig ezek után minden bizonnyal búcsút inthetnek a továbbjutásnak. A szombati pihenő után vasárnap este 7-től a portugálok ellen játssza utolsó csoportmeccsét a magyar csapat, amely után már szinte biztosan a 9-16. helyért folytathatja a küzdelmeket.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA)
Csoportmérkőzés
MAGYAROSZÁG – FRANCIAORSZÁG 23–34 (10–17)
Magyarország:
Andó, Deményi (kapusok), Ág 2, Borzas 6, Gábor, Kecskeméti 2, Kerkovits 2, Máthé 2, Rosta 1, Rozner 3, Schäffer 1, Spekhardt 2, Szita, Szöllősi, Ubronyák, Varga 2. Szövetségi edző: Imre Vilmos
A csoport másik mérkőzése: Dánia–Portugália, 19.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik